高二英語(yǔ)黃金閱讀理解:教育類(lèi)(含詳解)_第1頁(yè)
高二英語(yǔ)黃金閱讀理解:教育類(lèi)(含詳解)_第2頁(yè)
高二英語(yǔ)黃金閱讀理解:教育類(lèi)(含詳解)_第3頁(yè)
高二英語(yǔ)黃金閱讀理解:教育類(lèi)(含詳解)_第4頁(yè)
高二英語(yǔ)黃金閱讀理解:教育類(lèi)(含詳解)_第5頁(yè)
免費(fèi)預(yù)覽已結(jié)束,剩余1頁(yè)可下載查看

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶(hù)提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、高中英語(yǔ)黃金閱讀(高二版)Golden Reading for Senior Middle School Students七、教育類(lèi)(1)Many instructors believe that an informal, relaxed classroom environment is good to learning and innovation. It is not uncommon for students to have easygoing and friendly relationships with their professors. The casual(隨和的) profes

2、sor is not necessarily a poor one and is still respected by students. Although students may be in a subordinate(從屬的) position, some professors treat them as equals. However, no matter how equal professors would like to be, they still are in a position of authority.Professors may establish social rel

3、ationships with students outside of the classroom, but in the classroom they maintain the instructors role. A professor may have coffee one day with students but the next day expect them to meet a deadline for the submission(提交評(píng)判) of a paper or to be prepared for a discussion or an exam. The profess

4、or may give extra attention outside of class to a student in need of help but probably will not treat him or her differently when it comes to evaluating school work. Professors have several roles in relation to students; they may be friends as well as teachers. Students must realize that when a teac

5、hers role changes, they must appropriately adapt their behaviour and attitudes.1. Generally speaking, relationships between students and their professors are_.A. common B. friendly C. poor D. equal2. Which of the following is NOT true according to the passage?A. Professors can set up good social rel

6、ationship with students outside the classroom.B. In the classroom, professors should be in a position of authority.C. Professors may treat their students differently in evaluating school work.D. If a student has good relationship with a professor, hell still have to take an exam.3. A student must le

7、arn to change his behavior and attitude when _.A. the professor invites him to have coffee together B. he is in need of helpC. the professor changes his roleD. the professor gives him extra attention4. The main subject discussed in the text is “_”. A. changing relationship B. the teacher-student rel

8、ationship C. professors authority D. students positions【答案與解析】本文從老師和學(xué)生角色變換的角度討論了師生之間的關(guān)系。1. B。細(xì)節(jié)題。文中提到It is not uncommon for students to have easygoing and friendly relationships with their professors。而not uncommon= common。所以答案為B。2. C。推斷題。根據(jù)The professor may give extra attention outside of class to a

9、 student in need of help but probably will not treat him or her differently when it comes to evaluating school work 可以知道,教授在評(píng)價(jià)學(xué)生的學(xué)習(xí)表現(xiàn)時(shí),不會(huì)有什么不同,即教授會(huì)平等對(duì)待每一個(gè)學(xué)生。故C項(xiàng)正確。3. C。細(xì)節(jié)題,根據(jù)Students must realize that when a teachers role changes, they must appropriately adapt their behaviour and attitudes我們知道,當(dāng)一個(gè)教師

10、角色發(fā)生改變的時(shí)候,學(xué)生也應(yīng)相應(yīng)地隨之改變和適應(yīng)。4. B。主旨題。本文從老師和學(xué)生角色變換的角度討論了師生之間的關(guān)系。故答案為 B。(2)Are you carrying too much on your back at school? Im sure lots of children of your age will say “Yes”. Not only the students in China have this problem, but children in the United States also have heavy school bags.Doctors are sta

11、rting to worry that younger and younger students are having back and neck problems as a result of school bags being too heavy for them.“Its hard for me to go upstairs with my bag because its so heavy,” said Rick Hammond, an 11-year-old student in the US.Rick is among students who have common school

12、bags with two straps(帶子) to carry them, but many other students choose rolling(有滾輪的) bags.But even with rolling bags, getting up stairs and buses is still a problem for children. Many of them have hurt their backs and necks because of the heavy school bags.But how much is too much? Doctors say stude

13、nts should carry no more than 10% to 15% of their own body weight(重量).Scott Batch, a back doctor, said children under Grade 4 should stay with 10%. But it is also important that older children dont stay with over 15%, because their bodies are still growing.“Children are losing their balance(平衡) and

14、falling down with their school bags,” he said.Parents and teachers are starting to tell children to only take home library books they will be reading that night. Some teachers are using pieces of paper or thin workbooks for students to take home.One of the best answers is, as some children said, to

15、have no homework at all! 1. From the passage we can know that _.A. only children in China carry too heavy school bagsB. children in other countries dont carry too heavy bagsC. both children in China and the US carry too heavy school bagsD. only children in the US carry too heavy school bags2. Childr

16、en feel it hard for them to go upstairs because _. A. they are too young B. their school bags are too heavyC. they dont know how to go upstairsD. their parents dont always go upstairs with them together3. If a child carries a heavy school bag, _.A. his back and neck will be hurtB. his head and arms

17、will be hurtC. his hands will be hurtD. his feet will be hurt4. According to the doctor, Scott Batch, if a child in Grade 5 weighs(重) about 30 kilos, the school bag he carries should not be over _.A. 5 kilos B. 3 kilosC. 5.5 kilosD. 4.5 kilos5. Some students think the best answer to this problem is

18、that _.A. they should have a little homework to do after they get homeB. their teachers had better not ask them to do any homeworkC. they should only take home library books they will read that nightD. they should use thin workbooks instead of thick ones 【答案與解析】這篇文章談到了由于沉重的家庭作業(yè)導(dǎo)致書(shū)包超重給兒童帶來(lái)的一些問(wèn)題。1. C。

19、根據(jù)第1段中的Notonlythestudents.but children in the United States 可推知答案為 C。2. B。從第3段我們得知他們無(wú)法上樓的原因是因?yàn)闀?shū)包太重了。3. A。文章第5段說(shuō)Many of them have hurt their backs and necks because of the heavy school bags,我們便可知道一個(gè)學(xué)生如果背太重的書(shū)包,他們的后背和頸部就會(huì)受傷。4. D。根據(jù)第7段第2句可計(jì)算出問(wèn)題的答案是:3015= 4.5 kilos。5. B。文章最后一句呼吁不要再有家庭作業(yè)。據(jù)此可知答案B正確。(3)Are

20、you carrying too much on your back at school? Youre not alone. Back experts in the USA were worried that young students are having back and neck problems because they are carrying too much in their backpacks (schoolbags).“It hurts my back when I run,” said Beeline Reyes, a student in Virginia. “Its

21、hard to get up the stairs with my backpack because its too heavy.”Students have to carry heavy backpacks on their backs for a whole weeks study. Beeline is one of them. They have regular backpacks with two straps(帶子) to carry them, but a number of students with heavy loads have switched to rolling b

22、ackpacks. The backpacks have wheels and can roll on the ground.Shirley Parks backpack weighs 10 kilos, and she said, “Ill change to a rolling backpack because I am starting to have back pain.”How much is too much? Experts say that students should carry no more than 10 to 15 percent of their own body

23、 weight. A few students have had a good idea to lighten the load: Less homework.Doctors suggestions:Lighten the load. Take home only the books the students need that night.Wide straps are better. They can send out weight over your shoulders and be sure to wear backpacks with two straps.The heaviest

24、things should be packed closest to the back.Bend(彎曲) both knees when you pick up the pack, dont just bend the waist(腰).1. The main idea of the text is _.A. the problems made by rolling backpacksB. the goodness of backpacksC. the best backpacks for students2. From what Eglin Reyes and Shirley Park sa

25、id, we know _.A. students have to carry heavy backpacksB. students have to do homeworkC. backpacks with wheels are bad for studentsD. students have no time to play because of homework3. By the words of the experts, its better for a student of 40 kilos to carry a backpack of at most _.A.10 kilos B. 8

26、 kilos C. 6 kilos D.7 kilos4. If students follow the doctors suggesting, they _.A. may do less homeworkB. may feel their backpacks are lighterC. can learn how to enjoy themD. will know how to use backpacks【答案與解析】本文講述的是由于學(xué)校作業(yè)太多,學(xué)生上學(xué)時(shí)要背太多東西,背部容易受傷的問(wèn)題。1. C。讀完全文我們可以知道文章講的都是最適合和最好的書(shū)包,而不是由于書(shū)包的滑輪而帶來(lái)的問(wèn)題或書(shū)包的

27、好處。由此可知答案。2. A。通過(guò)Eglin Reyes and Shirley Park說(shuō)的,我們可以知道什么?Eglin Reyes說(shuō)背著書(shū)包上樓很困難,是因?yàn)樗亓?。而Shirley Park 的書(shū)包重10公斤。我們可得知學(xué)生不得不背很重的書(shū)包。3. C。專(zhuān)家認(rèn)為一個(gè)40公斤的學(xué)生最多能背多少公斤的書(shū)包?文章第5段說(shuō)可以背相對(duì)于學(xué)生體重10% 15%的重量。那么40公斤的學(xué)生最多背4015%=6公斤。4. D。如果學(xué)生聽(tīng)從專(zhuān)家的意見(jiàn)那么他們將如何呢?從專(zhuān)家的建議我們了解到學(xué)生如何正確使用書(shū)包以減少背部的問(wèn)題。由此可知答案是 D。(4)“It hurts me more than you

28、” and “This is for your own good” these are the statements my mother used to make years ago when I had to learn Latin, clean my room, stay home and do homework. That was before we entered the permissive period in education in which we decided it was all right not to push our children to achieve thei

29、r best in school. The schools and the educators made it easy for us. They taught that it as all right to be parents who take a let-alone policy. We stopped making our children do homework. We gave them calculators, turned on the television, left the teaching to the teachers and went on vacation. Now

30、 teachers, faced with children who have been developing at their own pace for the past 15 years, are realizing weve made a terrible mistake. One such teacher is Sharon Klompus who speaks of her students “so passive” and wonders what has happened. Nothing is demanded of them, she believes. Television

31、, says Klompus, contributes to childrens passivity. “Were talking about a generation of kids whove never been hurt or hungry. They have learned somebody will always do it for them, instead of saying go and look it up, you tell them the answer. It takes greater energy to say no to a kid.” Yes, it doe

32、s. It takes energy and it takes work. Its time for parents to end their vacation and come back to work. Its time to take the car away, to turn the TV off, to tell them it hurts you more than them but its for their own good. Its time to start telling them no again. 1. Children are becoming more inact

33、ive in study because _. A. they watch TV too oftenB. they have done too much homeworkC. they have to fulfill too many duties D. teachers are too strict with them2. We learn from the passage that the authors mother used to lay emphasis on _.A. learning Latin B. disciplineC. natural development D. edu

34、cation at school3. By “permissive period in education” (L.1, Para. 2) the author means a time _.A. when children are allowed to do what they wish toB. when everything can be taught at schoolC. when every child can be educatedD. when children are permitted to receive education4. The main idea of the

35、passage is that _.A. parents should leave their children aloneB. kids should have more activities at schoolC. its time to be more strict with our kidsD. parents should always set a good example to their kids【答案與解析】如果孩子在學(xué)校接受的是寬容式教育,即不做作業(yè)、不限制看電視、把教學(xué)看成僅僅是老師的事,那么培養(yǎng)出來(lái)的學(xué)生會(huì)是什么樣的呢?一個(gè)字“passive”。1. A。語(yǔ)義理解題。從第

36、3段第4句話(huà)Television contributes to childrens passivity. 可以做出正確判斷。2. B。語(yǔ)義理解題。第1段中的 to learn Latin, clean my room, stay home and do homework就是作者媽媽的discipline。3. A。詞義猜測(cè)題。從這個(gè)詞組后面的內(nèi)容可以看出,家長(zhǎng)和學(xué)校都給了孩子們?cè)S多自由,也就是孩子們想干什么就讓他干什么。4. C。主旨題。文章最后一句話(huà)Its time to start telling them no again 就是主題句。(5) Education is not an en

37、d, but a means to an end. In other words, we do not educate children only for the purpose of educating them. Our purpose is to fit them for life. In some modern countries it has for some time been fashionable to think that by free education for all whether rich or poor, clever or stupid one can solv

38、e all the problems of society and build a perfect nation. But we can already see that free education for all is not enough; we find in such countries a far larger number of people with university degree;they refuse to do what they think “l(fā)ow” work; and, in fact, work with hands is thought to be dirt

39、y and shameful in such countries. But we have only to think a moment to understand that the work of a completely uneducated farmer is far more important than that of a professor; we can live without education, but we die if we have no food. If no one cleaned our streets and took the rubbish away fro

40、m our houses, we should get terrible diseases in our towns In fact, when we say that all of us must be educated to fit us for life, it means that we must be educated in such a way that, firstly, each of us can do whatever work suited to his brains and ability and, secondly, that we can realize that all jobs are necessary to society, and that it is very bad to be ashamed of ones work. Only such a type of education can be considered valuable to societ

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶(hù)所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶(hù)上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶(hù)上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶(hù)因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論