2021屆高考英語二輪復(fù)習(xí)增分強化練四閱讀理解 語法填空 短文改錯 書面表達(dá)含解析_第1頁
2021屆高考英語二輪復(fù)習(xí)增分強化練四閱讀理解 語法填空 短文改錯 書面表達(dá)含解析_第2頁
2021屆高考英語二輪復(fù)習(xí)增分強化練四閱讀理解 語法填空 短文改錯 書面表達(dá)含解析_第3頁
2021屆高考英語二輪復(fù)習(xí)增分強化練四閱讀理解 語法填空 短文改錯 書面表達(dá)含解析_第4頁
2021屆高考英語二輪復(fù)習(xí)增分強化練四閱讀理解 語法填空 短文改錯 書面表達(dá)含解析_第5頁
已閱讀5頁,還剩2頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、增強練).閱讀理解閱理2語填文錯書表 (限時 60 分鐘)Even if you dont know much about Russian author Maxim Gorky you may be familiar with famous poemThe Song since its endingnote “Let it break in all its fury” has beenencouraging generations of people for years now.Gorky was a highly influential author.More than any other

2、writer, he laid the foundations for the famous style known as socialist realism.In this kind of writing, the author uses literary techniques to create the impression of reality in his or her writings.March 16 marked the 152th anniversary of Gorkys birth.He was born into an ordinary life but soon bec

3、ame an orphan, before being by his grandmother in poverty.As he grew he would a job and then quickly move on to another.He tried many jobs, but the one he seemed to love the most was being a journalist.It was in this job that he gained particular impression of the it was inequitable in its treatment

4、 the poor.It a therefore, that had to go.Gorky was naturally attracted to the political movement of Marxian social democracy.He knew many revolutionaries including the most important one of all, Vladimir Lenin(18701924)The two became friends in 1903 and The Song of Stormy Petrel was one of Lenins fa

5、vorite works by Gorky.As a writer, Gorky naturally valued literature.But also valued life experience, of which he had plenty.The key to being a modern person, thought, was to acquire a critical attitude: reading books, but that a books only a book, and you should learn to think for ,” he once said.語

6、解讀 本文是一篇說明文。文章主要介紹了一位極具影響力的前蘇聯(lián)作家高爾基。文章介紹了他的人生經(jīng)歷和他對文學(xué)的影響。 1What can we learn about Gorkys childhood? AHe lived an extraordinary life.BHe tried few jobs.CHe led a hard life.DHe grew up by himself.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段中的“He was born into an but soon became an orphan, before being by his grandmother in 他生在一個 平

7、凡的家庭,但很快就成了孤兒,由貧困的祖母撫養(yǎng)長大”可知,高爾基的童年過著艱苦的 生活。故選 C。答案:2What does the underlined word inequitablein Paragraph 5 refer to?AUnconditional.CUnreal.BUnfair.DUnfriendly.解析義測題據(jù)文“in its treatment of the poor.It was a therefore, that had to go.”可知Gorky 認(rèn)為這是一個必須消失的世界,因為這個世界對待窮人極其 不公平此知線 inequitable 意“不公平的”uncond

8、itional 無件的 不公平的;unreal 不實的;unfriendly 不好的。故選 B。答案:3Which of the following is TRUE about Gorky?AHe valued critical thinking.BHe was of little influence.CHe was easy to bow before difficulties.DHe discounted life experience.解析細(xì)理解題根據(jù)最后一中的“The key to being modern person, he thought, was to acquire a cr

9、itical :Keep reading books, but remember a books only a book, and should learn to think for , he once said.(他為, 要成為一個現(xiàn)代人,關(guān)鍵是要養(yǎng)成一種批判的態(tài)度:堅持讀書,但要記住,一本書只是一 本書,你應(yīng)該學(xué)會獨立思考,他曾經(jīng)說過”可知 選“高爾基重視批判性思維”正確。 故選 A。答案:4What is the text mainly about?AGorky and his family.BThe hardship Gorky experienced.CGorkys famous D

10、Gorkys influence in literature and his life.解析旨大意題據(jù)第二段中Gorky was a highly influential author.More than any other writer, he laid the foundations for the famous literary style known as socialist realism.(高爾基是位極具影響力的作家。與其他作家相比,他為著名的社會主 義現(xiàn)實主義文學(xué)風(fēng)格奠定了基礎(chǔ))以及第四段“He was born into an ordinary life butsoon bec

11、ame an orphan, being raised by his grandmother in poverty.As he grew older, he would take a job and then quickly move on to another.He tried many jobs, but the one that he to love the most was being journalist.( 他出生在一個 平凡的家庭,但很快就成了孤兒,由貧困的祖母撫養(yǎng)長大。隨著年齡的增長,他找了一份工 作,然后迅速跳槽。他嘗試過很多工作,但他似乎最喜歡的是當(dāng)記者)”可知,這篇文章的

12、主 要內(nèi)容是高爾基對文學(xué)的影響和他的人生經(jīng)歷。故選 D答案:BLegos have been a kind of toys for children for 60 years.When children get older, boxes of plastic Lego bricks often end up unused and stored in outofthe way places around the homes.Parents sometimes end up the Legos away.Now, the Lego Group toy company is testing prog

13、ram to make sure the bricks do not go to waste.The program is Replay.It aims the unwanted building continue to make children happy.Tim Brooks is the Lego companys vice president of environmental sustainability.He said, “Nearly all Lego bricks ee that are out there more play value in of value.Its w o

14、f energy and resources to grind them up 碾碎 new bricks.Brooks said the idea came from who not know what to do the old bricks.Placing old Legos in waste containers is not a good answer.Birds and other wildlife may try to eat what looks like colorful deadly results.With the Lego Replay program, parents

15、 load unwanted Legos of all shapes and colors into boxes.Then, they go to program website and print a mailing label.The boxes are sent to processing centers, where the bricks are sorted, cleaned and shipped to aid groups and donation centers.The Lego Replay test program is set to last through March.

16、If it is successful, the program may be to include other Lego products.The Lego Group is also looking at other materials to use in their toys.While plastic has proved to be the strongest material, Lego has begun making some bricks out of sugar cane 甘蔗)語篇解讀 本文是一篇說明文文章講述了樂高公司正在研發(fā)一個項目旨在確 保不需要的積木繼續(xù)使孩子開心

17、。5Whats the main purpose of Lego Replay?ATo entertain those children without toys.BTo make unwanted Lego reused.CTo prevent parents to throw the Legos away.DTo avoid using unwanted bricks by storing them.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“It aims to make sure the unwanted building blocks continue to make children hap

18、py.(它在確保不需要的積木繼續(xù)讓孩子們快樂” 可知,這個計劃旨在讓不需要的積木再次被使用,讓孩子們快樂。故選 B 項答案:6Where are unwanted Lego bricks sorted and cleaned according to Replay? AAt processing centers.BAt donation centers.COn the program website.DIn the owners homes.解析節(jié)解題據(jù)五段中的“The boxes are sent processing centers, where the bricks are sorted

19、, cleaned and shipped to aid groups and centers.(這 些盒子被送到加工中心,在那里,積木被分類、清理,然后被運送到援助團體和捐贈中心” 可知,這些積木是在加工處理中心被分類和清洗的。故選 項答案:7What does Brooks probably agree with?ALego bricks waste too many resources.BUnwanted Lego bricks still have value.CWe should store old Legos in waste containers.DLego bricks are

20、 favorite food of some birds.解析節(jié)解題據(jù)三段中的“ all Lego bricks we see that are out there have lots more play value in themmultigeneration of play value.Its a waste of energy and resources to grind them and make new bricks( 幾所我們看到的樂高 積木都有更多的游戲價值。把它們碾碎并制造新的積木是浪費能源和資源的”可知Brooks 可能會同意“不需要的樂高積木還會有價值”這個觀點。故選 B

21、項。答案:8What does the Lego Group explore according to paragraph?AMore other Lego products.BProper use of plastics.CSimilar products to sugar cane.DNew materials of producing bricks.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)最后一段第一句“The Lego Group is also at other materials to use in their 樂高集團也在尋找其他材料用于他們的玩具)”可知,樂 高集團公司在尋找制造樂高玩具的新材料

22、。故選 D 項。答案:.語法填空Zhao Zong, a 26yearold man from Central Henan Province, recently became 1.a hit on the Internet pushing his 97yearold grandmother in a wheelchair around during a tour of Xian, Shaanxi Province.The behavior was 2.admirable (admire) and received numerous thumbsups (贊 on Chinese social

23、media platform 3Departing (depart) for the destination on Sept 1, Zhao spent nearly a week taking his grandmother to popular sites, like the Terracotta Warriors.He didnt want his grandmother to be tired 4.with the trip, so two weeks before the journey he bought foldable wheelchair for her.Zhao 5.was

24、_raised (raise) his grandparents home.When he was 3, his parents couldnt take care him for a 6.variety of reasons, and from then he lived with his grandmother.“Thats 7.why I have deep feelings for her.” Zhao explained.“It 8.has_been (be) my dream to take my grandmother on a trip since I was in colle

25、ge.Now I feel so excited that my dream (eventual) came true.”As long as conditionsallow, next arranges 10.to_tour (tour) Tsingtao with his grandmother to see the sea, and hopefully more places in China.短文改錯Dear Peter,Good news travels fast! I am glad to hear that you were admitted Yale University.Pl

26、ease accept my sincerely congratulations on your success.I knew how hard you have been working for these years but I am very proud you for your success.I am sure that was just my persistence and hard work which led to your current success.Just as the old saying go, pains, no gains”I strongly believe

27、 that you will make a greater progress future studies and works.At the end of my letter, I give wishes to And I look see you before long.Yours,Lily語篇解讀 本是一篇應(yīng)用文。文章主要表達(dá)了作者對朋友被耶魯大學(xué)錄取的祝賀。 1解析:考查介詞。句意:聽你被耶魯大學(xué)錄取了,我很高興 admitted to/into為固定用法,意為“被錄取”。故應(yīng)在 admitted 后加上 to/into。答案:第二句在 admitted 后加 to/into2 析:考查

28、形容詞。句意:接受我對你成功的衷心祝賀。分析句子結(jié)構(gòu)可知, congratulations 為詞,應(yīng)用形容詞來修飾。故把 sincerely 改為 sincere。答案:第三句 sincerelysincere3解析:考查動詞的時態(tài)。句:我知道你這些年來一直很努力。分析文章可知,全文 時態(tài)為一般現(xiàn)在時,故此處的時態(tài)應(yīng)與全文時態(tài)保持一致,表示一般事實情況。故把knew 改 為 know。答案:第四句 knewknow4解析:考查連詞。句意:我道你這些年來一直很努力,我為你的成功感到驕傲。分 析句子結(jié)構(gòu)可知,前后兩句話為并列或因果關(guān)系,而不是轉(zhuǎn)折關(guān)系。故but 改 或 。答案:第四句 butand

29、/so5解考人稱代詞句意我相信正你的堅持和努力才致了你現(xiàn)在的成功。 分析文章可知,是作者的朋友被耶魯大學(xué)錄取,故應(yīng)是她的堅持和努力。故把 my 改 your。答案:第五句 myyour6解析:考查強調(diào)句。句意見題解析。分析句子結(jié)構(gòu)可知,此處是一個強調(diào)句,強調(diào) “你的堅持和努力”,故應(yīng)用 that故把 which 改為 that答案:第五句 whichthat7解析:考查固定用法。句意正如老話所說:“不勞無獲” the old goes 為固定用法,意為“正如老話所說”。故把 改為 goes答案:第六句 gogoes8解析:考查冠詞。句意:我信你今后的學(xué)習(xí)和工作會有更大的進步。progress 為 不可數(shù)名詞,不能用 a 修。故去掉 a。答案:第七句去掉 a9解析:考查名詞的單復(fù)數(shù)。意:我堅信你今后的學(xué)習(xí)和工作會有更

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評論

0/150

提交評論