2014-2015學(xué)年高中英語人教版選修7單元測(cè)評(píng)5_第1頁
2014-2015學(xué)年高中英語人教版選修7單元測(cè)評(píng)5_第2頁
2014-2015學(xué)年高中英語人教版選修7單元測(cè)評(píng)5_第3頁
2014-2015學(xué)年高中英語人教版選修7單元測(cè)評(píng)5_第4頁
2014-2015學(xué)年高中英語人教版選修7單元測(cè)評(píng)5_第5頁
已閱讀5頁,還剩10頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、單元測(cè)評(píng)(五)Unit 5Travelling abroad(時(shí)間:90分鐘滿分:110分)第一部分閱讀理解(共兩節(jié);滿分30分)第一節(jié)(共10小題;每小題2分,滿分20分)閱讀下列短文,從每題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出最佳選項(xiàng)。AWhen I was a boy, my mom had a little picture of the famous Indian politician Gandhi along with words from him on the refrigerator. It said: “No matter how insignificant (無足輕重的)

2、 what you do may seem, it is important that you do it.” As a child, I was raised to believe that, and to this day I do my best to live it.When I was about 12, I started sending money every month to charities. I learned then that you find one thing that matters to you, and it changes your whole attit

3、ude.Heres something that matters to me right now. Every 15 seconds, a child dies because of a lack of clean water. A billion people on our planet dont have a clean drink of water. This doesnt happen in the US., but in Africa its common. And the most shocking thing about it is that it takes so little

4、 to change it. Just $25 will give someone clean water for life.Ive taken a lot of trips in the last few years to places like Africa, India and Haiti to try to learn what conditions are like. Its really powerful when you get to meet the people and shake their hands and listen to their stories. Theres

5、 so much I dont know.Theres so much need; its so hard to decide where to give. For me, I look at the organizations that are actually doing the work for charity. I cofounded , which focuses on clean water. I was in Ethiopia earlier this year, and I watched children taking very dirty water ou

6、t of a handdug well and putting it in bottles to take to school. The water was so dirty; it looked like chocolate milk. I wanted to knock it out of their hands and say, “Dont drink that it could kill you.” But drinking nothing at all will kill them even faster. Parents in these areas lose children e

7、very year to diseases that could be completely prevented if they had access to clean water.語篇解讀本文是記敘文。文章介紹了作者關(guān)注非洲等地缺乏干凈水源并建立起了。1We can infer from the first paragraph that _.A. the authors mother considered Gandhi the greatest leaderB. the authors mother wanted him to be someone like GandhiC

8、. the author had the same life experience as GandhiD. the author was greatly influenced by Gandhis words答案與解析D推理判斷題。根據(jù)第一段的“I was raised to believe that, and to this day I do my best to live it”可知,甘地的話對(duì)作者影響很大。2Why did the author go to visit Africa?A. To learn about the poor conditions there.B. To giv

9、e money to the poor people.C. To give treatment to people there.D. To collect moving stories.答案與解析A細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段的“to try to learn what conditions are like”可知。3When the author saw children taking dirty water to school, he _.A. told them it would cause deathB. broke the bottles in their handsC. felt wor

10、ried and helplessD. changed it for chocolate milk答案與解析C細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)最后一段的“I wanted to knock it out of their hands and say, Dont drink that it could kill you. But drinking nothing at all will kill them even faster”可知,作者看見孩子們拿不干凈的水到學(xué)校喝,很擔(dān)憂,卻無能為力。4The author may agree that _.A. clean water cant remove dange

11、rous diseasesB. its not difficult to help people get access to clean waterC. onethird of people in the world lack clean waterD. lack of clean water is the main cause of childrens deaths答案與解析B推理判斷題。根據(jù)第三段的“And the most shocking thing about it is that it takes so little to change it. Just $25 will give

12、 someone clean water for life”可知,作者認(rèn)為其實(shí)很小數(shù)量的錢就能幫助到需要的人,因此他覺得幫助他人其實(shí)一點(diǎn)也不難。BIn 1978, I was 18 and was working as a nurse in a small town about 270 km away from Sydney, Australia. I was looking forward to having five days off from duty. Unfortunately, the only one train a day back to my home in Sydney h

13、ad already left. So I thought Id hitch a ride (搭便車)I waited by the side of the highway for three hours but no one stopped for me. Finally, a man walked over and introduced himself as Gordon. He said that although he couldnt give me a lift, I should come back to his house for lunch. He noticed me sta

14、nding for hours in the November heat and thought I must be hungry. I was doubtful as a young girl but he assured (使放心) me I was safe, and he also offered to help me find a lift home afterwards. When we arrived at his house, he made us sandwiches. After lunch, he helped me find a lift home.Twentyfive

15、 years later, in 2003, while I was driving to a nearby town one day, I saw an elderly man standing in the glaring heat, trying to hitch a ride. I thought it was another chance to repay someone for the favour Id been given decades earlier. I pulled over and picked him up. I make him comfortable on th

16、e back seat and offered him some water.After a few moments of small talk, the man said to me, “You havent changed a bit, even your red hair is still the same.”I couldnt remember where Id met him. He then told me he was the man who had given me lunch and helped me find a lift all those years ago. It

17、was Gordon.語篇解讀這是一篇記敘文。作者敘述了一位男士在25年前幫助了她,而作者在25年后碰巧也幫助了那位男士的故事。5The author had to hitch a ride one day in 1978 because _.A. her work delayed her trip to SydneyB. she was going home for her holidaysC. the town was far away from SydneyD. she missed the only train back home答案與解析D細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第一段中的“Unfort

18、unately, the only one train a day back to my home in Sydney had already left.”可知,作者錯(cuò)過了唯一的那趟回家的火車。故答案為D項(xiàng)。6Which of the following did Gordon do according to Paragraph 2?A. He helped the girl find a ride.B. He gave the girl a ride back home.C. He bought sandwiches for the girl.D. He watched the girl fo

19、r three hours.答案與解析A細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第二段中的“he helped me find a lift home”可知, Gordon幫助作者搭上了回家的便車。7The reason why the author offered a lift to the elderly man was that _.A. she realized he was GordonB. she had known him for decadesC. she was going to the nearby townD. she wanted to repay the favour she once

20、got答案與解析D細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第三段中的“I thought it was another chance to repay someone for the favour Id been given decades earlier.”可知,答案為D項(xiàng)。CBali adventure travelsElephant rideSee the real Bali from high up on a Sumatran elephant! Pass through tropical plantations (種植園) of mangoes, bamboos and coconuts. Look o

21、ut for birds and monkeys as you pass through the jungle and see how other animals such as pigs, cows, and buffaloes play a part in the daily lives of farmers as you enter the small local village of Buanga. A highlight of the trip is to be invited into the home of a local farmer where you will enjoy

22、a drink of fresh coconut. When you return to the camp, enjoy a delicious Balinese food at the “Trunk & Mahout” valleyview cafe.Cost: $60/Adult $40/ChildJungle trekking (長(zhǎng)途跋涉)Trek into the tropical rainforest, near the lake village of Bedugul. Cross the calm lake in a traditional canoe. This 3hour tr

23、ek into the heart of Balinese nature offers you outstanding and beautiful scenery.The number of minimum participants:2 peopleCost: $40/personWater rafting (乘木筏)Get up in the morning at 6:00 and go to the scenic Ayung River for an unforgettable water rafting experience. Expert and experienced guides

24、will give you an insight into the river ecology. Discover hidden waterfalls, swim in the clear water and feel the trills of the paradise river.What to bring: towel, clothes, sunscreenCost: $30/Adult $23/ChildSunset dinner cruise (乘船巡游) by Bali Hai CruiseTheres no better way to spend a tropical eveni

25、ng than on Bali Hais evening dinner cruise. As the sun goes down, we set off on a relaxing cruise around the harbour.Cost: $40/person語篇解讀本文主要介紹了在印尼巴厘島上的四種探險(xiǎn)旅游。8Which of the following offers you a chance to try real Balinese food?A. Elephant ride.B. Jungle trekking.C. Water rafting.D. Sunset dinner c

26、ruise by Bali Hai Cruise.答案與解析A細(xì)節(jié)理解題。從第一項(xiàng)探險(xiǎn)游可知,旅程最終結(jié)束時(shí),游客可以“. enjoy a delicious Balinese food .”。9If a father and his 10yearold son want to explore one of the rivers in Bali, they will have to pay _.A. $30 B. $53C. $63 D. $73答案與解析B細(xì)節(jié)理解題。water rafting(乘木筏)期間可以探索河流兩旁的瀑布等。這里成人票價(jià)是30美元,兒童是23美元,因此B選項(xiàng)正確。10

27、If you go for jungle trekking, you have to _.A. bring several thingsB. be under the leadership of experienced guidesC. form a team of two or more peopleD. swim across a lake答案與解析C細(xì)節(jié)理解題。從Jungle trekking最后一句“The number of minimum participants: 2 people”可知至少兩個(gè)人才能去叢林跋涉。第二節(jié)(共5小題;每小題2分,滿分10分)根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選

28、項(xiàng)中選出能填入空白處的最佳選項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。A trip to Key WestAs we cross the bridge to Key West, we can see many boats. _11_ Others belongs to people who have sailed their boats here from many different places.In the city, the houses are almost all painted white.A few are pink or light blue.Many houses are very ol

29、d and very small.Key West is a very old city. _12_.Many palm trees (棕櫚樹) grow here. Colorful flowers grow in front of many of the little houses. You can stay in a room in one of these houses for the night.You can smell the ocean on the soft warm wind that blows across the island.We drive past severa

30、l streets and then come to Whitehead Street. There is a monument there. The sign says this is the southernmost part of the United States.The sign says “ America Begins Here.” _13_ It is the second largest ocean.After taking a few photographs of the sign, we turn the car around and follow Whitehead S

31、treet to the number 1907. _14_ For a few dollars, you can see the inside of the house.Hemingway had many cats when he lived here.He is gone, but the cats remain.Many are asleep on the beds or chairs.They are used to seeing people walking through the old house._15_ There is a private museum here we w

32、ant to visit.It is the Mel Fisher Maritime Heritage Society Museum.The museum is named after treasure hunter Mel Fisher, who discovered an old sunken Spanish treasure ship near Key West more than twenty years ago.A. Finally, we go back home.B. Beyond the sign is the Atlantic Ocean.C. Some are fishin

33、g boats you can use for the day.D. After that, we travel a little way to Green Street.E. Many of the buildings are more than 100 years old.F. It is made of modern materials, ie.steel and concrete.G. This house belonged to the famous American writer Ernest Hemingway.答案11.C12.E13.B14.G15.D第二部分英語知識(shí)運(yùn)用(共

34、兩節(jié),滿分45分)第一節(jié)完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿分30分)閱讀下面短文,掌握其大意,然后從每題所給的A、B、C和D四個(gè)選項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng)。When I was about twelve, I headed to a restaurant for dinner with my family. It was winter, and on that _16_ night, the wind was really blowing hard.As my mom and I _17_ towards the restaurant from our car, a girl about my

35、 _18_ and her mother came up to us. They asked if we had any _19_ change. Hearing their words, we are merciful. My mom _20_ asked where they lived. They _21_ to an old car in a parking lot across the street. The girl said there were six of them _22_ in that car, which was the same size as my own bed

36、room.My mom said she had _23_ to do, and after handing the people a few dollars, we said goodbye. Then, my mother sent me inside the _24_ with my dad. But she didnt come.Later, I found out that she had gone home and practically _25_ our cupboards into a few bags. Then, she brought our food over to t

37、he car and handed the _26_ to the family. I wasnt there when that part happened, but I can imagine the _27_ it brought to their faces.A few days later, when I asked her _28_ she helped those people. She told me that we were _29_ and that her family wasnt as lucky. I remember the _30_ of that girl wh

38、o had asked us for _31_ how she was the same age as me, yet we looked so _32_.I remember the scene that she was headed back to a cold car _33_ with 5 other people. I will _34_ forget what she did that night, and how she taught me one of the best lessons I ever _35_.Thank you mom, I love you.16A. dar

39、k B. bright C. quiet D. particular17A. headed B. rushed C. waited D. attacked18A. height B. age C. appearance D. shape19A. complete B. beautiful C. spare D. large20A. secretly B. impatiently C. normally D. immediately21A. walked B. pointed C. followed D. planned22A. living B. studying C. working D.

40、playing23A. something B. nothing C. anything D. everything24A. street B. meeting C. restaurant D. car25A. filled B. placed C. decorated D. emptied26A. bags B. cupboards C. dollars D. dinners27A. surprise B. joy C. disappointment D. sadness28A. who B. how C. why D. what29A. rich B. fortunate C. gener

41、ous D. talented30A. face B. action C. feeling D. gesture31A. food B. change C. direction D. cheque32A. pitiful B. hopeful C. different D. difficult33A. argued B. played C. shared D. drove34A. seldom B. never C. hardly D. usually35A. learned B. taught C. ignored D. dropped答案與解析語篇解讀本文是記敘文。作者的母親把自己家的東西

42、拿來分享給需要它們的一家人,這令作者的內(nèi)心感觸很深。同時(shí)告訴我們分享最重要的是那份心意,是那份企盼,和那份熱情!16D根據(jù)倒數(shù)第二段可知,那天晚上母親的善舉給自己感觸很深,使“我”學(xué)到了與他人共享的樂趣,所以那天晚上對(duì)于作者來說應(yīng)該是“特殊的(particular)”。17Ahead towards“向某處前進(jìn)”,本句指的是“我”和媽媽從車?yán)锍鰜沓粋€(gè)飯館前進(jìn)。18B根據(jù)倒數(shù)第三段最后一句話“how she was the same age as me”可知這個(gè)女孩和我同齡,用age“年齡”來表達(dá)。19C本句是指這對(duì)母女和我們討要零錢,所以用spare“多余的;閑置的”來表示這對(duì)母女的虔誠之

43、心,也表示她們感到很不好意思。20D本句用immediately“立刻;馬上”來形容作者的母親的善良和樂于助人,當(dāng)她看到這對(duì)母女的困境時(shí),想“立刻”知道她們住哪里,才會(huì)出現(xiàn)下文回家拿東西幫助她們的善舉。21B前文中說母親問她們住在哪里,此處意為“她們指著對(duì)面停車場(chǎng)里的一輛舊車”, point to“指著”。22A根據(jù)上文的“asked where they lived”可知,此處指女孩說她們一家6口人住在和我臥室一樣大小的車?yán)铮妇幼〉目臻g用live。23A根據(jù)本段最后一句“But she didnt come.”和下一段的內(nèi)容可知,“我”的媽媽說有些事情要做,所以沒和“我們”一起進(jìn)入飯店,而

44、是回家去幫這對(duì)母女取東西。have something to do“有些事情要做”。24C根據(jù)前文可知作者和媽媽要去飯店,而后文中說媽媽沒有進(jìn)去,故此處指“我”和爸爸先進(jìn)人飯店,而媽媽沒有進(jìn)入。25Dempty sth. into意為“把東西倒空裝入里”,本句指的是媽媽回家把柜櫥里的東西都倒空裝入幾個(gè)袋子里,然后把它們帶到剛才和我們討要錢的那家車那里。26A根據(jù)上文的“our cupboards into a few bags”可知,這里指的是媽媽把裝滿東西的“袋子(bags)”帶到這對(duì)母女所在的車那兒。27B根據(jù)情境可推知,當(dāng)在這個(gè)舊車?yán)锏娜说玫健拔摇眿寢屗偷臇|西時(shí),應(yīng)該是臉上表現(xiàn)出“高興(

45、joy)”的表情。surprise意為“吃驚”。根據(jù)實(shí)際情況可知,收到好心人送的東西時(shí)首先是高興,而不是震驚。28C幾天后“我”問媽媽“為什么(why)”去幫助那些人時(shí),“我”媽媽告訴我接下來的一些事。29B根據(jù)下文的“her family wasnt as lucky”可知,本句是一個(gè)對(duì)比,“我們”是幸運(yùn)的,然而那個(gè)女孩的一家是不幸的,fortunate和lucky為近義詞。30A“我”記得當(dāng)時(shí)和“我們”討要零錢的那個(gè)女孩的“臉”(face)。31B根據(jù)第二段第19空可知選擇change“零錢”。32C根據(jù)本句中的轉(zhuǎn)折連詞yet選擇different和same對(duì)比,表示相差的懸殊,那個(gè)女孩和

46、“我”同歲,但是“我們”和她們相比看起來是如此不同。33C“我”想到那個(gè)女孩沒有食物可以吃,她要返回那個(gè)和其他5個(gè)人共享的冰冷的車?yán)?。這里用shared作后置定語修飾a cold car。34B“我”將“永遠(yuǎn)不會(huì)(never)”忘記那天晚上“我”的母親所做的事。35Alearn the lessons意為“學(xué)到道理”,“我”的母親教會(huì)“我”曾經(jīng)學(xué)到的最好的人生哲理。第二節(jié)語法填空(共10小題;每小題1.5分,滿分15分)閱讀下面短文,在空格處填入適當(dāng)?shù)膬?nèi)容(每空不多于三個(gè)單詞)或使用括號(hào)中單詞的正確形式填空,并將答案填寫在相應(yīng)位置上。Flying has made 36._ much easi

47、er to travel abroad but there are still things you should do to make sure you fit in 37._ the local culture.38_ you are travelling for work or study, 39._ (draft) a plan of things you need to do. Your level of comfort in your new 40._ (surround) will depend on this. There is simply no substitute (替代

48、品) for planning.Your new life, 41._ at first will seem very strange, will be different day in 42._ day out from the life you are leaving behind. Just acknowledge this as normal. It can be 43._ comfort to know that many people have had the same experience.You will soon settle in. 44._ you miss your f

49、amily, there are abundant ways of communicating with them on the Internet for free; remember to keep it 45._. Travel broadens the mind and many people would totally recommend it to you.答案與解析36it根據(jù)句式“make itadj.to do”可知該空填it作形式賓語。37with根據(jù)固定短語fit in with“適應(yīng)”可知該空填介詞with。38Whether根據(jù)空格后的暗示詞or可知該空填Whether

50、。whether . or .“無論還是”。39draft該空所填動(dòng)詞在句中作謂語,且是祈使句句式,應(yīng)填原形draft。40surroundings所給詞置your new之后,應(yīng)用名詞形式,故填surroundings“環(huán)境”。41whichwhich引導(dǎo)非限制性定語從句修飾先行詞your new life。42and根據(jù)固定短語day in and day out“日復(fù)一日”可知該空填and。43acomfort作“令人安慰的事”之意時(shí),前面應(yīng)加不定冠詞a。44Ifif表“如果”,引導(dǎo)條件狀語從句。45upkeep it up“繼續(xù)”。第三部分寫作(共兩節(jié),滿分35分)第一節(jié)短文改錯(cuò)(每小

51、題1分,滿分10分)英語課上,老師要求同桌同學(xué)相互修改作文。假設(shè)以下短文為你同桌所寫,請(qǐng)你對(duì)其進(jìn)行修改。文中共有10處錯(cuò)誤,每句中最多有兩處。錯(cuò)誤涉及一個(gè)單詞的增加、刪除或修改。增加:在缺詞處加一個(gè)漏詞符號(hào)(),并在此符號(hào)下面寫出該加的詞。刪除:把多余的詞用斜線()劃掉。修改:在錯(cuò)的詞下劃一橫線,并在該詞下面寫出修改后的詞。注意:1.每處錯(cuò)誤及其修改均僅限一詞。2只允許修改10處,多者(從第11處起)不計(jì)分。3必須按答題要求做題,否則不給分。My family went on a trip to the Hukou Waterfalls at last weekend. There were

52、a great many people admired the beauty of the area. You can stand on banks of the Yellow River and see the water is flowing faster.The waterfalls are a beautiful sight in spring. On most cases, the sound of the water is so loudly that it is like a great piece of music. I am greatly impressed by the sight and I took lots of photo of the waterfalls. It took me hours to get to sleep that night so I was filled with great excitement.How a great experience!答案My family went on a trip to the Hukou Waterfalls eq o(at,) last weekend. There

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論