版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權,請進行舉報或認領
文檔簡介
1、第i卷第一部分 聽力(共兩節(jié),滿分30分)第一節(jié)(共5小題:每小題1.5分,滿分7.5分) 聽下面5段對話,每段對話后有一個小題。從題中所給的a,b,c三個選項中選出最佳選項,并標在試卷的相應位罝。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時間來回答有關小題和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。例:how much is the shirt?a. 19.15 b. 9.15. c. 9.18.答案是b。1. what is the weather like?a. its raining. b. its cloudy. c. its sunny.2. who will go to ch
2、ina next month?a. lucy. b. alice. c. richard.3. what are the speakers talking about?a. the mans sister. b. a film. c. an actor.4. where will the speakers meet?a. in room 340. b. in room 314. c. in room 223.5. where does the conversation most probably take place?a. in a restaurant. b. in an office. c
3、. at home.第二節(jié)(共15小題;每小題1.5分,滿分22.5分)聽下面5段對話或獨白,每段對話或獨白后而有幾個小題,從題中所給的a、b、c三個選項中選出最佳選項,并標在試卷的相應位罝。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各小題,每小題5秒鐘:聽完后,各小題將給出5秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。聽第6段材料,回答第6至8題。6. why did the woman go to new york?a. to spend some time with the baby.b. to look after her sister.c. to find a new job.7. how old
4、 was the baby when the woman left new york?a. two months. b. five mouths. c. seven months.8. what did the woman like doing most with the baby?a. holding him. b. playing with him. c. feeding him.聽第7段材料,回答第9至11題。9. what are the speakers talking about?a. a way to improve air quality.b. a problem with t
5、raffic rules.c. a suggestion for city planning.10. what does the man suggest?a. limiting the use of cars.b. encouraging people to walk.c. warning drivers of air pollution.11. what does the woman think about the mails idea?a. its interesting. b. its worth trying. c. its impractical.聽第8段材料,回答第12至14小題。
6、12. how long will the man probably stay in new zealand?a. one week. b. two weeks. c. three weeks.13. what advice does the woman give to the man?a. go to new zealand after christmas.b. book his flight as soon as possible.c. save more money for his trip.14. what can we learn about flights to new zeala
7、nd at christmas time?a. they require early booking.b. they can be twice as expensive.c. they are on special offer.聽第9段材料,回答第15至17題。15. why did jane call mike?a. to ask him to meet her.b. to tell him about tom.c. to borrow his car.16. where will jane be in about one hour?a. at mikes place. b. at the
8、airport. c. at a garage.17. what can we infer from the conversation?a jane has just learned to drive.b. janes car is in bad condition.c. mike will go to the airport.聽第10段材料,回答第18至20題。18. what did the speaker ask the students to do the week before?a. write a short story. b. prepare for the lesson. c.
9、 learn more about the writer.19. why does the speaker ask the questions?a. to check the students understanding of the story.b. to draw the students attention to reading skills.c. to let the students discuss father-son relationships.20. what will the students do in 10 minutes?a. ask more questions. b
10、. discuss in groups. c. give their answers.第二部分 閱讀理解(共兩節(jié),滿分40分)第一節(jié)(共15小題:每小題2分,滿分30分)閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(a、b、c和d)中選出最佳選項,并在答題卡上將該項涂黑。abrad garretts comedy club category: comedybest known for his role on the emmy award-winning sitcom everybody loves raymond. brad garrett returns to his vegas roots with
11、 his comedy club at the mgm grand. it is a good place to check out when you need a break from work.prices from: $ 56.40 and upage restriction: must be 21 years of age or oldershow length: 115 minutesmac king comedy magic showcategory: comedy, magicmac king comedy magic show is different every aftern
12、oon, with lots of audience participation. he is willing to make fun of himself instead of his guests in order to make everyone feel welcome and entertained. the afternoon is kid-friendly from start to finish. still, whether youre eight or 80, you wont be able to figure out kings secrets.prices from:
13、 $ 40.90 and upage restriction: no age restrictionshow length: 90 minutesthe mentalist, gerry mccambridgecategory: comedy, magicusing his skills as a “mentalist”. gerry mccambridge shocks the crowds as lie uses his abilities to predict just what audience members will do next. anyone who has seen the
14、 show has walked away in disbelief, amazed by his unusual power.prices from: $34.99 and upage restriction: under 13 will not be admitted into the theater show length: 75 minutes rock of ages category: plays & musicalsthe cheerful rock of ages brings audiences back to the times of big hair and even b
15、igger bauds with 28 popular rock songs from the 80s including “every rose has its thom.” “i wanna know what love is.” “here i go again.” and more.rock of ages has been nominated for five tony awards including best musical and best direction of a musical. it also received a drama league nomination fo
16、r distinguished production for a musical.prices from: $ 74.00 and upage restriction: must be 15 years of age or oldershow length: 125 minutes1. who is most likely to be able to read audiences minds?a. raymond. b. mac king.c. brad garrett. d. gerry mccambridge.2. which of the following is good for a
17、kid of 10 years old to go to?a. gerry mccainbridges show. b. brad garretts comedy club.c. mac kings comedy magic show. d. performances of rock of ages.3. if someone is interested iu musicals, his best choice must be .a. rock of ages b. brad garretts comedy clubc. mac king comedy magic show d. the me
18、ntalist, gerry mccambridge【答案】1. d 2. c 3. a【解析】試題分析:本文介紹喜劇俱樂部的四個表演信息,包括簡介,時長,票價及年齡限制。1. d 細節(jié)理解題。根據(jù)文中第三個表演的描述“using his skills as a “mentalist”, gerry mccambridge shocks the crowds as he uses his abilities to predict just what audience members will do next.”可知gerry mccambridge 可以猜測觀眾下一步要做什么,可知他最可能讀懂
19、觀眾的心思。故選d。2. c推理判斷題。通讀四個表演的年齡限制(age restriction)可知。只有mac king comedy magic show沒有年齡限制,10歲的孩子可以看,其他都不行。故選c。3. a細節(jié)理解題?!皉ock of ages”搖滾時代能讓觀眾欣賞到很多音樂。所以選a?!久麕燑c睛】推理判斷題要求在理解原文表面文字信息的基礎上,做出一定的推理判斷,從而得到文章的隱含意義和深層意義。推理判斷題所涉及的內(nèi)容可能是文中的某一句話,也可能是某幾句話,所以,推理題的答案只能是根據(jù)原文表面文字信息一步推出的答案:即對原文某一句話或某幾句話所作的同義改寫或綜合。推理判斷題的題干
20、中通常含有infer, suggest, imply, conclude indicate等標志性詞語。 這種題型主要包括細節(jié)判斷題、態(tài)度觀點推斷題、寫作意圖推斷題、文章出處判斷題和猜測想象推斷題??键c:考查廣告類短文閱讀。bthe world monuments fund (wmf) is a group that identifies (確認) and helps to save important structures and land areas around the world. recently, the wmf listed 93 endangered places in 47
21、countries. here are a few of the places on the list.the rice paddies (稻田) in the philippines these paddies were started in the 1600s and have been used for about 400 years. they were dug from a steep, rocky mountainside by people who lived in the area before modem machines were invented. the wmf wan
22、ts to preserve the paddies because they are examples of advanced engineering and building by farmers who had the simplest tools. the paddies also show the clever ways that some people used when they were farming hundreds of years ago.the desert castles of uzbekistan desert castles and forts rise fro
23、m the sandy plains of uzbekistan, a nation in central asia. some of the mud structures are 2-600 years old. over the years, hundreds of forts were built to help protect farmers from invaders. now the structures arc crumbling (坍塌) due to centuries of exposure to the wind.italys ghost townin the 1950s
24、, parts of the town of craco were damaged by earthquake. then, in 1963, a huge landslide forced 1,800 residents to leave the town for a nearby valley. it was the first time in 1,200 years that no one had lived there. the earthquakes stopped in the 1970s, but its residents never returned. the empty b
25、ut beautiful town has become a favorite of hollywood movie-makers, with whom it is becoming more and more popular.a market in bahrainthis 200-year-old covered building is an important pan of life for people in bahrain, a city in the middle east. several smaller markers are placed under one roof. som
26、e of the original building still stands, though much of it has been changed. today, some people are thinking about tearing down the old building and putting up a new shopping center in its place.4. rice paddies have been placed on the list by the wmf because they .a. are the oldest paddies in the wo
27、rldb. are the only remaining hand-dug paddiesc. show the achievements of fanners without using modem machinesd. arc the original source of fanners simple tools5. which of the places mentioned in the text has the longest history?a. the rice paddies in the philippines.b. the desert castles of uzbekist
28、an.c. italys ghost town.d. the market in bahrain.6. more and more people are getting to know craco because of .a. its ghost mysteryb. its unique sceneryc. its terrible climated. its function as a movie location7. from the text, one can learn that .a. natural disasters happened frequently in craco in
29、 the pastb. the residents left craco because of the terrible earthquakesc. there are 47 member countries in the wmfd. the desert castles are mainly used to ensure the security of uzbekistan now【答案】4. c 5. b 6. d 7. a【解析】文章主要介紹了世界文化遺產(chǎn)基金會有助于拯救世界各地的重要建筑和土地區(qū),文章列舉了幾個瀕危地點。4. 細節(jié)理解題。根據(jù)文章第二段“the wmf wants to
30、 preserve the paddies because they are examples of advanced engineering and building by farmers who had the simplest tools.” wmf希望保持稻田因為他們用最簡單工具運用最先進技術。根據(jù)題意,故選c。5. 細節(jié)理解題。根據(jù)“some of the mud structures are 2-600 years old.” 一些泥結(jié)構(gòu)2600歲。根據(jù)題意,故選b。6. 細節(jié)理解題。根據(jù)“the empty but beautiful town has become a favo
31、rite of hollywood movie-makers” 這座空而美麗的城市成了好萊塢電影制片人的最愛。根據(jù)題意,故選d?!久麕燑c睛】推理判斷型推理判斷題屬于高層次閱讀理解題。這種題型包括判斷題和推理題。這兩類題常常相互依存,推理是為了得出正確的判斷,正確的判斷又依賴于合乎邏輯的推理。做好該題型要從整體上把握語篇內(nèi)容,在語篇的表面意義與隱含意義、已知信息與未知信息間架起橋梁,透過字里行間,去體會作者的“弦外之音”。推理判斷題常??梢苑譃槿缦聨最悾?1)細節(jié)推斷。如時間、地點、人物關系等;(2)邏輯推斷。根據(jù)已知的結(jié)果推斷導致結(jié)果產(chǎn)生的可能原因;(3)目的、意圖、態(tài)度推斷。根據(jù)文章的論述,
32、推斷作者的寫作目的以及作者的情感態(tài)度;(4)預測想象推斷。文章沒有明確說明,要求根據(jù)語篇對文章可能涉及的內(nèi)容進行預測判斷。例如:本題中的第4小題?!窘忸}剖析】此題屬于推理判斷型中的(2)邏輯推斷。根據(jù)已知的結(jié)果推斷導致結(jié)果產(chǎn)生的可能原因?!敬鸢付ㄎ弧扛鶕?jù)“in the 1950s, parts of the town of craco were damaged by earthquake. then, in 1963, a huge landslide forced 1,800 residents to leave the town for a nearby valley. it was th
33、e first time in 1,200 years that no one had lived there. the earthquakes stopped in the 1970s” 在上世紀50年代,craco鎮(zhèn)的部分被地震破壞。接著,在1963,一場巨大的滑坡迫使1800名居民離開該鎮(zhèn),前往附近的山谷。這是1200年來第一次沒有人住在那里。地震于1970年代停止??赏浦猚raco自然災害頻繁發(fā)生。cfor more than twenty years scientists have been searching for signs of life on other planets.
34、most of these searches have been done over the radio. the hope is that someone in outer space may be trying to get in touch with us. scientists also have sent radio and television messages on spaceships traveling through space, on the chance that someone may be receptive to such messages.scientists
35、are using powerful radio telescopes to listen to signals from about 1,000 stars, all within 100 light years of earth. in addition, they will scan the entire sky to “l(fā)isten” for radio messages from more distant stars. using a computer, they will be able to monitor more than eight channels at one time
36、. scientists are looking for any signal they stands out from the background noise.of the 200 billion stars in the milky way galaxy, scientists find that five percent are like our sun. perhaps half of them have a planet like earth. such a planet would be a reasonable distance from the star for temper
37、atures to be right for the evolution of life. based on the inhabitable (that can be lived in) planets in our galaxy, most scientists agree that chances are likely that one or more of these planets support some life.however, many scientists wonder whether intelligent life exists on other planets. som
38、e believe that twenty years of searching without any intelligible messages shows that no one is out there. they say that the evolution of intelligence comparable to ours is unlikely.other scientists believe that our search hasnt been long enough to rule out the possibility that intelligent life exis
39、ts in our galaxy. although our sun family is only about five billion years old, our galaxy is about 20 billion years old. in that time, some scientists think it is likely that civilization much more advanced than ours have developed. perhaps these civilizations send us no signals: perhaps we have no
40、t recognized the signals they have sent us. if we hope to find intelligent life, these scientists believe that we have to keep looking.8. according to die passage, how many planets in our galaxy might be inhabitable?a. 5 billion. b. 10 billion.c. 15 billion. d. 200 billion.9. the first paragraph in
41、this passage is mainly about .a. how scientists are looking for signs of life on other planetsb. why scientists are looking for signs of life on other planetsc. where scientists are looking for signs of life on other planetsd. when scientists are looking for signs of life on other planets10. the und
42、erlined word “monitor” in the passage means “ ”.a. find b. imitate c. check d. form11. which of these statements is tine based oil the information in the passage?a. the earth is one of the oldest planets in our galaxy.b. most scientists believe that there is intelligent life on other planets.c. scie
43、ntists are trying different ways to find signs of life on other planets.d. scientists dont believe that there might be life on other planets.【答案】8. a 9. a 10. c 11. c【解析】試題分析:本文討論了人們對于外太空是否存在生命,至今為止,科學家們嘗試了多種方法尋找外星生命,但都沒有得到回應。也有科學家認為外太空不太可能存在生命?!拘☆}1】a 數(shù)字計算題。根據(jù)第三段前兩句 of the 200 billion stars in the m
44、ilky way galaxy, scientists find that five percent are like our sun. perhaps half of them have a planet like earth.可知在銀河系里有200billion顆恒星,其中百分之五的恒星有一顆像地球這樣的行星。那么也就是10billion顆諸如地球的行星。故a正確?!拘☆}2】a 段落大意題。根據(jù)本段第二句most of these searches have been done over the radio. 和最后一句scientists also have sent radio and
45、 television messages on spaceships traveling through space, on the chance that someone may be receptive to such messages.可知本段主要介紹的科學家們通過向太空發(fā)送無線電信號的方式來尋找外星生命。故a項正確。【小題3】c 詞義猜測題。根據(jù)本句using a computer, they will be able tomonitormore than eight channels at one time.科學家們向太空發(fā)射無線電信號以后,使用計算機對這些信號進行監(jiān)控,希望能夠捕捉
46、到外星生命的痕跡。所以該詞意為“check”,故c項正確。【小題4】c 細節(jié)理解題。根據(jù)文章第一段most of these searches have been done over the radio. scientists also have sent radio and television messages on spaceships traveling through space, on the chance that someone may be receptive to such messages.可知科學家正在使用多種方法研究外星生命的存在。故c項正確?!久麕燑c睛】本文【小題2
47、】屬于段落大意題。段落的構(gòu)成有其內(nèi)在的規(guī)律,其中心思想往往是通過段落中的主題句來體現(xiàn)的。因此了解并掌握這些規(guī)律,迅速找出主題句,從而抓住中心思想對于提高閱讀理解能力大有益處。1首句是主題句的規(guī)律給予例證、解釋或說明的段落;下定義的段落;對兩個或兩個以上的事物作比較或?qū)Ρ鹊亩温洌槐砻髟蚝徒Y(jié)果(往往結(jié)果交代在前)的段落。主題句是首句的段落總是用演繹法撰寫,遵循從一般到個別或特殊的寫作程序,即以概述開段,隨之輔以細說。這樣的段落在文章中出現(xiàn)得最多,據(jù)專門研究閱讀理論與技巧的專家們統(tǒng)計,概率達到70%。2段落尾句是主題句的規(guī)律(1)闡述一個不常見的或難以令人接受的觀點的段落。(2)旨在說服讀者相信甚
48、至信服其論點的段落。尾句是主題句的段落總是用歸納法撰寫的,其程序是先表述細節(jié)或交代論據(jù),最后作出概括性的結(jié)論,以總結(jié)性的句子收尾。這種寫作方法的特點是從個別到一般,由特殊性到共性??键c:考查議論文閱讀dmy daughter went to see the wild one recently and she commented that marion brando was wearing jeans so long ago. of course he helped set the trend, so that got me thinking about the link between fil
49、ms and trends in fashion. fashion and films have gone hand in hand for long. the wild one is a good example: it appeared in 1954, starring brando. dressed in a black leather motorcycle jacket, leather cap and jeans, he created a look which is still considered “cool” today. everyone from madonna to m
50、iddle-aged men is seen wearing the classic leather motorcycle jacket.another strong influence on fashion trends was breakfast at tiffanys, stalling audrey hepburn. she made famous the simple black chess that looks perfect at either a cocktail party or just standing around an expensive department sto
51、re like tiffanys with a pastry and coffee in your hand, as audrey hepburn does in the film. she looks so elegant, wearing simple but beautiful dresses, big dark glasses and a string of pearls around her neck. audrey hepburn still influences womens fashion with her “tiffanys look”.in more modem times
52、, the film star uma thurman created a major fashion trend when she appeared in the film pulp fiction, made in 1994. her style was very simple. her black trousers, crisp white shirt and hair style was copied by women in the world.influencing fashion trends can often be about timing. the movie memoirs
53、 of a geisha came just in time to start a trend in japanese fashion. it starred the chinese actress zhang ziyi, who wore beautiful silk kimonos (和服), and it won an oscar for costume design. many travel companies picked up oil the trend and ran “geisha trips” to japan. the film has also led to a rega
54、ined interest in kimonos. it is now quite common to see young japanese women wearing kimonos not just on traditional occasions, but at various social events. the fashion is also beginning to spread to western countries.12. what is the best title of the passage?a. films and fashion. b. stars fashionc
55、. influential films. d. film cultures.13. who will people associate madonna wearing the leather motorcycle jacket with?a. zhang ziyi. b. audrey hepburn.c. uma thurman. d. marlon brando.14. what is implied in the film breakfast in tiffanys according to the passage?a. one can be active by wearing blac
56、k. b. one can be elegant by wearing simply.c. one can be famous by looking perfect. d. one can be stylish by eating at tiffanys.15. what does the film memoirs of a geisha lead to?a. the popularity of the chinese actress. b. the worldwide reading of geisha stories.c. the recovery of interest in kimonos. d. the “geisha trips” to social events.【答案】12. a 13. d 14. b 15. c【解析】試題分析:本文主要介紹了電影對時尚的影響,并通過具體的例子來證明這一觀點?!拘☆}1】a 主旨大意題。根據(jù)第一段第二句of course
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025年大學生態(tài)工程(生態(tài)修復工程)試題及答案
- 2025年大學農(nóng)學(農(nóng)業(yè)技術研發(fā))試題及答案
- 2025年高職市場營銷(促銷策略設計)試題及答案
- 2025年中職安全(實操訓練)試題及答案
- 2026年礦山安全(通風管理)試題及答案
- 2025年高職第一學年(汽車檢測與維修技術)維修實訓階段測試題及答案
- 2025年高職電子技術應用(電路故障排查)試題及答案
- 2025年高職表演(影視配音)試題及答案
- 2025年大學第三學年(大數(shù)據(jù)管理與應用)數(shù)據(jù)分析階段測試題及答案
- 2025年中職(中草藥栽培)藥用植物種植測試題及答案
- 氣象行業(yè)氣象設備運維工程師崗位招聘考試試卷及答案
- 霧化吸入治療效果的評估與觀察
- 員工侵吞貨款協(xié)議書
- DB1310T 370-2025 化學分析實驗室玻璃儀器清洗規(guī)范
- 防爆墻泄壓墻施工方案
- 創(chuàng)意美術生蠔課件
- 2025年上海市事業(yè)單位教師招聘體育學科專業(yè)知識考試
- 小學六年級英語重點語法全總結(jié)
- 黑龍江省安達市職業(yè)能力傾向測驗事業(yè)單位考試綜合管理類A類試題帶答案
- 2025沈陽市消防救援支隊政府專職消防員招聘160人考試備考試題及答案解析
- 鐵路鐵鞋管理辦法
評論
0/150
提交評論