河北省衡水中學(xué)2015屆高三上學(xué)期期中考試英語試題含解析_第1頁
河北省衡水中學(xué)2015屆高三上學(xué)期期中考試英語試題含解析_第2頁
河北省衡水中學(xué)2015屆高三上學(xué)期期中考試英語試題含解析_第3頁
河北省衡水中學(xué)2015屆高三上學(xué)期期中考試英語試題含解析_第4頁
河北省衡水中學(xué)2015屆高三上學(xué)期期中考試英語試題含解析_第5頁
已閱讀5頁,還剩16頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、河北省衡水中學(xué)2015屆高三上學(xué)期期中考試英 語 試 題 錄入人:侯衍懂【試卷綜評(píng)】試卷以新課標(biāo)為指導(dǎo),從學(xué)什么,考什么的原則出發(fā),遵循“題在書中”,既重基礎(chǔ)又注重綜合能力的提高。本套試卷具有很好的區(qū)分度,即全面考查考生的基礎(chǔ)知識(shí)與技能,又考查學(xué)生分析問題,解決問題的能力,測(cè)試效果較為明顯。閱讀理解中的推理判斷題,主旨大意題仍然是學(xué)生的薄弱環(huán)節(jié),應(yīng)重點(diǎn)練習(xí)。做完型填空時(shí),注意整體上把握文章大意。書面表達(dá)以半開放式作文形式出現(xiàn),即給出一定的提示內(nèi)容,又要考生根據(jù)提示內(nèi)容進(jìn)行適當(dāng)?shù)陌l(fā)揮,從而有效考查考生的書面表達(dá)能力;總之,本次期中試卷難度適中,是一份質(zhì)量較高的試卷。本試卷

2、分第I卷(選擇題)和第II卷(非選擇題)兩部分。考試結(jié)束后,將答題卡交回。第I卷注意事項(xiàng): 1.答第一卷前,考生務(wù)必將自己的姓名、準(zhǔn)考證號(hào)填寫在本試卷和答題卡相對(duì)應(yīng)的位置上。 2.選出每小題答案后,用鉛筆把答題卡上對(duì)應(yīng)題目的答案標(biāo)號(hào)涂黑。如需改動(dòng),用橡皮擦干凈后,再選涂其他答案標(biāo)號(hào)。寫在本試卷上無效。第一部分:聽力(共兩節(jié),滿分30分)第一節(jié):(共5小題;第小題1.5分,滿分7.5分)聽下面5段對(duì)話。每段對(duì)話后有一個(gè)小題,從題中所給的A、B、C三個(gè)選項(xiàng)中選出最佳答案,并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。聽完每段對(duì)話后,你都有10秒鐘的時(shí)間來回答有關(guān)小題和閱讀下一小題。每段對(duì)話僅讀一遍。1. How much

3、 money does the man want to borrow?A. $10. B. $18. C. $20.2.Whats the problem with the mans apartment? A. It is dirty. B. The water is running. C. It has no hot water.3. What will the woman do probably? A. Take the man to the manager. B. Exchange the watch for a new one. C. Send the watch back for r

4、epair. 4. What is the man going to do at last? A. Ask someone else to push the car for the woman. B. Let the woman push her car by herself. C. Help the woman push her car. 5. Where does this conversation take place probably? A. At the clinic.(診所) B. In the kitchen. C. In the drugstore.(藥店) 第二節(jié)(共15小題

5、;每小題1.5分,滿分22.5分) 聽下面5段對(duì)話或獨(dú)白。每段對(duì)話或獨(dú)白后有2至4個(gè)小題,從題中所給的A、B、C三個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng),并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。聽每段對(duì)話或獨(dú)白前,你將有5秒鐘的時(shí)間閱讀各個(gè)小題;聽完后,各小題將給出5秒鐘的作答時(shí)間。每段對(duì)話或獨(dú)白讀兩遍。 聽第6段材料,回答第6至8題。 6. Where does the woman want to go at first? A. The New York Hotel B. The Central Park. C. The subway station. 7. How will the woman go to the centr

6、al park? A. By bus. B. By car. C. By subway. 8. What is the man probably? A. A traveler. B. A police officer. C. A guide 聽第7段材料,回答第9至11題。 9. What kind of sandwich does the boy like? A. Chicken sandwich. B. Beef sandwich. C. Vegetable sandwich. 10. What drink does the boy prefer? A. Milk. B. Juice. C

7、. Tea.11. Why did the boys dad sleep late last night? A. He overworked.(過度工作) B. He went to meet his friend. C. He had difficulty falling asleep. 聽第8段材料,回答第12至14題。 12. With whom will the woman go to New York City? A. Herself. B. The mans roommate. C. Her friend. 13. How will the woman go to New York

8、? A. By car. B. By plane. C. By train. 14. What do the woman and Laura have in common? A. They both enjoy traveling. B. Theyre both teenagers. C. Theyre both interested in music.聽第9段材料,回答第15至17題。15. What does the woman suggest at first?A. Roast beef. B. Castle steak C. Roast chicken.16. What kind of

9、 soup does the man order?A. The cream of mushroom soup.B. The tomato and egg soup.C. The chicken soup.17. What dessert does the man order?A. Ice cream. B. Rice pudding. C. Peach pie.聽第10段材料,回答第18至20題。18. What about the old people in America according to the text?A. They live longer. B. They become m

10、ore.C. They have great benefits to American society.19. Why do people feel younger than their parents at their age?A. They keep fit with the healthy food.B. They have youthful hearts comparing with their parents.C. They pay a lot of attention to exercises.20. Whats the passage mainly about?A. Suitab

11、le behaviors at different age.B. Older people act in youthful ways.C. The change of the Americans ideas about age.第二部分: 閱讀理解(共兩節(jié),滿分40分)第一節(jié)(共15小題:每小題2分,滿分30分)閱讀下列短文,從每題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出最佳選項(xiàng),并在答題卡上將該項(xiàng)涂黑。 【題文】 AMy father had always been an alert observer of human character. Within seconds of meeting

12、 someone, he could sum up their strengths and weaknesses. It was always a challenge to see if any of my boyfriends could pass Dads test. None did. Dad was always right-they didnt pass my test either. After Dad died, I wondered how Id figure it out on my own.Thats when Jack arrived on the scene. He w

13、as different from any other guy Id dated. He could sit for hours on the piano bench with my mother, discussing some composers. My brother Rick loudly announced that Jack wasnt a turkey like the other guys Id brought home. Jack passed my familys test. But what about Dads?Then came my mothers birthday

14、. The day he was supposed to drive, I got a call. “Dont worry,” he said, “but Ive been in an accident. Im fine, but I need you to pick me up.”When I got there, we rushed to a flower shop for something for Mom. “How about gardenias?” Jack said, pointing at a beautiful white corsage(胸花). The florist p

15、ut the corsage in a box.The entire ride, Jack was unusually quiet. “Are you all right?” I asked. “Ive been doing a lot of thinking,” he said. “I might be moving.” Moving? Then he added, “Moving in with you.” I nearly put the car on the sidewalk. “What?” I asked. “I think we should get married,” he s

16、aid. He told me hed planned his proposal in a fancy restaurant, but after the accident, he decided to do it right away. “Yes,” I whispered. We both sat dumbfounded, tears running down our cheeks. Id never known such a tender moment. If only Dad were here to give his final approval.“Oh, lets just go

17、inside.” Jack laughed. My mother opened the door. “Happy Birthday!” we shouted. Jack handed the box to her. She opened it up. Suddenly, her eyes were filled with tears. “Mom, whats wrong?” I asked. “Im sorry,” she said, wiping her eyes. “This is only the second gardenia corsage Ive ever received. I

18、was given one years ago, long before you kids were born.” “From who?” I asked. “Your father,” Mom said. “He gave me one right before we were engaged.” My eyes locked on Jacks as I blinked away(眨掉) tears. Dads test? I knew Jack had passed.21.According to the text, we know the writers father was _.A.

19、interested in observing things aroundB. good at judging ones characterC. strict with her boyfriendD. fond of challenges22. What is the main idea of Paragraph 2?A. Jack got the familys approval except Dads.B. Jack was different from any other boy.C. Jack was getting on well with Mother.D. Jack knew a

20、 lot about piano.23. The underlined word “proposal” in Paragraph 5 means _.A. piece of adviceB. wedding ceremonyC. celebration of birthdayD. offer of marriage24. On hearing “moving in with you”, the writer felt _.A. pleasedB. worriedC. surprisedD. disappointed【答案】【知識(shí)點(diǎn)】C2 故事類【文章綜述】本文講述了爸爸是一個(gè)善于判斷別人性格的

21、人,我的很多男朋友都沒有通過他的考查,在父親去世后面,Jack通過了父親的考查。 【答案解析】21. B 細(xì)節(jié)題。根據(jù)文章第一段1,2行My father had always been an alert observer of human character. Within seconds of meeting someone, he could sum up their strengths and weaknesses.可知作者的父親擅長(zhǎng)看人的性格,B正確。22. A 段落大意題。通讀第二段可知Jack贏得了家人的欣賞,故A正確。23. D 猜測(cè)詞義題。根據(jù)I think we shoul

22、d get married,” he said. He told me hed planned his proposal in a fancy restaurant, but after the accident, he decided to do it right away.可知他原計(jì)劃是在一個(gè)餐廳里向我求婚的,故proposal是指求婚,故D正確。24. C 推理題。根據(jù)The entire ride, Jack was unusually quiet.“Are you all right?”I asked.“Ive been doing a lot of thinking,”he sai

23、d.“I might be moving.”Moving? Then he added,“Moving in with you.”I nearly put the car on the sidewalk.“What?”說明這次的Jack表現(xiàn)得很不正常,很不平常。我對(duì)他的表現(xiàn)和說的話很驚訝。故C正確。 【題文】 BWASHINGTONLaura Straub is a very worried woman. Her job is to find families for foreign teenagers who expect to live with American families in

24、the summer. It is not easy, even desperate. “We have many children left to place40 out of 75,” said Straub, who works for a foreign exchange programme called LEC.When foreign exchange programmes started 50 years ago, more families were accommodating. For one thing, more mothers stayed at home. But n

25、ow, increasing numbers of women work outside the home. Exchange-student programmes have struggled in recent years to sign up host families for the 30, 000 teenagers who come from abroad every year to spend an academic year in the United States, as well as the thousands more who take part in summer p

26、rogrammes. School systems in many parts of the U.S., unhappy about accepting non-taxpaying students, have also strictly limited the number of exchange students they accept. At the same time, the idea of hosting foreign students is becoming less exotic(有異國情調(diào)的). In search for host families, who usuall

27、y receive no pay, exchange programmes are increasingly broadening their requests to include everyone from young couples to the retired. “We are open to many different types of families,” said Vickie Weiner, eastern regional director for ASSE, a 25-year-old programme that sends about 30,000 teenagers

28、 on academic-year exchange programmes worldwide. For elderly people, exchange students “keep us youngthey really do”, said Jen Foster, who is hosting 16-year-old Nina Post from Denmark. 25. Viekie Weiner is the person who _.A. works for a programme called LECB. works for a programme called ASSEC.is

29、25 years oldD. hosts foreign students.26. According to the text, why was it easier for Laura Straub to find American families for foreign students?AAmerican school systems were better than now. BThe government was happy because it could gain tax. CForeign students paid hosting families a lot of mone

30、y. DMore mothers didnt work outside and could look after children. 27. To deal with the problem in recent years, exchange programmes have to _.Aextend the range of host families Blimit the number of the exchange students Cborrow much money to pay for the costs Dmake hosting foreign students more exo

31、tic 28. Which of the following is the best title of this passage?A. Exchange Students Keep Old People Young.B. Idea of Hosting Students is Different. C. Foreign-exchange Program Is Going on. D U.S. Struggle to Find host Families.【答案】【知識(shí)點(diǎn)】C7 社會(huì)生活類【文章綜述】文章介紹現(xiàn)在在美國找寄宿家庭接受來自法國的學(xué)生是很困難的,因?yàn)楝F(xiàn)在婦女在外面做越來越多,接受外國

32、學(xué)生的吸引力也沒有過去那么大了,文章還介紹如何應(yīng)對(duì)的措施。 【答案解析】25. B 細(xì)節(jié)題:從倒數(shù)第二段的句子:“We are open to many different types of families,” said Vickie Weiner, eastern regional director for ASSE,可知Vickie Weiner 是為ASSE工作的人,選B26. D 推理判斷題。由第二段“For one thing, more mothers stayed at home. But now, increasing numbers of women work outsid

33、e the home.”可知最佳答案為D項(xiàng)原文未談到學(xué)校制度的好壞;再由第三段“School systems in many parts of the U.S., unhappy about accepting non-taxpaying students”和第四段“In search for host families, who usually receive no pay,”可以判斷。故D正確。27. A 細(xì)節(jié)理解題。從倒數(shù)第三段的句子:In searching for host families, who usually receive no pay, exchange programm

34、es are increasingly broadening their appeals to include everyone who has the ability to do it.和最后一段的內(nèi)容,可知過去的交換項(xiàng)目是那些不是太老的寄宿主人,但是現(xiàn)在面向所有的年齡的人。故A正確。28. D 主旨大意題。這是一篇新聞報(bào)道,開頭就點(diǎn)明要報(bào)道的內(nèi)容,WASHINGTONLaura Straub is a very worried woman. Her job is to find families for French teenagers who expect to live with Am

35、erican families in the summer.可知本文的主旨:Laura Straub在美國找寄宿家庭接受來自法國的學(xué)生是很困難的。故D正確。 【題文】CLast year, A Bite of China, made by CCTVs Documentary Channel, sparked discussion not only on Chinese food ,but also on locally made documentary programs.When you think of documentaries, you may think of them as long

36、, boring programs. But documentaries can be wonderful and bring stories from the real world into our homes. With fascinating footage(影片片段) and stories, documentaries encourage us to think about interesting issues we wouldnt necessarily know about.So, what makes a good documentary, and what should we

37、 pay attention to when we watch one? Here, we offer a few easy strategies to help you get the most out of watching documentaries.Pay attention to the themesWhile watching a documentary, keep your eyes and ears peeled for the themes people talk about and what ideas they focus on. Is it meant to be in

38、formative or raise a certain emotional response?Think criticallyListen to what the people in the documentary are saying and ask yourself the following questions: If you were debating with someone or introducing a new concept, would you say the things the people in the documentary are saying? Do the

39、arguments make sense?Check the sourcesIf youre sitting at the computer and cant think of anything to do, why not look up the points the documentary made and see if they are accurate? You could even read more about what is presented in the documentary.Who are the creators?The creators or financial ba

40、ckers of a film will usually be involved with how the subject matter is presented. For instance, as the documentary 2016: Obamas America was directed in large part by a conservative writer, its not surprising that its critical of President Obama from the beginning.29. Which of the following is the m

41、ost proper to describe documentaries? A. non-fictional B. controversial C. subjective D. thoughtful30. The passage is mainly written to _. A. inform us of factors of good documentaries. B. help us enjoy documentaries better. C. introduce ways of making documentaries. D. help us figure out themes of

42、documentaries.31. Why is 2016: Obamas America mentioned in the article? A. Because the author dislikes Obama. B. Because it is directed by a writer. C. Because it is quite popular in China. D. Because it is a persuasive example.32. According to the passage, _. A. it is always difficult to get the th

43、emes of documentaries. B. financial backers often appear in documentaries. C. its better to think twice about what is in documentaries.D. many points of documentaries are not accurate.【答案】【知識(shí)點(diǎn)】C5 文化教育類【文章綜述】當(dāng)提到紀(jì)錄片時(shí),人們想到的可能是枯燥,冗長(zhǎng),然而穿插眘故事和電影的記錄片會(huì)變得非常具有吸引力,在本文中,作者提供幾種方法來欣賞紀(jì)錄片 【答案解析】29. A A項(xiàng)“非虛構(gòu)的”;B項(xiàng)“有爭(zhēng)

44、議的”;C項(xiàng)“主觀的”;D項(xiàng)“深思的”。根據(jù)文章第一段 .sparked discussion .以及常識(shí)可知紀(jì)錄片是紀(jì)實(shí)的,故選A。30. B根據(jù)文章第三段Here, we offer a few easy strategies to help you get the most out of watching documentaries.可知B選項(xiàng)正確。31. D根據(jù)文章末段The creators or financial backers of a film will usually be involved with how the subject matter is presented.

45、 For instance .可以判斷2016: Obamas America是被作者用作例子,來證明作者觀點(diǎn)的,故選D。32. C根據(jù)文章第二段When you think of documentaries, you may think of them as long, boring programs. But documentaries can be wonderful and bring stories from the real world into our homes.可知有時(shí)候人們對(duì)于紀(jì)錄片的理解是不正確的,故答案選C。 【題文】DWhen it comes to success

46、in business and success in life, there are few qualities as important as confidencePeople naturally have different levels of confidenceSome have a higher level of confidence than others do, but even those whose confidence is lacking can learn to build their level of confidence and reach their most i

47、mportant goalsIncreasing self confidence is one of the most common reasons people give for seeking the help of psychologists and other professionalsOne of the many places where a greater level of confidence is useful is in the workplace We all know how difficult it can be, for instance, to ask the b

48、oss for a raiseThis process can be extremely difficult for those who lack confidence in their own abilitiesAfter all, if you are unsure about your own abilities, how will you ever convince your boss that you deserve more money for the work you do?Even if you are not asking for that big raise, having

49、 plenty of confidence in your abilities is important to successIf you are certain of your abilities, chances are that those around you, whether they are your coworkers, your colleagues or your superiors, will see that confidence, and that will help to assure them that you aree the best at what you d

50、oHaving a high level of confidence, after all, does not mean overlooking the places where you could improveKnowing what you do well and where you need help will help you enjoy increased success and confidence33What is the passage mainly about?AThe influence of confidence on ones lifeBThe difference

51、of peoples confidenceCThe importance of confidence to success DThe judgment on ones confidence34Psychologists and other professionals can offer help to those _Awho dream to be recognized expertsBwho expect to give guidance to othersCwho want to ask the boss for a raiseDwho think their goals are hard

52、 to reach 35What does the underlined word indispensable in Paragraph 5 probably mean?Aoutgoing Battractive Cimportant Denergetic36What message does the author want to convey(傳遞) in the last paragraph?ATo overlook ones disadvantagesBTo make full use of ones advantagesCTo have great confidence in ones

53、 abilitiesDTo make objective evaluations of ones abilities【答案】【知識(shí)點(diǎn)】C5 文化教育類【文章綜述】文章告訴我們?cè)谏詈凸ぷ髦行判氖亲钪匾摹?【答案解析】33.B主旨題:從文章第一段的句子;When it comes to success in business and success in life, there are few qualities as important as confidence.可知這篇文章講的是自信對(duì)成功的重要性。選B34.A細(xì)節(jié)題:從第二段的句子:Increasing self confidence

54、is one of the most common reasons people give for seeking the help of psychologists and other professionals.可知心理學(xué)家和專家可以給缺乏自信的人建議。選A35.A猜詞題:從前面的句子:if you are a recognized expert at the office,可知如果你被認(rèn)為是辦公室的專家,你就會(huì)被認(rèn)為是團(tuán)隊(duì)里面重要的人。Indispensable和important意思相近,選A36.D推理題:從最后一段的句子:Knowing what you do well and w

55、here you need help will help you enjoy increased success and confidence.可知我們要對(duì)自己的自信做出客觀的評(píng)價(jià)。選D【題文】第二節(jié)(共5小題,每小題2分,滿分10分)根據(jù)短語內(nèi)容,從短文后的奇特選項(xiàng)中選出能填入空白處的最佳選項(xiàng),選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。1. What Teenagers Can Do To Earn More RespectAs teenagers continue to grow and develop into young adults, the transition(過渡) into adulthood

56、 has begun. With so many physical and emotional changes going on, certain manners are often forgotten and other adult traits are not yet accepted as a way of life. 36 By doing the following things, you will earn more respect.Contribute to the householdAt the very least, clean up after yourself. As a teenager, you are old enough to clean up after yourself. When you make a mess, clean it up. 37 All chores that you do help to reduce the load of the person who did them before. Now that youre old enough and capable, why shouldnt you contribute to the household? 38 Be responsible 39

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論