人教精通版小學(xué)六年級上冊英語閱讀理解及答案_第1頁
人教精通版小學(xué)六年級上冊英語閱讀理解及答案_第2頁
人教精通版小學(xué)六年級上冊英語閱讀理解及答案_第3頁
人教精通版小學(xué)六年級上冊英語閱讀理解及答案_第4頁
全文預(yù)覽已結(jié)束

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、人教精通版小學(xué)六年級上冊英語閱讀理解及答案一、閱讀理解1.閱讀理解閱讀短文,判斷正誤。It was Christmas morning. Lynn got up at 7: 00. She saw a gift on her bed. It was a box. It had her name on it. She opened it quickly. There were some toys in it. She thought Santa brought her the toys. She was very happy.Lynn got up at 6: 30.Lynns gift was

2、 under her bed.There were some toys in the box.Lynn thought Santa brought her the toys.Lynn was very happy.【答案】(1) 00111【解析】【分析】該文章主要介紹Lynn在圣誕節(jié)收到禮物的事情。(1)細(xì)節(jié)理解,根據(jù)Lynn got up at 7: 00.得知她七點起床,故答案為:錯誤。(2)細(xì)節(jié)理解,根據(jù)She saw a gift on her bed.得知禮物在床上,故答案為:錯誤。(3)細(xì)節(jié)理解,根據(jù)There were some toys in it,得知盒子里有些玩具,故答案

3、為:正確。(4)細(xì)節(jié)理解,根據(jù)She thought Santa brought her the toys.得知她認(rèn)為圣誕老人給她的禮 物,故答案為:正確。(5)細(xì)節(jié)理解,根據(jù)She was very happy.得知她很開心,故答案為:正確?!军c評】此題目要求快速閱讀文章,把握內(nèi)容、了解大意,然后細(xì)致閱讀,抓住主要內(nèi)容 和細(xì)節(jié),標(biāo)出關(guān)鍵詞,然后做出選擇,完成題目。2.閱讀理解根據(jù)短文內(nèi)容,完成以下選擇。(B)A forest is a large area of trees. Forests are very important because they provide shelter an

4、d food for birds and insects. Birds make their nests in trees. Small animals and insects build their homes in the hollows of trees. Leaves, flowers and fruits are their food. In the past, People got wood from forests. Some people cooked food with wood. People cut down trees to make houses, furniture

5、 and paper. Now, Many animals in the forests die because they lose their homes and their food. We must stop cutting down forest.A is a large area of trees.A. oceanB. skyC. forestForests are important for.A. birdsB. insectsC. both A and BSmall animals can eat.A. Leaves, flowers and fruitB. vegetables

6、 onlyC. both A and B一What does“hollows mean in the passage?C. A large area of trees.A. Holes in the tree B. Homes for some animals.一Why many animals in the forest die?一Because.they dont want to live any morethey have no homes or foodpeople kill them【答案】(1) CCAAB【解析】【分析】大意:講訴森林的作用。(1)根據(jù) A forest is a

7、 large area of trees 可知,應(yīng)選 C。根據(jù) Forests are very important because they provide shelter and food for birds and insects 可知,應(yīng)選C。根據(jù) Small animals and insects build their homes in the hollows of trees. Leaves, flowers and fruits are their food 可知,應(yīng)選 A。根據(jù) Small animals and insects build their homes in th

8、e hollows of trees. Leaves, flowers and fruits are their food 中關(guān)鍵詞 build their homes 可以推測,應(yīng)該是樹洞 holes in the tree。 應(yīng)選Ao根據(jù) Many animals in the forests die because they lose their homes and their food 可矢口, 應(yīng)選Bo【點評】考查閱讀理解。首先通讀全文,理解大意。其次閱讀問題,根據(jù)題干找出相關(guān)信 息進(jìn)行正確的選擇。.閱讀理解根據(jù)Joe一日三餐的表格,完成句子(1) What did Joe have

9、 for?BreadricechickenhamburgerspiemilkcolaeggBreakfastqqqLunchqqqdinnerqqHe had some, and an egg for breakfast. (2) What did Joe have for?He had some chicken, and for lunch.What did Joe have for?He had some, and for dinner.【答案】(1) breakfast; bread; milklunch; hamburgers; coladinner; rice; chicken; a

10、 pie / pies【解析】【分析】(1)句意是Joe早餐吃什么了?他吃了牛奶,面包和雞蛋。由表格中關(guān) 鍵詞breakfast早餐對應(yīng)的V食物名詞可知。bread是面包的含義。milk是牛奶的含義。應(yīng) 填寫 breakfast, bread, milko(2)句意是Joe午餐吃什么了?他午餐吃了漢堡包,并且喝可樂。hamburger是漢堡包的 含義,cola是可樂的含義。由表格中關(guān)鍵詞lunch午餐所對應(yīng)的V可知。應(yīng)填寫 lunch,hamburgers, cola。(3)句意是Joe晚餐吃什么了?他吃了一些米飯,雞肉還有餡餅作為晚餐。由表格中關(guān)鍵 詞dinner行對應(yīng)的V可知,rice是米

11、飯,chicken是雞肉,pie是餡餅。應(yīng)填寫dinner, rice, chicken, a pie/pies.【點評】考查名詞。要多記憶食物類的名詞。.閱讀理解Mary and Kate are sisters. They had a physical examination(體檢)last week. These are some of the results(結(jié)果) They are healthy.MaryKateAge1210height130cm110cmweight40kg30kghairLong, blackShort, blackeyesbrownblue根據(jù)表格,判斷以下

12、句子的正誤Mary and Kate had the physical examination last month.Last year Kate was 9 years old and Mary was 10 years old.Marys hair is short and Kates hair is long.Both Mary and Kate have black hair.Their eyes colour are different.【答案】(1)00011【解析 1【分析 1這是一張瑪麗和凱特體檢結(jié)果的表格。(1 )句意:上個月,瑪麗和凱特去做了體檢。根據(jù)短文句子They ha

13、d a physical examination(體檢)last week.可知是上周。題目表達(dá)錯誤。故答案為:錯誤。(2)句意:去年凱特9歲,瑪麗10歲。根據(jù)表格,今年瑪麗12歲,去年是11歲。題目 表達(dá)錯誤。故答案為:錯誤。(3)句意:瑪麗的頭發(fā)短,凱特的頭發(fā)長。根據(jù)表格,瑪麗的頭發(fā)長,凱特的頭發(fā)短。 題目表達(dá)錯誤。故答案為:錯誤。(4)句意:瑪麗和凱特都是黑色的頭發(fā)。根據(jù)表格兩個人都是黑發(fā)。題目表達(dá)正確。故 答案為:正確。(5)句意:他們眼睛的顏色不同。根據(jù)表格,一個眼睛顏色是棕色,一個是藍(lán)色。題目 表達(dá)正確。故答案為:正確?!军c評】這是考查閱讀理解的題目。首先閱讀短文,仔細(xì)觀察表格,掌

14、握細(xì)節(jié)內(nèi)容,然后 來判斷正誤。5 .閱讀理解I 1 汰e museums. Yesterday 1 went to visit the toy museum with my parents. It was my first time to visit there. I was very happy.We went to the first floor, we saw many old toy buses. The seats were broken. They could move slowly. But they made a lot of noises. They were interes

15、ting! I like them!Then we went to the second floor to see the old toy cars. There were many old cars there. I thought they were all very beautiful, but my father didnt think so. He thought they were old and small.On the third floor, we saw some toy planes! My father felt very excited. H e likes plan

16、es very much. When he was a little child, he wanted to be a pilot, he climbed up one plane and my mother took a picture for him. He was cool in the pictureoWe were all happy yesterday. The visit was great- My parents and I are going to visit it again next weekend!Whats in the toy museum?Why they were happy at the toy museum?【答案】(1) Toy buses, toy cars, toy planes.Because the visit was great.【解析】【分析】本文主要是關(guān)于作者和父母參觀博物館的情況。(1)細(xì)節(jié)理解。問題中文:玩具博物館里有什么?根據(jù)短文中的語句“ We went to the first floor, we saw many old toy buses.Then we went to the second floor to see the old toy cars. On the third flo

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論