2019版高三英語一輪復(fù)習(xí)課時(shí)提能練28Modules1-2外研版選修_第1頁(yè)
2019版高三英語一輪復(fù)習(xí)課時(shí)提能練28Modules1-2外研版選修_第2頁(yè)
2019版高三英語一輪復(fù)習(xí)課時(shí)提能練28Modules1-2外研版選修_第3頁(yè)
2019版高三英語一輪復(fù)習(xí)課時(shí)提能練28Modules1-2外研版選修_第4頁(yè)
2019版高三英語一輪復(fù)習(xí)課時(shí)提能練28Modules1-2外研版選修_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩2頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、 Modules 12(限時(shí):35分鐘)(對(duì)應(yīng)學(xué)生用書第376頁(yè)).閱讀理解(2018鄭州一中入學(xué)測(cè)試)Enjoying a musical performance no longer requires a costly ticket or a trip to a theater.These days,musicians are performing in private homes,at haircutting shops,at airports.even on ferry boats.Musicians like house concerts.At music clubs,they oft

2、en have to perform over loud conversation or deal with people who have had too much alcohol.People at house concerts are more focused on listening to the music.Just a few hours before the Bombadils started singing at the OHair Salon,Lindsay was cutting hair and Tamera was doing facials.Then,they mov

3、ed chairs and microphones to create a small performance space.The Bombadils made music in the front part of the hair salon,near the hairdryers and makeup tables.“This is our first show at a hair salon,”Sarah Frank of the Bombadils told concertgoers at last weeks performance.Frank said she and band m

4、embers,Luke Fraser and Kaitlyn Raitz had a great time“interacting”with the audience.Concerts in peoples homes,or small businesses such as OHairs,are becoming more popular,musicians say.“There is a more relaxed atmosphere,”said Domenic Cicala,a musician who opened up his OHair Salon to concerts.“Peop

5、le really get to know the artists.”At house concerts,people get time before and after concerts to meet the performers.Often,the hosts or guests will provide food and drink.“People really like listening to music in the living room of a friend,”said Matt Hart,with Aubrey Zoli making up the Local Stran

6、gers,a folkrock group based in Seattle.At many such concerts,the musicians do not need microphones.Yet,every word of their songs can be heard.【語篇解讀】本文主要介紹了現(xiàn)代音樂會(huì)在舉辦場(chǎng)地的選擇上更加多樣化,私人居所、理發(fā)店、機(jī)場(chǎng)等都成為音樂家表演的場(chǎng)所,并且備受青睞。1Why do musicians like house concerts?ABecause private homes are easier to get to.BBecause peo

7、ple pay more attention to their music.CBecause they can do other things while performing.DBecause they dont have to bring their microphones.B考查推理判斷。根據(jù)第二段最后一句“People at house concerts are more focused on listening to the music”可知,音樂家喜歡家庭音樂會(huì)是因?yàn)槁牨姇?huì)更專注于傾聽音樂。故選B。2What impressed Sarah Frank most at her la

8、st weeks performance?AThe small performance space.BHer first show at a hair salon.CTheir interaction with the audience.DThe more relaxed atmosphere.C考查細(xì)節(jié)理解。根據(jù)第四段最后一句“Frank said she and band members,Luke Fraser and Kaitlyn Raitz had a great time interacting with the audience”可知,上周的表演給Sarah Frank留下最深刻

9、印象的是與聽眾的互動(dòng),故選C。3How many music groups are mentioned in the text?AOne. BTwo. CThree. DFour.B考查細(xì)節(jié)理解。通讀全文可知,本文提到了兩個(gè)樂隊(duì),一個(gè)是the Bombadils,另一個(gè)是西雅圖的民謠搖滾樂隊(duì)the Local Strangers,故選B。4What may be the best title for the text?AMusicians struggle to make a livingBPeople really get to know the artistsCMusicians find

10、 new places to performDConcertgoers wont go to music clubsC考查標(biāo)題判斷。根據(jù)文章第一段,并結(jié)合文章的整體理解可推知,本文主要講述了現(xiàn)代音樂會(huì)在舉辦場(chǎng)地的選擇上更加多樣化,音樂家發(fā)現(xiàn)了私人居所、發(fā)廊等新的場(chǎng)所來表演,故選C。 【導(dǎo)學(xué)號(hào):】.閱讀七選五(2017貴州省普通高等學(xué)校招生適應(yīng)性考試)Many arguments teenagers have with their parents are about one thing:independence.As you get older,youll want to do more stu

11、ff on your own,without your mom and dad tagging along with you.The arguments generally start when your parents think you arent ready for extra responsibility while you think you are.Arguing with your parents isnt the best solution at all,but the best solution is gaining trust from your parents. 1 Un

12、derstand that its not your parents who do not want you to have independence.They want the best for you and think youre not ready or youll hurt yourself if you have the freedom to do whatever you want.Show your parents you can be sensible. 2 If you cant get home by 9:30,theyll never let you out after

13、 10:00.Agree with them some“friends time”and some“family time”so that they know you wont be spending your whole weekend out with your friends. 3 They wont imagine you getting into trouble if they know how they are. 4 They wont feel much worried letting you go off on your own if they know what youre

14、up to.Call in and tell your parents that youre OK from time to time.The less they worry about you,the more independence youll gain. 5 If they find out,all that trust will be destroyed and then youll never get the extra independence you ever wanted.AShow your parents how independent you are.BNever li

15、e to your parents about where youre going.CRemember to ask for your parents help if you need it.DAlways tell your parents when you are,and who youre with.EGenerally speaking,they wont be worried about increasing your independence.FAnd before you enjoy the“friends time”,introduce your friends to your

16、 parents.GAgree a time youll be home with your parents,and always make sure you keep to it.【語篇解讀】本文論述了解決青少年想要獨(dú)立而經(jīng)常和父母發(fā)生矛盾這一問題的四個(gè)方法。1E根據(jù)該空位置可知,該空承上啟下,既總結(jié)第一段大意,又引出下文;而第一段主要陳述“青少年想要獨(dú)立,但經(jīng)常和父母發(fā)生矛盾,解決這一問題的關(guān)鍵是取得父母的信任”,再結(jié)合下文的整體內(nèi)容可知,E項(xiàng)符合文章。2G根據(jù)空處后一句“If you cant get home by 9:30,theyll never let you out after

17、 10:00”可知,如果你無法在9:30之前回家,他們將不會(huì)讓你在10:00之后外出;據(jù)此可知,空處陳述“和父母商定一個(gè)你到家的時(shí)間,一直保證按時(shí)到家”,故G項(xiàng)正確。3F根據(jù)空處前一句中的“Agree with them somefriends time”可知,空處講述在享受和朋友在一起的美好時(shí)光之前,你可以向父母介紹朋友以免父母擔(dān)心,故F項(xiàng)正確。4D根據(jù)空處所在位置可知,空處是該段的主題句;通讀該段內(nèi)容可知,該段主要說要告知你的父母你的情況,據(jù)此可知,D項(xiàng)符合文意。5B根據(jù)空處后一句“If they find out,all that trust will be destroyed and

18、then youll never get the extra independence you ever wanted”可知,一旦被父母發(fā)現(xiàn),你們之間的信任會(huì)遭到破壞,你便無法獲得想要的獨(dú)立;據(jù)此可以判斷,空處表示“不要在自己的行蹤方面向父母撒謊”,故B項(xiàng)正確。.語法填空(2017開封一模)At the last weekend of November,I drove to Fragrant Hills Park to see red leaves with my wife.Although the park announced it closed 1. (it) yearly Red Lea

19、f Festival early on November 13,it was still very crowded.It 2. (report) that it received more than one million visitors during the Red Leaf Festival.We were told four ways to the top of the mountain,each of 3. took 60 minutes to complete.We chose one way to get to the top. 4. (see) from the top,it

20、looked very beautiful. 5. colorful the mountain is!Some trees were all red and some were covered 6. yellow.The yellow leaves were especially golden and 7. (enjoy)Then we visited Glazed Pagoda,SnowOntheWest Mountain and so on.I think they were all 8. (well) worth visiting than many other attractions.

21、On the way,we met an old couple who came from America.They said that they had traveled in China for several 9. (month) and that China was very great and beautiful.When I heard what they said,I was feeling 10. (pride) as a Chinese.【語篇解讀】文章向我們介紹了作者駕車去香山公園賞紅葉的所見、所聞及所感。1its考查代詞。句意:盡管公園早在11月13日就已宣布一年一度的紅

22、葉節(jié)閉幕,但仍然很擁擠。設(shè)空處作定語,和yearly共同修飾Red Leaf Festival,因此,應(yīng)用形容詞性物主代詞。2was reported考查動(dòng)詞的時(shí)態(tài)和語態(tài)。句意:據(jù)報(bào)道,公園在紅葉節(jié)期間接待的游客超過了100萬人次。根據(jù)從句的時(shí)態(tài)為一般過去時(shí)可知,主句也應(yīng)用一般過去時(shí);it與report之間為被動(dòng)關(guān)系,故應(yīng)用被動(dòng)語態(tài)。故填was reported。3which考查定語從句。句意:我們被告知有四條路線可以通向山頂,每條(路線)走完需要60分鐘。each of 引導(dǎo)定語從句,先行詞為ways,設(shè)空處作介詞of的賓語,故用關(guān)系代詞which。4Seen考查非謂語動(dòng)詞。句意:從山頂上看

23、,它看起來很美。see的邏輯主語是句子的主語it,指代上文提到的mountain,兩者之間為被動(dòng)關(guān)系,故應(yīng)用過去分詞作狀語。5How考查感嘆句。由句末的“!”可知,這是一個(gè)感嘆句,空格后為形容詞colorful,所以用how引導(dǎo)。6with考查介詞。句意:一些樹已全部變紅,而一些樹被黃色覆蓋。be covered with為固定搭配,意為“被覆蓋”。故填with。7enjoyable考查詞性轉(zhuǎn)換。and表示并列,設(shè)空處與golden(金色的)共同作were的表語,因此,應(yīng)用形容詞形式。故填enjoyable。8better考查副詞的比較級(jí)。根據(jù)句中的標(biāo)志詞than可知,此處應(yīng)用比較級(jí),well

24、的比較級(jí)為better。9months考查名詞單復(fù)數(shù)。month為可數(shù)名詞,其前有several修飾,因此,應(yīng)用名詞的復(fù)數(shù)形式。10proud考查詞性轉(zhuǎn)換。句意為:當(dāng)我聽到他們所說的話時(shí),我感到作為一個(gè)中國(guó)人特別自豪。設(shè)空處作感官動(dòng)詞feel的表語,應(yīng)用形容詞形式,故填proud。 【導(dǎo)學(xué)號(hào):】.短文改錯(cuò)(2017全國(guó)卷)In the summer holiday following my eighteen birthday,I took driving lessons.I still remember how hard first day was.Before getting into th

25、e car,I thought I had learned the instructors orders,so once I started the car,my mind goes blank.I forgot what he had said to me altogether.The instructor kept repeating the word,“Speed up!”“Slow down!”“Turning left!”I was so much nervous that I could hardly tell which direction was left.A few minu

26、tes late,the instructor asked me to stop the car.It was a relief and I came to a suddenly stop just in the middle on the road.【答案】In the summer holiday following my birthday,I took driving lessons.I still remember how hard first day was.Before getting into the car,I thought I had learned the instructors orders, once I started the car,my mind blank.I forgot what he had said

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論