高一英語:必修二第五單元單元復(fù)習(xí)課后檢測_第1頁
高一英語:必修二第五單元單元復(fù)習(xí)課后檢測_第2頁
高一英語:必修二第五單元單元復(fù)習(xí)課后檢測_第3頁
高一英語:必修二第五單元單元復(fù)習(xí)課后檢測_第4頁
全文預(yù)覽已結(jié)束

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、Book 2 Unit 5 Review課后檢測By 山東師大附中張少琳Part I. 翻譯句子根據(jù)漢語提示,翻譯下列句子。1. 他沉迷于閱讀,沒有發(fā)現(xiàn)老師進(jìn)來了。(be absorbed in).2. 音樂對(duì)我的生活有積極的影響,它改變了我看待世界的態(tài)度。(have an impact on)3. 當(dāng)我第一次參觀這座博物館時(shí),我就愛上了它。(for the first time; fall in love with)4. 他能夠勝任這項(xiàng)工作,因?yàn)樗胸S富的相關(guān)經(jīng)驗(yàn)。(be capable of ).5. 這次活動(dòng)的目的為那些貧困的孩子籌集資金。(aim to).Part II. 閱讀理解閱讀

2、下列短文,從每題所給的A、 B、 C 和 D 四個(gè)選項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng),并在答題紙上將該項(xiàng)涂黑。s showmanSalvador Dali (1904 -1989) was one of the most popular of modern artists. The Pompidou Centre in Paris is showing its respect and admiration for the artist and his powerful personality with an exhibition bringing together over 200 paintings, s

3、culptures, drawings and more. Among the works and masterworks on exhibition the visitor will find the best pieces, most importantly The Persistence of Memory. There is also L Enigme sans Finfrom 1938, works on paper, objects, and projects for stage and screen and selected parts from television progr

4、ammes reflecting the artistThe visitor will enter the World of Dali through an egg and is met with the beginning, the world of birth. The exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain.The exhibition shows how Dali draws the viewer between two infinities (無限

5、). “ Fromtheinfinity small to the infinity large, contraction and expansion coming in and out of focus: amazing Flemish accuracy and the showy Baroque of old painting that he used in his museum-theatre in Figueras, ” explains the Pompidou Centre.The fine selection of the major works was done in clos

6、e collaboration (合作 ) with the Musen Nacional Reina Sofia in Madrid, Spain, and with contributions from other institutions like the Salvador Dali Museum in St. Petersburg, Florida.1. Which of the following best describe Dali according to Paragraph 1?A. Optimistic.B. Productive.C. Generous.D. Traditi

7、onal.2. What is DaliThe Psersistence of Memory considered to be?A. One of his masterworks.B. A successful screen adaptation.C. An artistic creation for the stage.D. One of the beat TV programmes.3. How are the exhibits arranged at the World of Dali?A. By popularity.B. By importance.C. By size and sh

8、ape.D. By time and subject.4. What does the word “ contributions ” in the last paragraph refer to?A. Artworks.B. Projects. C. Donations. D. Documents.Part III. 完形填空閱讀下面的短文,從短文后各題所給的 A、B、C和D四個(gè)選項(xiàng)中,選出可以填入空白處的最佳選 項(xiàng)。Tim, my seven-year-old son, is learning to play the drums. It is an _1_ that has always c

9、aught his attention anytime he hears them played. Before I _2_ his first lessons, drums were all he wanted. At the age of 3 he_3_ his mini drum set during a show. Using that same drum set he perfected the timing and rhythm of a popular song_4_ enough for his mom to sing along to. My son had found hi

10、s passion at a young age and had a natural_5_to catch on quickly.Wanting to act quickly to _6_ his talent, I immediately signed him up for drum lessons. No sooner had my first payment cleared than his passion _7_. He did not want to take instructions. He wanted to play the drums in his own way. To h

11、im, the drums were a way of _8_ and he wanted to “ play the beat of his own drum.”The challenge was that music has more than one _9_. Rock doesn t sound like smooth jazzYou can t play every _10_ that exists to the same beat. If _11_were a series of songs, the melodies at times could be calming or vi

12、olent. Each event we face has its very own sound, so we have to learn _12_ to play the tune of the moment. You should understand that even with all the natural talent in the world there is always_13_ for improvement.You can't do it all without _14_.You won t know how to play every beat life thro

13、ws at you without practice.You can t_1. A. arrangement_15_talent forever.B. enjoymentC. instrumentD.advertisement2. A. paid forB. waited onC. took offD. burst into3. A. foundedB. playedC. lostD. learned4. A. similarB. horribleC. goodD. strange5. A. tasteB. talentC. tendencyD. habit6. A. improveB. de

14、creaseC. discoverD. admit7. A. roseB. strengthenedC. progressedD. disappeared8. A. expressionB. possessionC. permissionD. impression9. A. formB. soundC. beatD. advantage10. A. poemB. songC. sportD. game11. A. luckB. lifeC. truthD. music12. A. whenB. whereC. howD. why13. A. placeB. spotC. sceneryD. r

15、oom14. A. instructionsB. effectsC. contributionsD. experiences15. A. figure outB. put offC. depend onD. take inKeysPart I. 翻譯句子1. He was absorbed in reading and didn t find the teacher had come in.2. Music has a positive impact on my life and it has changed my attitude to the world.3. When I visited

16、 this museum for the first time, I fell in love with it.4. He is capable of doing this job, because he has much related experience.5. This activity aims to raise money for those poor kids.Part II. 閱讀理解1-4 BADA1. B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第一段第二句“ The Pompidou Centre in Paris is showing its respectand admiration fo

17、r the artist and his powerful personality with an exhibition bringing together over 200 paintings, sculptures, drawings and more. 可知,達(dá)利是位多產(chǎn)的藝術(shù)家。故選”B。2. A 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第一段第三句“ Among the works and masterworks on exhibition thevisitor will find the best pieces, most importantly The Persistence of Memory.

18、”可知, The Persistence of Memory 是達(dá)利的杰作。故選A。3. D 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第二段第二句“ The exhibition follows a path of time and subject withthe visitor exiting through the brain. 可知展覽是按照時(shí)間和主題安排的。故選”D 。4. A 詞義猜測題。根據(jù)文章最后一段“ Thefine selection of the major works was done in closecollaboration ( 合作 ) with the Musen Nacional

19、Reina Sofia in Madrid, Spain, and with contributions from other institutions like the Salvador Dali Museum in St. Petersburg, Florida. 可以推測出 ” contributions 為“藝術(shù)作品”之一。故選 A。Part III. 完形填空1. 考查名詞。句意:這是一種能吸引他的樂器。A. arrangement 安排; B. enjoyment 享受; C.instrument 儀器,樂器;D. advertisement 廣告。根據(jù)It is an _1_ t

20、hat has always caught hisattention 2 he hears them played.可知,這是一種樂器,每當(dāng)他聽到演奏的時(shí)候,總是引起他的注意。故選C。2. 考查動(dòng)詞詞組。句意: 在我給他的第一堂課付費(fèi)之前。A. paid for 為 -付出代價(jià);B. waited on服侍; C. took off 脫掉, 摘下; D. burst into 闖入。 根據(jù) Before I _2_ his first lessons, drums were all he wanted. 可知,在我給他的第一堂課付費(fèi)之前,鼓是他想要的全部。故選A。3. 考查動(dòng)詞。句意:在他3

21、歲的時(shí)候,他在一個(gè)節(jié)目中播放了他的迷你鼓。A. founded 建立;B. played 玩; C. lost 失去; D. learned 學(xué)習(xí)。 根據(jù) At the age of 3 he _3_ his mini drum set during a show.可知,在孩子3歲的時(shí)候,他在一個(gè)節(jié)目中播放了他的迷你鼓。故選 B。4. 考查形容詞。句意:這首歌足以讓他的媽媽跟著唱。A. similar 相似的;B. horrible 可怕的;C. good 好的; D. strange 奇怪的。 根據(jù) Using that same drum set he perfected the timi

22、ng and rhythm of a popular church song _4_enough for his mom to sing along to. 可知, 用同樣的鼓點(diǎn),他完善了一首流行的教堂歌曲的時(shí)間和節(jié)奏,這首歌足以讓他的媽媽跟著唱。故選C。5. 考查名詞。句意:孩子天生就有能力迅速趕上音樂節(jié)拍。A. taste 味道; B. talent 才能; C.tendency 傾向; D. habit 習(xí)慣。根據(jù)My son had found his passion at a young age and had a natural_5_ to catch on quickly. 可知

23、, 我的兒子在很小的時(shí)候就發(fā)現(xiàn)了他的激情,并且天生就有能力迅速抓住它。故選B 。6. 考查動(dòng)詞。句意:為了提高孩子的音樂才能。A. improve提高;B. decrease增長;C. discover發(fā)現(xiàn); D. admit 承認(rèn)。根據(jù)Wanting to act quickly to_6_ his talent, I immediately signed himup for drum lessons. 可知,為了提高他的才能,我立即給他報(bào)了個(gè)鼓課。故選A。7. 考查動(dòng)詞。句意:他的音樂熱情就消失了。A. rose 升起; B. strengthened 加強(qiáng); C. progressed取

24、得進(jìn)步; D. disappeared消失。根據(jù) No sooner had my first payment cleared than his passion 7.可知,我的第一筆付款剛一結(jié)束,他的熱情就消失了。故選D。8. 考查名詞。句意: 對(duì)于他來說,鼓是一種表達(dá)方式。A. expression 表情; B. possession 所有;C. permission 許可; D. impression 印象。根據(jù)To him the drums were a way of _8_. 可知,對(duì)他來說,鼓是一種表達(dá)方式。故選A。9. 考查名詞。句意: 挑戰(zhàn)在于音樂有不止一種節(jié)拍。A. form

25、 形式, 表格; B. sound 聲音; C. beat敲擊; D. advantage 優(yōu)勢。 根據(jù) The challenge was that music has more than one _9_ . 可知, 挑戰(zhàn)在于音樂有不止一種節(jié)拍。故選C。10. 考查名詞。句意: 你不可能演奏出所有的歌曲都是一樣的。A. poem 詩; B. song 歌曲; C. sport運(yùn)動(dòng); D. game 游戲。 根據(jù) You can't play every _10_ that exists to the same beat. 可知, 爸爸說,你不可能演奏出所有的歌曲都是一樣的。故選B。11. 考查名詞。句意: 如果生活是一系列的歌曲,那么旋律有時(shí)可以是平靜的或者暴力的。A. luck運(yùn)氣; B. life 生活;C. night; D. music 音樂。根據(jù)If_11_ were a series of songs, the melodies愛 at time

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論