職稱英語考試綜合類A閱讀理解訓(xùn)練題_第1頁
職稱英語考試綜合類A閱讀理解訓(xùn)練題_第2頁
職稱英語考試綜合類A閱讀理解訓(xùn)練題_第3頁
職稱英語考試綜合類A閱讀理解訓(xùn)練題_第4頁
職稱英語考試綜合類A閱讀理解訓(xùn)練題_第5頁
全文預(yù)覽已結(jié)束

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、第 第 頁職稱英語考試綜合類A閱讀理解訓(xùn)練題Living on WaterDesperately short of living space and dangerously prone to flooding, the Netherlands plans to start building homes, businesses and even roads on water.With nearly a third of the country already covered by water and half of its land mass below sea level and consta

2、ntly under threat from rising waters, the authorities believe that floating communities may well be the future.Si* prototype wooden and aluminum floating houses are already attached to something off Amsterdam, and at least a further 100 are planned on the same estate, called Ijburg.Everybody asks wh

3、y didnt we do this kind of thing before, said Gijsbert Van der Woerdt,director of the firm responsible for promoting the concept. After Bangladesh were the most densely populated country in the world. Building space is scarce and government studies show that well need to double the space available t

4、o us in the coming years to meet all our needs.Before being placed on the water and moved into position by tugboats (拖船), the houses are built on land atop concrete flat-bottomed boats, which encase giant lumps of polystyrene (聚苯乙烯) reinforced with steel. The flat-bottomed boats are said to be unsin

5、kable and are anchored by underwater cables. The floating roads apply the same technology.The concept is proving popular with the Dutch. The waiting list for such homes, which will cost between euros 200,000,500,000 to buy, runs to 5,000 names, claims Van der Woerdt.With much of the country given ov

6、er to market gardening and the intensive cultivation of flowers, planners have also come up with designs for floating greenhouses designed so that the water beneath them irrigates the plants and controls the temperature inside.A pilot project, covering 50 hectares of flooded land near Amsterdams Sch

7、iphol airport, is planned for 2022.The opportunities for innovative developers look promising. We have 10 projects in the pipeline- floating villages and cities complete with offices, shops and restaurants, Van der Woerdt said.1.The Netherlands plans to start building floating communities on water b

8、ecauseA. most parts of the country are covered by water.B. the country is constantly threatened by floods.C. it will promote the cultivation of flowers.D. people think it better to live on water.2.By citing Everyone asks why didnt we do this kind of thing before, the author wants to tell us thatA. b

9、uilding floating communities is a very good idea.B. the director of the firm didnt want to answer the question.C. the Netherlands should follow the e*ample of Bangladesh.D. people are not satisfied with the governments work.3.The floating houses will beA. reinforced with steel.B. made of concrete.C.

10、 constructed in water.D. built on boats.4.According to the author, the floating communities on waterA. can promote market gardening.B. are beyond the reach of most Dutch people.C. will increase the cost of gardening.D. will be very popular by the year of 2022.5.lOprojects in the pipeline in the last

11、 paragraph meansA. 10 pipelines to provide gas.B. 10 companies to lay the pipelines.C. 10 floating houses to be built on water.D. 10 building projects planned and started.答案與解析:1.B。環(huán)節(jié)題。題干:荷蘭計(jì)劃建造水上社區(qū)是由于_。利用題干關(guān)鍵詞可以定位到文章的第一句,可知由于生存空間的減削和洪水的威逼,荷蘭才決斷在水上建造家園、樓房甚至公路。故答案為B。2.A。詞匯題。題干:引用Everyone asks why didnt we do this kind ofthing before是為了告知我們_。利用題干關(guān)鍵詞可以定位到第四段,可以看出引用這句話主要是為了說明這是一個(gè)好主意。故答案為A。3.D。環(huán)節(jié)題。題干:漂移的社區(qū)將_。利用題干關(guān)鍵詞和選項(xiàng)關(guān)鍵詞可以定位到第五段的the houses are built on land atop concrete flat.bottomed boats,

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評論

0/150

提交評論