下載本文檔
版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡介
1、高考英語二輪復(fù)習(xí)訓(xùn)練題閱讀理解專題特訓(xùn)14能力升級訓(xùn)練第18頁A(2019全國R卷,C)Marian Bechtel sits at West Palm Beach s Bar Louie counter by herself,quietly reading her e-book as she waits for her salad.What is she reading?None of your business! Lunch is Bechtel' s me" time.And like more Americans,shg s not alone.A new repor
2、t found 46 percent of meals are eaten alone in America.More than half (53 percent) have breakfast alone and nearly half (46 percent) have lunch by themselves.Only at dinnertime are we eating together anymore,74 percent,according to statistics from the report.I prefer to go out and be out.Alone,but t
3、ogether,you know? Bechtel said,looking up from her book.Bechtel,who works in downtown West Palm Beach,has lunch with coworkers sometimes,but like many of us,too often works through lunch at her desk.A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder.She returns to work fee
4、ling energized. Today,I just wanted some time to myself: she said.Just two seats over,Andrew Mazoleny,a local videographer,is finishing his lunch at the bar.He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom he' s on a first-name basis if he wants to have a
5、little interaction!). I ” reflect on how my day' s gone and think about the rest of the week , he said If' s a chance for self-reflection.You return to work recharged and with a plan”That freedom to choose is one reason more people like to eat alone.There was a time when people may have felt
6、 awkward about asking for a table for one,but those days are over.Now,we have our smartphones to keep us company at the tab le' doesn' t feel as alone as it may have before all the advances in technolog ysaid Laurie Demeritt,whose company provided the statistics for the report.【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇說明文
7、。文章通過具體的數(shù)據(jù)和例子說明,由于有智能手機(jī)相伴,單獨(dú)就餐已成為一種趨勢。1 .What are the statistics in Paragraph 2 about?A.Food variety. B.Eating habits.C.Table manners. D.Restaurant service.答案:B解析:推理判斷題。根據(jù)本段提到的數(shù)據(jù)以及 meals are eaten alone in America have breakfast alonS have lunch by themselves 以及 eating togetheF可知,這些數(shù)字是關(guān) 于飲食習(xí)慣的。2 .Wh
8、y does Bechtel prefer to go out for lunch?A.To meet with her coworkers.B.To catch up with her work.C.To have some time on her own.D.To collect data for her report.答案:C解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段中的Lunch is Bechtel' s 'me' time.'以及第三段的最后一句“Today,I just wanted some time to mysel.f. 可知 ”,她喜歡出去吃午飯是因?yàn)樗?/p>
9、想有一些屬于自己的時(shí)間。3 .What do we know about Mazoleny? A.He makes videos for the bar.B.He s fond of the food at the bar.C.He interviews customers at the bar. D.He s familiar with the barkeeper. 答案 :D解析 : 推理判斷題。根據(jù)第四段中的“or chat up the barkeeper with whom he s on afirst-name basiS可知,他對酒吧的老板可以直呼其名,由此推測他們應(yīng)該很熟悉。4
10、 .What is the text mainly about? A.The trend of having meals alone. B.The importance of self-reflection. C.The stress from working overtime. D.The advantage of wireless technology. 答案 :A解析 :主旨大意題。通讀全文,尤其是最后一段中的“That freedom to choose is onereason more people like to eat alone句知,本文主要介紹了人們單獨(dú)就餐的趨勢。故 選
11、A 項(xiàng)。B(2019北京朝陽高三一模)Flying HighBarrington Irving made his historic flight and founded an educational non-profit-making organization.His message for kids:“The only thing that separates you from scientists is determination,hard work and a strong liking for what you want to achieve. ” The secret,he beli
12、eves,is having a dream in the first place,and that starts with learning experiences that inspire kids to build careers.The moment of inspiration for Irving came at the age of 15 in his parents bookstore.One customer,a professional pilot,asked Irving if he d thought about becoming a pilot. “I told hi
13、m I didn t think I was smart enough;but the next day he took me to the cockpit(W 駛艙)of the commercial airplane he flew,and just like that I was hooked. ”To follow his dream,Irving turned down a football scholarship to the University of Florida.He washed airplanes to earn money for a flight school an
14、d increased his flying skills by practising at home on a $40 flight simulator股才H器)video game.Then another dream took hold:flying alone around the world.He faced more than 50 rejections for sponsorship before convincing some companies to donate aircraft components.He took off with no weather radar,no
15、 de-icing system,and just $30 in his pocke.t“I like to do things people say I can t do. ”After 97 days,26 stops and dozens of thunderstorms,he touched down to a cheering crowd in Miami . “It was seeing so many young people watching and listening that pushed me into giving back with my knowledge and
16、experienc.e” Irving has been doing it ever since.He set up his non-profit-making organization,Experience Aviation航 空),aiming to increase the numbers of youth in aviation and science-related careers.Kids attend programmes dealing with hands-on robotics projects and flight simulator challenges.We want
17、 to create chances for students to accomplish something amazin ghe notes.Perhaps Irving s most powerful educational tool is the example his own life provides.After landing his record-breaking flight at age 23,he said ,Everyone told me I was so young that I didn t have enough experience,strength,or k
18、nowledge.They told me it would take forever and I' d never come home.Wellguess what?【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇記敘文。主要講述了Barrington Irving學(xué)習(xí)飛行、獨(dú)自一人飛越全球并成立公益組織傳播飛行知識及經(jīng)驗(yàn)的故事。1 .According to Irving,what is the most important in achieving success?A.Meeting people who provide unexpected help.B.Getting a chance to stud
19、y technical knowledge.C.Having something specific that you want to accomplish.D.Developing communication with different organizations. 答案:C解析:推理判斷題。根據(jù)文章第一段最后一句 The secret,he believes,is having a dream in the first place,and that starts with learning experiences that inspire kids to build careers何知,I
20、rving認(rèn)為最重要的是首先要有夢想,也就是首先你要有自己迫切想 要完成的具體事情。2 .What Irving replied to the pilot in the bookstore suggested that.A.he felt embarrassed to refuse the offerB.he was doubtful about his own abilitiesC.he knew his efforts would be rewardedD.he realized immediately how lucky he was 答案:B解析:推理判斷題。根據(jù)第二段第三句I tol
21、d him I didn' t think I was smart enough'可知,Irving告訴對方自己可能不夠聰明,說明他懷疑自己的能力。3 .What can we learn about Irving in Paragraph 3?A.He chose to reduce his budget as low as possible.B.He was finally given enough money to keep going.C.He got the most useful flying tips from his video game.D.He took o
22、n a further challenge after he knew how to fly.答案:D解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段第三句Then another dream took hold:flying alonearound the world.訶知,在學(xué)會(huì)飛行以后,他有了另外一個(gè)夢想:獨(dú)自飛越全球。4 .Why did Irving set up his non-profit-making organization?A.He hoped to become a public figure.B.He expected to start a business in other fields
23、.C.He saw many people were interested in what he was doing.D.He thought he could teach more than flight schools could do.答案:C解析 : 推理判斷題。根據(jù)第四段第二句“ It was seeing so many young people watchingand listening that pushed me into giving back with my knowledge and experience句知, 促使他建立這個(gè)公益組織的是他看到了很多年輕人都對他做的事情
24、感興趣。CChildren can make some pretty lofty statements and grand promises.And an 8-year-old boy who promised to get his dad his dream car was no exceptio nbut then he actually fulfilled his promise.A Reddit user going by the username Belairboy wrote that when he was 8 years old,he told his dad he would
25、 buy him a 1957 Chevy Bel Air on his 57th birthday.“He grew up poor in a family of children.He never thought he would be able to own his dream vehicle but would talk about it all the time,” Belairboy wrote.Then the day came.He tricked his father to look in the garage while the older man was trying t
26、o fix a cornhole board.When the dad finally looked up from his project and his son said,“Happy Birthday,” all the father could say in a whimpering tone was“ no,” as he tearfully went in for a hug.“Oh my,oh my.This is real.This is real,” the father said as he climbed into the driver s sea.t “You re k
27、idding me.This is spotless,man. ”Later,Belairboy revealed that he has hung onto the car for two years to make the promise come true.We would talk about older vehicles so to gauged斷,估計(jì))how much he would enjoy it.I would show him pictures of it from the listing I found,unknown to him that it would act
28、ually be his one day”, Belairboy wrote. “He would get so excited and talk about owning something that he knew he never would be able t.o” 【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇記敘文。主要講述了一個(gè)兒子兌現(xiàn)自己8 歲時(shí)的承諾,送父親愛車,使其熱淚盈眶的故事。1 .Why did the father say “ no” when seeing his birthday present?A.He didn t know what happened.B.He wanted to
29、 hug his dear son first.C.He was too excited to say anything else.D.He knew little about this type of vehicle.答案 :C解析 :推理判斷題。根據(jù)第五段最后一句話中的“ .c.ould say in a whimpering tone was no , as he tearfully went in for a hug. ”可知,這位父親非常激動(dòng),簡直不敢相信自己的眼睛。2 .What did the father think of his dream car at first?A.He
30、 wouldn t like it at all.B.He would own one some day.C.His son would buy one for him.D.He would never have it in his life.答案 :D解析 : 推理判斷題。根據(jù)第三段Belairboy 說的話中的“He never thought he would beable to own his dream vehicle but would talk about it all the time. 可知 ” ,父親從來沒 有想過自己能擁有這樣的車。3 .Which of the foll
31、owing can best describe Belairboy?A.He is worth trust.B.He is warm-hearted.C.He is well-received.D.He is hard-working.答案:A解析:推理判斷題。根據(jù)本文的描述可知,兒子從小立志在父親57歲生日時(shí)給父親 買一輛父親喜歡的豪車,最后承諾得以實(shí)現(xiàn),因此他是一個(gè)值得信任的人,答案為A 項(xiàng)。DAccording to researchers,money can buy happiness,but only if you spend it on someone else.Spending
32、as little as $5 a day on someone else could significantly bring you happiness,the team at the University of British Columbia and Harvard Business School found.Their experiments on more than 630 Americans showed they were measurably( 顯地)happier when they spent money on otherseven if they thought spen
33、ding the money on themselves would make them happier.We wanted to test our theory that how people spend their money is at least as important as how much money they earn: said Elizabeth Dunn,a psychologist at the University of British Columbia.They asked their 600 volunteers first to rate their gener
34、al happiness,report their annual income and detail their monthly spending including bills,gifts for themselves,gifts for others and donations to chahty(|善機(jī)構(gòu)).Regardless of how much income each person made,those who spent money on others reported greater happiness,while those who spent more on themse
35、lves did n ot, Dunn said in a statement.Dunn' s team also surveyed) 16 employees at a company in Boston before and after they received an annual profit-sharing bonus 金)of between $3,000 and $8,000.Employees who devoted more of their bonus to prosocia師益社會(huì)的)spending experienced greater happiness a
36、fter receiving the bonus,and the manner in which they spent that bonus was a more important predict。預(yù)示)of their happiness than the size of the bonus itself/' they wrote in their report,published in the journal ScienceThey gave their volunteers $5 or $20 and half got clear instructions on how to
37、spend it.Those who spent the money on someone or something else reported feeling happier about it.These findings suggest that very minor alteration敞動(dòng))in spending allocations(分酉己)一as little as $5 may be enough to produce real gains in happiness on a given day: Dunn said.【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇議論文。文章主要用科學(xué)實(shí)驗(yàn)闡述當(dāng)金錢花
38、在別人身上 時(shí)個(gè)人更能得到理想中的幸福。1 .According to the passage,.A.the more money you spend on yourself,the happier you areB.spending money on others can bring you happinessC.Elizabeth Dunn is a psychologist from Harvard Business School高考英語二輪復(fù)習(xí)訓(xùn)練題D.six hundred volunteers took part in the experiment答案:B解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章
39、第段 According to researchers,money can buy happiness,but only if you spend it on someone elseM 知在另 U 人身上花錢可以給你自 己帶來幸福。故選B項(xiàng)。2 .The 16 employees mentioned in the passage.A.were given clear instructions on how to spend the bonusB.had more happiness when spending money on themselvesC.experienced greater
40、happiness after receiving their bonusD.felt happier after they contributed much of the bonus to charities答案:D解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)題干關(guān)鍵詞 The 16 employees找到文中對應(yīng)段是第七、八 段,根據(jù)第/I 段的 Employees who devoted more of their bonus to prosocial spending experienced greater happiness after receiving the bonus,and the manner
41、 in which they spent that bonus was a more important predictor of their happiness than the size of the bonus itself判斷這些雇工在做了慈善之后感到更幸福。故選 D項(xiàng)。3 .Dunn' s statement suggested that.A.those who spent money on others felt happier no matter how much they earned B.those who spent more money on themselves
42、 felt happierC.people thought spending money could make themselves happierD.the money spent was as important as the money earned答案:A解析:推理判斷題。根據(jù)題干關(guān)鍵詞 Dunn's statement找到文章對應(yīng)段落是第六段, 根據(jù) “.those who spent money on others reported greater happiness可知那些在另U 人身上花錢的人會(huì)感到更快樂。故選A項(xiàng)。4 .The best title of this p
43、assage is.A.Experiment on Money SpendingB.Devoting Your Money to CharitiesC.Spending Money on Others Makes One HappierD.Bonus and Prosocial Spending答案:C解析:主旨大意題。A項(xiàng)Experiment on Money Spending有關(guān)花錢的實(shí)驗(yàn)”;B項(xiàng) Devoting Your Money to Charities 向慈善團(tuán)體捐款 ”;C 項(xiàng) Spending Money on Others Makes One Happier在別人身上花錢使
44、人更幸福 ”;D項(xiàng)Bonus and Prosocial Spending獎(jiǎng)金和有益社會(huì)的支出”。通讀全文,并根據(jù)文章第一段可知全文闡述的是 在別人身上花錢,進(jìn)而買到自己的快樂。故選 C項(xiàng)。E(2019全國R卷)Imagine a child standing on a diving board four feet high and asking himself the question: Should I jump?” This is what motivation or the lack of it can do.Motivation and goal setting are the tw
45、o sides of the same coin. 1 Like the child on the diving board,you will stay undecided.2 More than that,how should you stay motivated to achieve the goal?First,you need to evaluate yourself,your values,your strengths,your weaknesses,your achievements,your desires,etc.Only then should you set your go
46、als.You also need to judge the quality and depth of your motivation.This is quite important,because it is directly related to your commitment.There are times when your heart is not in your work. 3 So,slow down and think what you really want to do at that moment.ClahtyG青晰)of thoughts can help you move forward.Another way of setting realistic goals is to
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025河北邢臺市中心血站第二批招聘編外人員1人備考題庫及答案詳解參考
- 2026廣東深圳市蛇口育才教育集團(tuán)育才三中招聘初中道法、數(shù)學(xué)教師2人備考題庫有答案詳解
- 2025下半年麗水遂昌縣部分機(jī)關(guān)事業(yè)單位編外招聘10人備考題庫及完整答案詳解一套
- 2025河北邢臺市人民醫(yī)院招聘編外工作人員41人備考題庫及答案詳解(易錯(cuò)題)
- 2025年新版二建b證試卷及答案
- 2026廣西南寧市第十三中學(xué)資產(chǎn)管理員招聘1人備考題庫及答案詳解(奪冠系列)
- 2025山東勞動(dòng)職業(yè)技術(shù)學(xué)院(山東勞動(dòng)技師學(xué)院)招聘8人備考題庫有完整答案詳解
- 2025年減肥趣味試題及答案
- 2025年金屬煉制培訓(xùn)考試題及答案
- 2026中國科協(xié)所屬單位面向社會(huì)招聘5人備考題庫及完整答案詳解1套
- 2026年陜西省森林資源管理局局屬企業(yè)公開招聘工作人員備考題庫及參考答案詳解1套
- 承包團(tuán)建燒烤合同范本
- 電力線通信技術(shù)
- 人工流產(chǎn)手術(shù)知情同意書
- 英語A級常用詞匯
- 四川省成都市八年級上學(xué)期物理期末考試試卷及答案
- 中醫(yī)學(xué)的刮痧療法課件
- GB/T 38697-2020塊菌(松露)鮮品質(zhì)量等級規(guī)格
- 三菱FX3U系列PLC編程技術(shù)與應(yīng)用-第二章課件
- RoHS培訓(xùn)資料課件
- 協(xié)調(diào)控制系統(tǒng)
評論
0/150
提交評論