版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、六年級(jí)科教版人教PEP版英語下學(xué)期閱讀理解培優(yōu)補(bǔ)差專項(xiàng)班級(jí):_ 姓名:_1. 閱讀短文,判斷正(T)誤(F)。I am Tom.Everyone in my family has a hobby.My fathers hobby is collecting stamps.He has a lot of stamps from other countries. My mother likes reading and collecting books.My grandpa has many old clocks and watches.His hobby is collecting toy car
2、s. So you can see books,stamps,clocks,watches,maps and toys cars in our house.1Tom likes collecting stamps. (_)2Toms mum likes collecting books. (_)3Toms grandpas hobby is collecting toy cars. (_)4Toms grandma likes collecting maps. (_)5There are many stamps from other countries
3、in Toms house. (_)2. 閱讀短文,回答問題。San Francisco is a beautiful American city. It lies in the west of the United States. It has beautiful scenery. For example, Fisherman''s Wharf (漁人碼頭) and Wax Museum (蠟像館) are beautiful places to visit. Every day, thousands of people come to visit and take
4、 photos.San Francisco is a hilly city. The lovely hills in the middle of the city make it the most wonderful place. Many people walk up and down the hills, and some of the visitors also like to drive on the paths. They can see more places then. There are also visitors who like to take cable cars (纜車
5、). They can get a better view of the city.Besides Fisherman''s Wharf and Wax Museum, Chinatown and Lombard Street are also two places worth seeing. Every day, many people come to visit Chinatown. Some of them are coming to taste Chinese food, others are coming for Chinese shops. You can buy
6、many beautiful Chinese clothes in Chinatown.(1)San Francisco is a(n) _ city.A. American B. English C. Chinese D. Canadian(2)San Francisco lies in the _ of America.A. south B. west C. east D. middle(3)There are many _ in San Francisco.A. hills B. mountains C. rivers D. cities(4)Visitors like to take
7、the_ to get a better View of the city.A. cars B. taxi C. bus D. cable cars(5)People come to Chinatown to_.A. taste Chinese food B. buy Chinese clothes C. swim D. both A and B3. 閱讀短文,判斷正(T)誤(F)。I have a pen pal, Amy. Let me tell you something about her. She is an American girl. This year she is thirt
8、een. Now she is in Tianjing, she lives on the fifth floor of a tall building. There are three people in her family. Her mother is a doctor, she works in a hospital. Her father is a teacher and he works in a school. She is a student of Grade six.Amy likes singing, dancing, going hiking and playing th
9、e pipa. She goes to school on foot. She has a brother, his name is John. He likes playing football and doing kung fu. They are very happy in China. We write to each other. I like my pen pal.1Amy is a girl from the USA. (_)2Her parents teach Chinese in a school. (_)3Amy lives on the fifteen
10、th floor of a tall building. (_)4Amy goes to school by bike. (_)5Amys brother likes playing the pipa. (_)4. 閱讀理解。根據(jù)短文內(nèi)容回答問題。 Is is 5:00 p.m. Aunt Maggie and Uncle Ted are at the airport. They are going to China. They must get on the plane at 5:30. Aunt lucky and cousin Harry are
11、 at the airport, too. They are going to China, too. They must get the plane at 5:30, too!1What time is it?2Where are Aunt Maggie and Uncle Ted?3Where are Aunt lucky and cousin Harry going?4What time must they get on the plane?5Can they find each other?5. 閱讀理解。That was a wonderful holiday. We went to
12、 Shanghai, which is very big city in the southeast of China. We visited Shanghai Science Museum in the morning. We went to Nanjing Road in the afternoon. It was really a busy street. Then we walked to the east and got to the Bund. It was very beautiful. We took many photos there.根據(jù)短文內(nèi)容判斷正()誤(×)
13、。( ) (1) We went to Shanghai on the holiday.( ) (2) Shanghai is in the northeast of China.( ) (3) We visited two places in Shanghai.( ) (4) We had a good time.6. 閱讀短文,判斷正(T)誤(F)。Dear Cindy,Please come to my twelfth birthday party at 6:00 p.m. on Saturday. Now I will tell you how to come to my home.S
14、tart from the hospital behind your home. Turn right at the hospital. Then go straight for 10 minutes. After that, turn left at the library. My home is near the library. It''s in a yellow building. My home is on the ninth floor.Yours,Lucy1Lucy is eleven years old. (_)2Cindy''s ho
15、me is in front of the hospital. (_)3Cindy should turn left at the hospital. (_)4Lucy''s home is near the library. (_)5Lucy lives on the tenth floor. (_)7. 閱讀理解。My name is Jack. This is my home. I live in a cave.This is our living and dining room. My family share stories a
16、nd eat here. Look! My father is telling us about his hunting today. My mother is setting up the fire. We cook here, so there is our kitchen too!We have a garden outside. My sister is picking up branches for our fire.We have two small caves inside our cave. They are our bedrooms. I share(分享)a cave wi
17、th my sister.What is this? Oh, a bear is sleeping in my cave! It happens all the time in winter!(1)閱讀短文,根據(jù)文章介紹順序,用A,B, C,D,E給下列圖畫重新排序。 ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( )(2)J
18、ack lives in a cave with his family.( )(3)Jack''s father is setting up the fire.( )(4)Jack''s sister is picking up branches for our fire.( )(5)Jack shares a cave with his sister.( )(6)A bear always sleeps in Jack''s cave in winter.8. 閱讀理解。根據(jù)短文內(nèi)容判斷下列句子正誤。I''m Peter. I&
19、#39;'m from the UK. I have a brother. His name is Jim. He is taller than me, but I am older than him. We are helpful. We often clean the room and wash the clothes on the weekend. He likes playing computer games. I like playing computer games, too. But he plays better than me. He also likes readi
20、ng. He often goes the bookstore and the library. After dinner, we usually read books. Sometimes we go for a walk. We always have a good time together. Do you have a brother or sister? Can you tell me about him/her?( )(1)Peter is from the UK.( )(2)Jim is taller than Peter, but Peter is older than Jim
21、.( )(3)They often clean the room and wash the clothes on the weekend.( )(4)Jim doesn''t like reading.( )(5)Peter and Jim usually read books after dinner.9. 閱讀理解。閱讀短文,根據(jù)所提供的信息判斷句子正誤。Yesterday was September 10th. It was Teachers'' Day. We bought some flowers and presents to our teacher
22、s'' office. We thanked them for their hard work. Our teachers were very happy. In the afternoon we held a party in our school hall. Many students and teachers gave wonderful performances at the party. Our teachers sang and danced happily with us. All the teachers and students had a good time
23、.( )(1)Yesterday was National Day.( )(2)We bought some flowers and presents to our teachers'' office.( )(3)Our teachers were not happy.( )(4)We held a party in the afternoon.( )(5)We all had a good time.10. 閱讀短文,根據(jù)短文內(nèi)容選擇正確的答案。Tom walked past the shop on the street corner. He stopped to look
24、at the front row of shoes, and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there. Looking down, he felt sorry for himself. He really wanted to have them for his birthday. He sadly walked away and thought how to tell his mother about it. He knew she would give him anythi
25、ng he liked if she could. But he also knew very well she had little money. He decided not to go home at once, as he looked worried and his mother would notice (注意) it. So he went to the park and sat on the grass. Then he saw a boy in a wheel chair (輪椅). He noticed that the boy moved the wheel with h
26、is hands. Tom looked at him carefully and was surprised to see the boy have no feet. He looked at his own feet. It''s much better to be without shoes than without feet, he thought. There was no reason (理由) for him to feel so sorry and sad. He went away and smiled, thinking he was happier.(1)
27、Tom passed the shop _.A. on foot B. by bus C. by bike D. in a car(2)Why did Tom stop in front of the shop? Because he wanted _.A. to buy the shoesB. to look at the shoes he likedC. to have a restD. to choose the shoes(3)The pair of shoes he liked was _.A. too expensive B. quite cheap C. not there D.
28、 not sold yet(4)Tom went into the park because he _.A. was thinking how to tell his mother about itB. wanted to see the boyC. didn''t want to make his mother worriedD. felt sad(5)From the story we can know that Tom _.A. liked new shoes very muchB. loved his mother bestC. didn''t want
29、 to go to schoolD. didn''t want to stay at home.11. 閱讀短文,選擇正確答案。Its a rainy day. A woman gets on a bus with a dog. It is a big dog. Its feet are very dirty. The woman says, “Oh, conductor(售票員), if I buy a ticket for my dog, can he have a seat like the other people?” The conductor looks at th
30、e woman and then he says,” Certainly, Madam. He can have a seat like all the other people on the bus, but he must not put his feet on the seat like the other people on the bus.”( )1. A woman gets on the bus with .A. a horse B. a cat C. a dog( )2.The woman wants for her dog.A.
31、 some horse B. some meat C. a seat( )3.The dogs feet areA. very long B. very dirty C. very clean( )4.The conductor doesnt want the dog to .A. sit down B. take a seat C. get off the bus( )5.The weather is .A. sunny B. windy C. rainy12. 閱讀短文,判斷下列
32、句子正誤。Lu Ban was a famous craftsman in China a long time ago. His father was a craftsman, too. He usually worked with his father and learned a lot from him. One day he worked on a mountain. His hand was hurt by a leaf.He found many teeth on the leaf and the teeth were very sharp. He thought he could
33、make a tool with teeth to cut things quickly. That was a saw. People still use the tool today.( )(1)Lu Ban is a famous craftsman today.( )(2)Lu Ban''s father''s hand was hurt by a leaf one day.( )(3)Lu Ban found many sharp teeth on the leaf.( )(4)People still use the saw today.13. 閱讀
34、理解。根據(jù)短文內(nèi)容選擇正確的答案。A town mouse and a country mouse were friends. One day, the town mouse visited the country mouse. The country mouse prepared lots of food he grew, but the town mouse didn''t like it.After eating, the town mouse asked the country mouse to come to his town. The town mouse show
35、ed the visitor into his room which had a lot of nice food. The country mouse had never seen anything like that and sat down to enjoy the food. But right before they had eaten, the door opened and someone came in. The two mice had to hide themselves in a narrow hole. After a while, when it was quiet
36、again, they came out. But someone else came in, and they hid again.'Goodbye,' said the country mouse, 'I''m leaving. You have a lot of nice food to eat. I can see, but there is so much danger.' In the end, the country mouse decided to go back home and he no longer envied town
37、 at all.( )(1)Who lived in a poor house and grew food by himself?A. Country mouse. B. Town mouse. C. A and B D. We don''t know.( )(2)How did country mouse feel when he saw the town for the first time?A. Not happy. B. Happy and excited. C. Sad. D. Angry.( )(3)Did country mouse envy town mouse
38、 at last?A. Yes, he envied him a lot.B. Yes, he envied him a little. C. No, he didn''t.D. We don''t know.( )(4)Where did country mouse decided to stay in the end?A. We don''t know. B. He has no idea. C. In the town. D. In the cou
39、ntry.( )(5)At last, the country mouse left, because .A. He didn''t like the food. B. He didn''t want to live with town mouse.C. He thought the life in tow
40、n is dangerous. D. He didn''t like the house.14. 閱讀理解。A young mother and her little girl get on a bus and sit down. The bus conductor(售票員) comes to ask them to buy the tickets. The mother says, 'I want one ticket to Children''s Park.' The conductor looks at th
41、e little girl and says to her, 'How old are you?' The girl answers, 'Mother says I am four years old at home, but I''m two years old on the bus.' The young mother''s face turns red, very red. Then she buys one adult ticket and a child''s ticket.( )(1)Where do
42、they go?A. Home. B. To the park.( )(2)How do they go there?A. By train. B. By bus.( )(3)How old is the little girl?A. 4. B. 2.( )(4)Why does the mother''s face turn red?A. Because she feels hot.B. Because she teaches her daughter (女兒) to tell a lie (謊言).( )(5)What''s the meaning of &
43、#39;tickets'?A. 方便面 B. 車票15. 根據(jù)表格內(nèi)容完成短文。Name before now Mike go swimming football Jack iceskate go cycling Allen can''t play badmintoncan play badminton I have three good friends. Here are their changes:Mike liked summer
44、best before. because he could 1. _. But now he doesn''t like it. He likes 2. _very much.Jack liked winter very much before, because he could 3. _. But now he doesn''t like it. He loves to 4._.Allen couldn''t 5. _before, but now he can play it well. He ofte
45、n plays it with his friends.16. 根據(jù)材料內(nèi)容完成下面的表格。Stars of JobsLi Qiang is a teacher. He teaches maths in Dongfang School. He is very interesting. All the students like him very much.Chen Hua is a famous (有名的) scientist. He works at a university. He does experiment (實(shí)驗(yàn)) all day and night.Chen Li is a nu
46、rse in Guangming Hospital. She usually works 8 hours a day. Sometimes she works 10 hours. She gets well with (與.相處融洽) people in the hospital.17. 閱讀短文,根據(jù)所提供的信息判斷句子正誤。Dinah was a kind girl, but she was very lazy. She didn''t like to do anything. Her mother wanted her to do some reading, but sh
47、e didn''t want to.One day a boy named Joy came and brought a pair of skates (滑冰鞋)with him. Dinah liked the skates very much. She ran after Joy when he walked on the skates. Joy let Dinah put on his skates. The girl was very happy. “Listen, Dinah.” said the young man. 'if you start to rea
48、d, I''ll send you a good pair of skates on the first day of January.'From then on, Dinah did lots of reading. On the first day of New Year, she got a new pair of skates from Joy.( )(1)Dinah liked reading books very much.( )(2)Joy had a pair of skates( )(3)Dinah liked skates very much.( )
49、(4)Dinah and Joy went skating every day.( )(5)Dinah was a kind but lazy girl.18. 閱讀短文,完成表格,并回答問題。Hello, my name is Tony. I''m from the USA. I am a student. I go to school by bike. I study Chinese in China now. I like doing word puzzles and going hiking. My father is a doctor. He works at a b
50、ig hospital. He goes to work by car. He likes reading books. He has many good books. My mother is a teacher. She likes listening to musi C. My brother is strong. He is a coach. He works in a gym. He likes playing football and taking trips. I''m going to see a film with my brother next Sunday
51、. We are going there by bus.(1)閱讀短文,完成表格。 TonyTony''s fatherTony''s motherTony''s brotherJobstudent coachWayby bike Hobbydoing word puzzles going hikingreading books
52、 (2)Where does Tony''s father work?(3)What''s Tony''s brother like?(4)What is Tony going to do next Sunday?19. 閱讀短文,判斷對(duì)錯(cuò)。My name is Mike. I am 12. I like singing. I am from Nanhai. My friend and I had a long holiday last month. We went on a trip. I went to Ha
53、ngzhou with my parents by plane. We saw the West Lake. John is my cousin. He is one year older than me. He went to Beijing by train. He visited the Great Wall. Alice is my pen pal. She is from Canada. She is in Guangzhou now. She went to Hong Kong by bus. She ate good food and bought some clothes. Tim is my classmate. He is English. He went to Huangshan by plane. He climbed the mountains. Tim and Alice are one year younger than me. We are all in Grade 6 now. We are going to a new middle school in September. We will be in Grade 7. 1、Mike w
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 瓣膜介入術(shù)后抗血小板治療方案的優(yōu)化
- 現(xiàn)代技術(shù)輔助下的中藥辨證論治臨床試驗(yàn)設(shè)計(jì)
- 崗位技能測(cè)試題及評(píng)分標(biāo)準(zhǔn)
- 訴訟支持專員的年度工作安排與考核
- 成型機(jī)床建設(shè)項(xiàng)目可行性分析報(bào)告(總投資12000萬元)
- 干酪、干酪素項(xiàng)目可行性分析報(bào)告范文
- 特需服務(wù)質(zhì)量效益平衡策略
- 財(cái)務(wù)分析師的職位攻略面試題及答案解析
- 深度解析(2026)《GBT 18932.21-2003蜂蜜中氯霉素殘留量的測(cè)定方法 酶聯(lián)免疫法》
- 程序員求職攻略與常見問題解析
- 2025年四級(jí)營養(yǎng)師考試題庫(含答案)
- 2025貴州銅仁市千名英才·智匯銅仁赴西安引才151人(公共基礎(chǔ)知識(shí))測(cè)試題附答案解析
- 復(fù)腎寧膠囊質(zhì)量標(biāo)準(zhǔn)研究
- 2025年10月自考14462小學(xué)綜合性學(xué)習(xí)與跨學(xué)科教學(xué).試題及答案
- 七年級(jí)歷史上冊(cè)第三次月考卷新教材統(tǒng)編版
- 德國風(fēng)俗文化概述
- 糖尿病足潰瘍VSD治療創(chuàng)面負(fù)壓參數(shù)優(yōu)化方案
- 英語專業(yè)畢業(yè)論文完整版
- 鐵路客運(yùn)規(guī)章應(yīng)用課件 1-2 鐵路旅客票價(jià)計(jì)算
- 黑龍江省2025年1月普通高中學(xué)業(yè)水平合格性考試 數(shù)學(xué)試卷
- GB/T 12618.1-2006開口型平圓頭抽芯鉚釘10、11級(jí)
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論