版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內容提供方,若內容存在侵權,請進行舉報或認領
文檔簡介
1、精選優(yōu)質文檔-傾情為你奉上河南省濮陽市2018-2019學年高一英語下學期期末考試試題(含解析)注意事項: 本試卷分四部分,考試時間120分鐘,滿分150分??忌鷳紫乳喿x答題卡上的文字信息,然后在答題卡上作答,在試題卷上作答無效。第一部分 聽力(共兩節(jié),滿分30分)(略)第二部分 閱讀理解(共兩節(jié),滿分40分)第一節(jié)(共15小題;每小題2分,滿分30分)閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D四個選項中,選出最佳選項。AToday more and more people start to learn the Chinese language. Now we introduce the fo
2、llowing best Chinese lessons online and hope to improve your Chinese level very fast.Happy Chinese“Happy Chinese” is a language learning lesson series launched by Chinese International Channel CCTV4 in order to promote Chinese language and culture. It has two sections. the first is “Daily Life Chine
3、se” which focuses on family and school life and includes more than 110 free Chinese lessons. The second section is “Tourist Life Chinese” mainly teaches practical travel Chinese. The series has a total of around 150 lessons and each lesson has both Chinese lines and English subtitles.Growing up with
4、 Chinese“Growing up with Chinese” is another Chinese learning lessons by CCTV4. This series is entertaining and quite easy to follow. The lesson series has 100 lessons or so to teach most frequently used Chinese words to teens. All the lessons provide Chinese audio with English lines. The program fe
5、atures the famous hostess, an American TV host known to Chinese people as Ai Hua.Communicate in Chinese“Communicate in Chinese” is a series of lessons which help you learn some useful sentences in real-life circumstances such as shopping, hair-cut and eating roast duck.The lessons will make your lif
6、e in China become much easier. This series has 50 lessons in total and is hosted by Mark Rowswell, who is a Canadian and speaks excellent Mandarin Chinese.1. Which course offers the smallest number of online lessons?A. Chinese Pod.B. Happy ChineseC. Growing up with Chinese.D. Communicate in Chinese.
7、2. What do Happy Chinese and Growing up with Chinese have in common?A. They are produced by CCTV4.B. They are divided into two sections.C. They feature famous hosts or hostesses.D. They provide both Chinese and English lines.3. What is the authors purpose in writing the text?A. To promote online cou
8、rses.B. To show how to learn Chinese.C. To introduce online Chinese lessons.D. To stress the importance of Chinese.【答案】1. D 2. A 3. C【解析】這是一篇應用文。主要介紹了三種網上中文學習課程的情況?!?題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)文章最后一段中This series has 50 lessons in total and is hosted by Mark Rowswell, who is a Canadian and speaks excellent Mandarin
9、 Chinese.(這個系列共有50節(jié)課,由加拿大人Mark Rowswell主持,他說一口流利的普通話。)以及對比其他兩門課程可知Communicate in Chinese課程提供的在線課程最少,只有50節(jié)課。故選D?!?題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)第二段第一句“Happy Chinese” is a language learning lesson series launched by Chinese International Channel CCTV4 in order to promote Chinese language and culture.(Happy Chinese是中國中央
10、電視臺第四頻道為弘揚中華民族語言文化而推出的語言學習系列節(jié)目。)以及第三段第一句“Growing up with Chinese” is another Chinese learning lessons by CCTV4.(Growing up with Chinese是中央電視臺第四頻道推出的漢語學習課程。)可知Happy Chinese與Growing up with Chinese的共同點在于它們都是由中央電視臺第四頻道出品的。故選A?!?題詳解】推理判斷題。根據(jù)第一段第二句Now we introduce the following best Chinese lessons onlin
11、e and hope to improve your Chinese level very fast.(現(xiàn)在,我們在網上介紹以下最好的中文課程,希望能快速提高你的中文水平。)可知文章的目的是介紹網上中文學習課程。故選C。BBody Language in the United StatesMost people shake hands and make eye contact when they meet people for the first time. Among very good friends, a woman may give another woman a little hug
12、, and a man may kiss a woman quickly on the cheek. Males dont hug one another, which, however, is changing. Men usually shake hands with the right hand. Sometimes they use the left hand to either cover the handshake or lightly hold the other persons arm. This shows greater warmth and friendship. Wha
13、ts more, most people wave hello or good-bye. This is important to know because in many other countries, the same movements mean “no”.When people are waiting in a public place, such as the post office, they usually form lines. Some people get angry and complain if someone jumps ahead of other people.
14、 Moreover, many women like men to open doors for them. They also like men to give up their seats on public transportation. However, some women do not like this type of behavior. They feel that men and women should be treated in the same way.In the United States, its important to make direct eye cont
15、act in business and social situations. If you dont make eye contact, people will probably think that you are bored or not interested. If there is silence in these situations, people usually try to make conversation. People in the United States usually stand about one arms length away from each other
16、 while talking or standing together. This space is called “the comfort zone”.In the United States, mothers sometimes show that they are angry with children by shaking an index finger (食指) at them. People may show that they like children by patting them on the head.4. It can be inferred from Paragrap
17、h I that in the United State _.A. males begin to hug each other nowB. a man usually kisses a woman for greetingC. people only use right hands to shake handsD. people wave good-bye as people in many other countries do5. Some women dont like to be offered a seat by men because _.A. they think sitting
18、is harmful for healthB. they prefer to stand rather than sitC. they like to be treated equallyD. they dont need mens favor6. The third paragraph is mainly about _.A. the comfort zoneB. impolite body languageC. body language in public placesD. body language in business and social life7. A mother some
19、times shakes an index finger at her kids to show _.A. loveB. angerC. boredomD. satisfaction【答案】4. A 5. C 6. D 7. B【解析】這是一篇說明文。主要說明了美國的一些肢體語言習慣?!?題詳解】推理判斷題。根據(jù)第一段中Males dont hug one another, which, however, is changing.(男性不互相擁抱,然而,這種情況正在發(fā)生變化。)可知男性不互相擁抱這一情況正在發(fā)生變化,可知在美國,男性現(xiàn)在開始互相擁抱了。故選A?!?題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)第二段
20、中However, some women do not like this type of behavior. They feel that men and women should be treated in the same way.(然而,有些女性不喜歡這種行為。他們認為男人和女人應該受到同樣的對待。)可知有些女人不喜歡男人給她們讓座,因為她們希望得到平等的對待。故選C?!?題詳解】主旨大意題。根據(jù)第三段第一句In the United States, its important to make direct eye contact in business and social situ
21、ations.(在美國,在商務和社交場合進行直接的眼神交流是很重要的。)以及主要內容可知主要講述商務和社交生活中的肢體語言。故選D?!?題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)最后一段第一句In the United States, mothers sometimes show that they are angry with children by shaking an index finger (食指) at them.(在美國,母親有時會對孩子搖食指以示對他們的憤怒。)可知母親有時會對孩子們搖食指以示憤怒。故選B。CWe dont know how different our future will b
22、e in the future. We can only try to imagine it.At first we think about human relationship. In the year 2050, we will use computers almost every day. We will be making new friends through the Internet - even our husbands or wives will be met in this way. It will be much faster and easier for us. On t
23、he other hand, our relationships with people wont be as important as they are today, so we will feel a little lonely.Computers will also help us in many other activities in 2050. For example, they will be used by the children at school to make their learning easier. In addition, there will be much m
24、ore other machines which will play a similar role as computers, like robots which will do the housework for us.Spending holidays will also be completely different. Traveling to other planets or to the moon will be available for everyone. Means of transport will, of course, change, too. We will be us
25、ing solar-powered cars, which will be much more environmentally friendly.We could expect that the faster technological progress would lead to a more polluted environment. But it isnt true. We will pay more attention to protecting the environment. And, scientists will probably find cures for many dan
26、gerous diseases, like cancer or AIDS. Therefore, our surroundings as well as our health will be in a better condition.Although we cant predict the exact changes which will be made in the world, we often think about them. We worry about our and our childrens future, we have expectations, hopes as wel
27、l as fears. But I think we should be rather sanguine about our future. We should be happy and believe good things will happen.8. Why will people probably feel a little lonely in 2050?A. Because the number of people will become much smaller.B. Because people wont like making friends with each other.C
28、. Because there will be less face-to-face communicationD. Because people wont communicate with each other much often.9. According to the passage, which of the following will happen in 2050?A. It wont be difficult for people to travel to other planets.B. The way of spending holidays will be the same
29、as that of today.C. The relationship between people will be more important than today.D. Our environment will be much more polluted with a growing number of cars.10. The underlined word “sanguine” in the last paragraph probably means _.A. disappointedB. surprisedC. curiousD. optimistic11. What does
30、the passage mainly talk about?A. What our life will be like in the year 2050.B. How people will communicate in the year 2050.C. What high technology will appear in the year 2050.D. How people will travel and spend their holiday in the year 2050.【答案】8. C 9. A 10. D 11. A【解析】這是一篇說明文。作者對人們在2050年生活的種種情況
31、展開了想象。作者認為我們應該對我們的未來保持樂觀。我們應該快樂,相信好事會發(fā)生?!?題詳解】推理判斷題。根據(jù)第二段In the year 2050, we will use computers almost every day. We will be making new friends through the Internet - even our husbands or wives will be met in this way. It will be much faster and easier for us. On the other hand, our relationships w
32、ith people wont be as important as they are today, so we will feel a little lonely.(在2050年,我們將幾乎每天使用電腦。我們將通過互聯(lián)網結交新朋友,甚至我們的丈夫或妻子也將以這種方式見面。這對我們來說會更快更容易。另一方面,我們與人的關系不會像今天這樣重要,所以我們會感到有點孤獨。)可知到2050年,人們可能會感到有點孤獨,因為面對面的交流將會減少。故選C?!?題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)第四段第二句Traveling to other planets or to the moon will be availab
33、le for everyone.(每個人都可以去其他星球或月球旅行。)可知在2050年,人們去其他星球旅行并不難。故選A?!?0題詳解】詞義猜測題。根據(jù)下文We should be happy and believe good things will happen.(我們應該快樂,相信好事會發(fā)生。)可知上文是我們應該對我們的未來保持樂觀。故劃線單詞意思為“樂觀的”。故選D?!?1題詳解】主旨大意題。根據(jù)文章第一段We dont know how different our future will be in the future. We can only try to imagine it.(
34、我們不知道我們的未來會有多大的不同。我們只能試著想象。)以及文章主要內容為想象人們在2050年的生活,故A選項:2050年我們的生活會是什么樣的。符合題意。故選A。DA robot created by Washington State University (WSU) scientists could help elderly people with dementia (癡呆) and other limitations live independently in their own homes.The Robot Activity Support System, or RAS, uses
35、sensors fixed in a WSU smart home to determine where its residents (居民) are, what they are doing and when they need assistance with daily activities. It navigates (定位) through rooms and around obstacles to find people on its own, provides video instructions on how to do simple tasks.“RAS combines th
36、e convenience of a mobile robot with the activity detection (探測) technology of a WSU smart home to provide assistance in the moment, when the need for help is detected.” said Bryan Minor, a postdoctoral researcher in the WSU School of Electrical Engineering and Computer Science.RAS is the first robo
37、t researchers have tried to include into their smart home environment. They recently published a study in the Journal Cognitive Systems Research that shows how RAS could make life easier for older adults struggling to live independently.“While we are still in an early stage of development, our initi
38、al results with RAS have been promising,” Minor said. “The next step in the research will be to test RAS performance with a group of older adults to get a better idea.”12. How does RAS serve elderly people?A. Through daily activities.B. Through objects.C. Through a mobile robot.D. Through sensors.13
39、. What can we know about RAS?A. It is the first robot used in daily life.B. Its function remains to be tested.C. It can locate people and do any task.D. It can cook for owners on its own.14. Whats Minors attitude toward the future of RAS?A. DoubtfulB. Negative.C. Optimistic.D. Uncertain.15. What can
40、 be a suitable title for the text?A. RAS Could Make Home SmartB. RAS Could Serve Elderly PeopleC. Elderly People Could Leave the Nursing HomeD. Older Adults have benefited from robots a lot【答案】12. D 13. B 14. C 15. B【解析】【分析】這是一篇說明文。華盛頓州立大學(WSU)的科學家們發(fā)明了一個機器人,它可以幫助患有癡呆癥和其他疾病的老年人在自己家中獨立生活。【12題詳解】細節(jié)理解題。
41、根據(jù)第二段第一句The Robot Activity Support System, or RAS, uses sensors fixed in a WSU smart home to determine where its residents are, what they are doing and when they need assistance with daily activities.(機器人活動支持系統(tǒng)(RAS)使用固定在WSU智能家居中的傳感器來確定居民的位置、正在做什么以及何時需要日?;顒拥膸椭?。)可知RAS通過傳感器為老年人服務。故選D。【13題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)文章最
42、后一句“The next step in the research will be to test RAS performance with a group of older adults to get a better idea.”(“研究的下一步將是在一組老年人中測試RAS的表現(xiàn),以獲得更好的想法?!保┛芍猂AS的功能還有待測試。故選B?!?4題詳解】推理判斷題。最后一段第一句“While we are still in an early stage of development, our initial results with RAS have been promising,” Min
43、or said.(Minor表示:“雖然我們仍處于開發(fā)的早期階段,但我們在RAS方面取得的初步成果很有希望。”)可知對RAS的未來持樂觀態(tài)度。故選C?!?5題詳解】主旨大意題。根據(jù)文章第一段A robot created by Washington State University (WSU) scientists could help elderly people with dementia and other limitations live independently in their own homes.(華盛頓州立大學(WSU)的科學家們發(fā)明了一個機器人,它可以幫助患有癡呆癥和其他疾
44、病的老年人在自己家中獨立生活。)以及文章主要內容可知主要介紹了RAS機器人可以為老年人服務。故選B。點睛】觀點態(tài)度題常問作者對某事是什么態(tài)度:主觀(subjective)還是客觀(objective);肯定(positive)還是否定(negative);贊成(approval)還是反對(opposition)等等。解題的關鍵是要看作者在文中用了什么樣的口氣。確定作者態(tài)度,可以有兩種思路:1、問全文主體事物的(包括主題),可以根據(jù)闡述主題或有關主體事物的相關句中的形容詞、副詞或動詞確定作者的態(tài)度;2、如果問的是對某一具體事物的態(tài)度,則可以定位到具體相關句,然后確定答案。如第三小題,最后一段第一
45、句“While we are still in an early stage of development, our initial results with RAS have been promising,” Minor said.(Minor表示:“雖然我們仍處于開發(fā)的早期階段,但我們在RAS方面取得的初步成果很有希望?!保┛芍獙AS的未來持樂觀態(tài)度。故選C。第二節(jié)(共5小題;每小題2分,滿分10分)In this fast-paced life, its hard to find the time to cook. But cooking for other people can be
46、 fun and beneficial because it comes with some positive psychological benefits._16_Performing an act for another human being, like cooking for them, is a form of selflessness. And it can make people feel happy and connected to others.Cooking is a form of nurturing (養(yǎng)育).When it comes to cooking, you
47、are feeding someone, which is necessary for survival. Cooking for others is nurturing. _17_.Cooking can create bonds.If youre cooking for someone even if theyre not present during the act, it can absolutely bring a sense of closeness in that you re expressing your love and care for someone. _18_. An
48、d cooking for others helps us build and strengthen those connections._19_.Not only does cooking for yourself help you eat more healthfully, but it also sends yourself a message that you are important. Cooking can also help raise your confidence.Cooking is a practice of mindfulness.Cooking can encour
49、age us to really focus. _20_: walk away for a minute and you can burn the onions; check in with your phone and your water can overflow.Cooking brings us together, and it continues to create communities - and with community comes feelings of connection and happiness. Now all you have to do is find th
50、e time to add cooking into your busy life.A. Cooking is a form of self-careB. It is helping to keep them aliveC. Cooking for others is a selfless actD. Cooking can strengthen your knowledgeE. It can provide a means for social acceptanceF. If you lose your focus, things can easily go wrongG. Making c
51、onnections is one of humans basic needs【答案】16. C 17. B 18. G 19. A 20. F【解析】這是一篇說明文。主要說明了烹飪帶來的一些積極的心理好處?!?6題詳解】根據(jù)下文Performing an act for another human being, like cooking for them, is a form of selflessness.(為別人做一件事,就像為別人做飯一樣,是一種無私的表現(xiàn)。)中selflessness可對應到C選項:Cooking for others is a selfless act(為別人做飯是
52、一種無私的行為)符合下文語境。故選C?!?7題詳解】根據(jù)上文When it comes to cooking, you are feeding someone, which is necessary for survival. Cooking for others is nurturing.(說到烹飪,你是在喂養(yǎng)別人,這是生存所必需的。為別人做飯是在養(yǎng)育他人。)可知烹飪這有助于讓其他人活下去,故選B。【18題詳解】根據(jù)下文And cooking for others helps us build and strengthen those connections.(為別人做飯幫助我們建立和加強這
53、些聯(lián)系。)中connections可對應到G選項:建立聯(lián)系是人類的基本需求之一。代入符合上下文語境。故選G?!?9題詳解】根據(jù)下文Not only does cooking for yourself help you eat more healthfully, but it also sends yourself a message that you are important.(為自己做飯不僅能讓你吃得更健康,還能讓你意識到自己很重要。)可知烹飪是一種自我照顧的方式。故選A?!?0題詳解】根據(jù)上文Cooking can encourage us to really focus.(烹飪可以鼓勵
54、我們真正專注。)中focus可對應到F選項:If you lose your focus, things can easily go wrong(如果你失去了注意力,事情很容易出錯)符合語境。故選F。第三部分 語方知識運用(共兩節(jié),滿分45分)第一節(jié)(共20小題,每小題1.5分,滿分30分)Rhonda Gill froze as she heard her four-year-old daughter, Desiree, sobbing quietly in the family room. The _21_ child was hugging a photograph of her fat
55、her, who had died nine months earlier. “Daddy,” she said softly, “why wont you _22_ back?”When her fathers _23_ was coming, Desiree asked, “How will I send him a birthday card? How about if we tie a letter to a balloon and send it up to _24_?” Rhonda suggested and Desiree s eyes immediately _25_ up.
56、Desiree picked out a _26_ with HAPPY BIRTHDAY and the image of The Little Mermaid (美人魚) on it. She said to the balloon, “Daddy, I hope you _27_ this and can write to me on my birthday.” Rhonda wrote the message and their _28_ on a piece of paper, which was then tied to the end of the string on the b
57、alloon. Finally, Desiree _29_ it.The Little Mermaid balloon _30_ 3,000 miles from California and landed at Mermaid Town near Mermaid Lake in Canada. It was _31_ by Wade, a 32-year-old fisherman. Wade was touched by the _32_. He said to his family, “Maybe we were chosen to help this little girl.” The next morning, Wade _33_ a letter, folded it into a card, wrapped it up with a book - The Little Mermaid, and _34_ the gift to Desiree.Desiree got the letter. _35_, she
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 城市綠化工程施工規(guī)范制度
- 采購過程合規(guī)性與紀律要求制度
- 養(yǎng)老院老人健康監(jiān)測人員管理制度
- 養(yǎng)老院員工行為規(guī)范制度
- 第三章 位置與坐標 期末復習訓練(含答案)2024-2025學年度北師大版數(shù)學八年級上冊
- 2026年蘇州市吳江東方國有資本投資經營有限公司下屬子公司招聘工作人員備考題庫及參考答案詳解1套
- 2026年航天智能院成熟人才招聘備考題庫及答案詳解1套
- 中國煙草總公司鄭州煙草研究院2026年高校畢業(yè)生招聘備考題庫及一套完整答案詳解
- 傳染病消毒隔離管理制度
- 2026年江門市某國有企業(yè)業(yè)務輔助人員招聘備考題庫及參考答案詳解一套
- 廣東省汕頭市金平區(qū)2024-2025學年九年級上學期期末化學試卷(含答案)
- 江蘇省G4(南師大附中、天一、海安、海門)聯(lián)考2026屆高三年級12月份測試(G4聯(lián)考)生物試卷(含答案)
- 資產清查合同范本
- 收購軟件的合同范本
- 2025年榮昌縣輔警招聘考試真題含答案詳解ab卷
- 新能源公司安全生產管理制度
- 2025年江蘇省無錫市中考數(shù)學試卷(含答案與解析)
- 中國移動:面向大規(guī)模智算集群場景的光互連技術白皮書 2025
- 標準化會議組織與執(zhí)行流程
- 2025年秋招機械工程師筆試真題及答案
- 圓柱齒輪減速機維修課件
評論
0/150
提交評論