下載本文檔
版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內容提供方,若內容存在侵權,請進行舉報或認領
文檔簡介
1、2020-2021年七年級英語上冊閱讀理解選擇題 01)一、七年級英語上冊閱讀理解專項目練習(含答案解析)1 .閱讀理解Peter lives in a small house. He is a clerk (職員)in a bank (銀行)Peter gets up at 6:30 every morning. He has breakfast and watches TV news at 7:00. After breakfast, he goes to work by bus.He gets to the bank at 8:25. He gets ready to work. He
2、has too much work to do. He has lunch in a restaurant near the bank. He finishes his work at 4:30. He likes exercise, so he goes home on foot.After supper, he sometimes reads newspapers. Sometimes he looks for things on the Internet.He goes to bed early. He is tired after a day's work.(1) What d
3、oes Peter do at 6:30?A. He goes to work. B. He gets up. C. He has breakfast. D. He watches TV news. (2) What is Peter?A. He is a driver.B. He is a teacher.C. He is a clerk.D. He is a doctor.(3) How does Peter go home?A. He walks home.B. He goes home by bus.C. He goes home by bike.D. He drives home.【
4、答案】(1) BC(3) A【解析】【分析】本文講述了Peter的日常。(1)細節(jié)題。根據(jù) Peter gets up at 6:30 every morning ,可知彼得在6:30起床, 故選Bo(2)細節(jié)題。根據(jù) He is a clerk ,可知Peter是職員,故選 C(3)細節(jié)題。根據(jù) he goes home on foot ,可知他步行回家,故選A?!军c評】考查閱讀理解。本文涉及細節(jié)題,細節(jié)題要注意從文中尋找答案。2 .根據(jù)短文內容選擇答案。(A)There are four people in the twins' family. They are the twins
5、, their father and their mother.The twins ' names are Lucy and Lily. They are fourteen. They are in the same class in the NO.1 Middle School. They are very good students. They not only work very hard but also sing very well.They want to join the music club. Lucy wants to play the piano. Lily can
6、 play the guitar.Their father, Mr. King, is a teacher. He teaches English in a school near his home. Their mother, Mrs. King, is a teacher, too. She teaches Chinese. Mr. and Mrs. King are in different schools. But they have the same hobby play the guitar.(1) Mr. King is a good.B. workerA. driver(2)
7、Lily can.A. play the pianoB. draw horses(3) Mrs. King is a.C. teacherD. farmerC. play the guitarD. play chessA. Math teacherB. Chinese teacher(4) Their parents work.C. English teacherD. doctorA. in the same school B. in the hospital C. in the factory D. in different schools (5) The twins are in the
8、Middle School.A. No.5B. No.1C. No.4D. No.2【答案】(1) C C (3) B (4) D B 【解析】【分析】(1)(2)(3)故選細節(jié)理解題,根據(jù)文中語句 細節(jié)理解題,根據(jù)文中語句 細節(jié)理解題,根據(jù)文中語句"Their father, Mr. King, is a teacher.理解可知;故選 C"Lily can play the guitar.理解可知,故選 C?!癕rs. King, is a teacher, too. She teaches Chinese.理解可知”,Bo細節(jié)理解題,根據(jù)文中語句“Mr.and Mrs
9、. King are in different schools.理解可知,故選Do(5)細節(jié)理解題,根據(jù)文中語句“They are in the same class in the NO. 1 Middle School.理解可知,故選Bo【點評考查對篇章的把握和對細節(jié)的識別能力,答題時注意緊扣問題中的關鍵詞,在文章 中尋找答案。3 .閱讀理解。lost and foundMr. Lin has a store. It's next to No. 5 Middle School. It sells maps, books, pens, pencils, clothes and some
10、 other things. The things in his store are not expensive. Boys and girls like to go to his store. They like Mr. Lin because he is very nice. Mr. Lin likes the boys and girls, too. Mr. Lin has abox in his store. Look! A baseball, a ruler and some books are in the box. This box helps some boys and gir
11、ls find their lost things. A sofa is in Mr. Lin's store, too. Boys and girls can sit there and read books after school. They can ask Mr. Lin questions about these books and he often helps them to find the answers.(1)劃線單詞“sells的中文意思是 “oA.展示畫作C.1買DB售(2) The boys and girls like Mr. Lin because.A. h
12、e is niceB. he is interestingC. his store is tidyD. the things in his store are not expensive(3) are in the “l(fā)ost and found " box.A. A baseball, a pen and some booksB. A baseball, a ruler and some booksC. A basketball, a pen and some mapsD. A basketball, a ruler and some maps(4) The boys and gi
13、rls can in the store after school.A. play sportsB. play gamesC. read booksD. watch TV(5)下面的陳述哪一項是正確的?A. Mr. Lin has a sofa in his house.B. Mr. Lin's store is in No. 5 Middle School.C. Boys and girls like to buy baseballs and books in Mr. Lin's store. nD. Boys and girls can get the answers ab
14、out the books from Mr. Lin.【答案】(1) DA(3) B(4) CD【解析】【分析】這篇短文中給我們介紹了林先生的商店。林先生的商店挨著第五中學,因為他很友好,所以學生們都喜歡去他的商店里買東西。他的商店里還有一個失物招領 盒,學生們可以在那里找到自己丟失的東西。放學后,學生們還可以在商店里讀書。詞義猜測題。根據(jù)短文的開頭劃線單詞的上下文Mr. Lin has a store. It's next to No. 5Middle School. It sellsmaps, books, pens, pencils, clothes and some other
15、 things. 意思可知,林 先生有一家商店,挨著第五中學,下面給我們列舉了商店里賣的東西,有地圖、書、鋼 筆、鉛筆、衣服和其他東西。由句意可以推斷出sells的意思是出售。故選 Do細節(jié)理解題。根據(jù)短文中Boys and girls like to go to his store. They like Mr. Lin because he isvery nice.可知,學生們都喜歡去林先生的商店買東西,因為林先生非常的友好。由此可知 選Ao細節(jié)理解題。根據(jù)短文中Mr. Lin has a "lost and found " box in his store. Look!
16、 A baseball, aruler and some books are in the box可知,林先生那里有一個失物招領盒,里面有一個棒 球、一把尺子和一些書。由此可知選Bo細節(jié)理解題。根據(jù)短文中A sofa is in Mr. Lin's store, too. Boys and girls can sit there and readbooks after school.可知,在林先生的商店里還有一個沙發(fā),學生們放學后可以坐在沙發(fā)上 讀書。故選Co推理判斷題。根據(jù) A sofa is in Mr. Lin's store, too.可知,沙發(fā)在林先生的商店里。故 A
17、不對;卞據(jù)It's next to No. 5 Middle School可知,林先生的商店挨著第五中學,并不是在學校里面,故B不對;短文中并沒有說學生們喜歡在林先生的商店里買棒球和書,故 C不對。 根據(jù) They can ask Mr. Lin questions about these books and he often helps them to find the answers.可知,學生們可以問林先生問題,林先生也經常幫助他們找到答案。由此可知D是正確的。故選 Do4 .根據(jù)短文內容,選擇正確答案。 CThe Daily Mirror says that spring co
18、mes early but the BBC says it comes late. Who is right? The answer is a bit of both.We all have an idea of what spring means - many flowers, warmer weather, more rain, birds' singing and so on. If you think when the thrushes(畫眉)sing, spring comes, then it's late thisyear. If you think when f
19、lowers come out, spring comes. Then it's early. Bluebells? Spring can be right on time.There are many things in spring, but they don't all come at the same time. Some may come early, and some may come late. So we don't define spring by looking at one animal or plant. We must watch many t
20、hings to define it. Do you think so?(1) The Daily Mirror says that.(1) winter comes early B. spring comes early C. winter comes late D. spring comes late (2) Spring means a lot of things EXCEPT according to the passage.A. many flowersB. warmer weatherC. more rainD. animals' crying(3) What does t
21、he underlined word“define" in the last paragraph mean?A. To make up one's mind.B. To describe or state clearly what something is.C. To cause harm to something.D. To make something grow larger.(4) The best title of the passage can be.A. Spring Comes EarlyB. Spring Comes LateC. Spring Comes o
22、n TimeD. How to Define Spring【答案】(1) BD(3) B(4) D【解析】【分析】短文大意:每日鏡報說春天會來的早,但是BBC說春天會來的晚,誰說的對呢?答案是兩者都有道理。(1) 根據(jù)文章第句The Daily Mirror says that spring comes early but the BBC says it comeslate.可知B正確。(2)根據(jù)第二段內容We all have an idea of what spring means - many flowers, warmerweather, more rain, birds' s
23、inging and so on. 可知選 D。(3)最后一段的意思是春天有很多東西,但是他們并不都是同時到來,有的來的早一些,有的來的晚一些,所以我們不能只看到一種動物或植物就給春天下定義,我們必須觀 察好多東西才能給春天下定義?!庇纱丝芍猟ifine是定義,使明確”的意思,故選 B。(4)整篇文章講述的是我們如何定義春天,故 How to Define Spring可知作文文章的標 題,選D。【點評】這篇文章稍有難度,個別小題需要根據(jù)相關內容進行推理總結。首先要認真閱讀 短文,注意前后聯(lián)系,掌握短文大意,然后帶著問題再讀短文,找出相關段落,分析總 結,判斷出正確選項。文章所設試題主要考查細
24、節(jié)查找,做題關鍵是找出原文的根據(jù),認 真核查小題和原文的異同。(5) 讀理解Everyone gets angry. Many things may make you angry. For example, your teacher gives you too much homework, or your brother takes your CD away without asking. Sometimes you may get angry with yourself because you didn't pass a test. When things like these ha
25、ppen, you need to know what to do with your anger (憤怒).Here're some things you can do when you feel angry:Talk to a friend you can trust (信任)Count from one to ten again and again.Get or give a hug.Draw a picture of our anger.Run around the outside of the house five times as fast as you can.Sing
26、along with the CD player.Think of something good (maybe a fun holiday or your favourite food ).Take a bike ride, go skating, play basketball do something active (積極的) !Not all things in life can happen in the way you want, so never getting angry is impossible (不 可能的).But when you're angry, you c
27、an do something to make things better. Don't lose yourself in anger.(1) How many examples does the first paragraph give us?A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.(2) What can you do when you feel angry according to the passage?A. Drive a car as fast as you can.B. Play computer games all night.C. Draw p
28、ictures about your anger.D. Talk to everyone about your anger.(3) Which of the following is TRUE?A. Most students get angry because of their teachers.B. Doing something active can make you less angry.C. In our life, most of us are always angry and unhappy.D. Almost everyone will listen to music when
29、 they get angry.(4) Why is never getting angry impossible?A. Because we always have too much homework.B. Because people around us always make us angry.C. Because it's difficult for us to keep happy all the time.D. Because there's always something that doesn't go our way. The writer tells
30、 us in the passage.A. when to get angryB. how to stop angerC. how to be happy in lifeD. what to do to get angry【答案】(1) BD(3) B(4) DB【解析】【分析】主要講了當你生氣時你可以做的事情。(1) 細節(jié)題。根據(jù) For example, your teacher gives you too much homework, or your brother takes your CD away without asking. Sometimes you may get angr
31、y with yourself because you didn't pass a test.可知老師給你太多作業(yè)、你哥哥沒問你就拿走你的CD你沒有通過考試都會讓你生氣,所以是三個例子,故選 Bo(2)細節(jié)題。根據(jù) Draw a picture of our anger.可知是畫一張生氣的圖片,故選C。(3) 推斷題。根據(jù) Take a bike ride, go skating, play basketball do something active (積極 的)!可知做一些活躍的事情可知讓你少生氣,故選 Bo(4)細節(jié)題。根據(jù) Not all things in life can
32、happen in the way you want, so never getting angry is impossible (不可能的).生活中不是所有的事情都按照你想要的方式發(fā)生,所以從 不生氣是不可能的,故選Do(5)主旨題。根據(jù)全文可知主要講了當你生氣時你可以做的事情。故選Bo【點評】考查閱讀理解。本文涉及細節(jié)題、推斷題和主旨題三種??碱}型,細節(jié)題要注意 從文中尋找答案;推斷題需要聯(lián)系上下文,推斷出需要的信息;主旨題需要通讀全文,了 解大意之后找出中心思想。6.閱讀短文,從每題所給的A、B、C和D四個選項中,選出最佳選項。Last week, I visited the Badal
33、ing Great Wall with my friend Peter.We set off early in the morning. We took the subway first and then a bus. Reaching the foot of the Great Wall, Peter was attracted by the landscape at once. "How wonderful it is!" he said repeatedly and pulled me into the cable car (纜車) at once. We got a
34、 view of the beautiful scenery.After a while, we got to the Great Wall. Peter was very excited. He touched the bricks. I told him when and how we Chinese built the wall.He listened with great interest. When we entered a turret(炮塔),Peter was more curious. Itold him what the turret was and what it was
35、 built for "It was really an amazing achievement (成就)!Peter said with admiration (欽佩)and took several photos.Then, we reached the Stele (石碑) of brave Man, the symbol(象征)of the great Wall. Alot of visitors gathered (聚集) around it and took photos. I translated the words on the stele for Peter. &q
36、uot;Only the one who can reach the great Wall is a brave man." "Rell?" Peter asked joking. We both laughed.(1) Where did the writer and Peter go last week?A. Tian'anmen Square.B. The Badaling Great Wall.C. The Palace Museum.D. The Summer Palace.(2) How did the writer and Peter go
37、to the Great wall?A. by bikeB. On footC. by trainD. By subway and by bus(3) The underlined word "curious" means in Chinese.A.高興的iB.好奇的C.失望的iD.滿足的(4) Which of the following is TRUE?A. The writer pulled Peter into the cable car at once.B. Peter took no interest in the turret.C. The writer di
38、dn't know when and how the Chinese people built the Great wall.D. They had a good time and took several photos.【答案】(1) BD(3) B(4) D【解析】【分析】本文講述了作者和Peter上周去長城游玩的經歷。(1)細節(jié)題。根據(jù) Last week, I visited the Badaling Great Wall with my friend Peter可知,上周,我和我的朋友彼得參觀了八達嶺長城,故選Bo(2)細節(jié)題。根據(jù) We took the subway fi
39、rst and then a bus 可知,我們先乘地鐵,然后乘公共汽車,故選Do(3)詞義猜測題。根據(jù) I told him what the turret was and what it was built for "It was really an amazing achievement 我告訴他炮塔是什么 可知,此前 Peter沒見過所以好奇, 于是作者給他解釋了用途,curious是好奇的意思,故選Bo(4)細節(jié)題。根據(jù) Peter said with admiration(欽佩)and took several photos. 彼得欽佩地說并拍了幾張照片 可知,他們玩得很
40、開心,拍了幾張照片是對的,故選Do【點評】考查閱讀理解。本文涉及細節(jié)題,詞義猜測題,細節(jié)題要注意從文中尋找答案, 詞義猜測題需要根據(jù)上下文提煉相關信息鎖定詞意。7.閱讀短文,從每題所給的 A、B、C和D四個選項中,選出最佳選項。Welcome to this short tour of London. In this square we are standing in the middle of London. Opposite (在對面)is the National Gallery, a museum with lots of famous paintings. Go alongthe r
41、ed street to Buckingham Palace. The queen lives here.Turn left and go to the Houses of Parliament and Elizabeth Tower. Opposite you can see the London Eye. It takes you 135 metres above the River Thames. You can see most of London on a clear day.When you are tired, the best way to see London is by b
42、oat. You can get on the boat near Elizabeth Tower. As you go along the river, the London Eye is on your right, near the Railway Bridge.Get off the boat at Tower Bridge. Then you can see the Tower of London next to the bridge The Tower of London is the city's oldest palace (ET 8) . It is about ni
43、ne hundred years old.Take the boat back along the river. Get off the boat and go past the station and walk along the street. Opposite is the old fruit and vegetable market. It doesn't sell fruit and vegetables now.There are stores and restaurants, and lots of street musicians. Turn left into Kin
44、g s Street, and go past the church (教堂).You're now back where you started, at the square. Now you finish your tour.(1) If you go to visit the National Gallery what will you find?A. Lots of lovely animals.B. Lots of valuable plants.C. Lots of famous paintings.D. Lots of interesting books.(2) Wher
45、e can you get on the boat?A. Near Buckingham Palace.B. Near Elizabeth To Tower.C. Near Tower Bridge.D. Near Kings Street.(3) is London's oldest palace.A. The Tower of LondonB. The National GalleryC. Buckingham PalaceD. The Houses of Parliament(4) is the London Eye.A. bB. cC. dD. e【答案】(1) CB(3) A
46、(4) C【解析】 【分析】文章大意:導游在向游客介紹倫敦,現(xiàn)在他們位于市中心,介紹了位于 市中心不同方位的建筑布局以及可以先上到的景觀。(1)細節(jié)理解題,根據(jù) Opposite(在對面)is the National Gallery, a museum with lotsof famous paintings.可知在國家美術館可以看到很多著名的繪畫,故答案是C(2)細節(jié)理解題,根據(jù) You can get on the boat near Elizabeth Tower. 可知,在伊麗莎 白塔附近上船,故答案是Bo(3)細節(jié)理解題,根據(jù) The T ower of London is the
47、 city's oldest palace可知倫敦塔是倫敦最古老的宮殿,故答案是Ao(4) 細節(jié)理解題,根據(jù) You can get on the boat near Elizabeth Tower. As you go along the river, the London Eye is on your right, near the Railway Bridge.和圖示可知,倫敦眼在D處,故答案是Co【點評】考查閱讀理解,本文只涉及細節(jié)理解題。細節(jié)理解題要可以直接從文中尋找答 案。8.根據(jù)短文內容,完成下列各題。BDavid eats well every day. For bre
48、akfast, he has bread, eggs and milk. At school, he has vegetables and rice for lunch. After lunch, he eats an apple. In the evening, he has chicken and fruit salad at home. David dislikes milk, but Mom says it is healthy. So he drinks it every day. After eight in the evening, he doesn't have foo
49、d. Every day, David does some sports to be healthy. He plays tennis in the morning and plays basketball after school.(1) David has for lunch.A. breadB. vegetablesC. chickenD. salad(2)畫線單詞“dislikes勺漢語意思是二A.不喜歡'B.不討厭C.不了解'D.不在意(3) David doesn't eat food after in the evening.A. 7B. 8C. 9D.
50、10(4) David plays after school.A. tennisB. ping-pongC. soccerD. basketball(5) Which of the following is TRUE?A. David is not healthy.B. David has a pear after lunch.C. David plays sports every day.D. David can't play tennis.【答案】(1) BA(3) B(4) DC【解析】【分析】(1)根據(jù)he has vegetables and rice for lunch.可
51、知選B。(2) David dislikes milk, but Mom says it is healthy.句意:大衛(wèi) 牛奶,但是媽媽說它很 健康。兩句話是轉折關系。dislikes中單詞like,所以有 喜歡”的意思。故選 A。(3)根據(jù) After eight in the evening, he doesn't have food.可知選 B。(4)根據(jù) plays basketball after school.可知選 D。(5)題干:下列哪個陳述是正確的曲艮據(jù)David eats well every day.可排除A;根據(jù)Afterlunch, he eats an a
52、pple.可排除 B; 根據(jù) Every day, David does some sports to be healthy.可知 C 正確;根據(jù) He plays tennis in the morning 可排除 D。故選 C。【點評】此題考查閱讀選擇。先在文章中找到和題干相關的信息,再進行判斷分析。9.根據(jù)短文理解,完成下列各題。Do you like sports? Do you only watch sports on TV? Please join (力口入) our school sports clubs (俱樂部) .Let's play sports and have
53、 fun!Tennis ClubA great tennis collection. Many tennis bats and tennis balls.For boys and girls.Call Mrs. Black at 822-8787.Ping-pong ClubA great ping-pong collection. Many ping- pong bats and ping-pong balls.For boys and girls.Phone number: 821-4466.Volleyball ClubThe sport is fun.For girls only.Ph
54、one number: 826-9432.Soccer ClubA relaxing sport.Only for boys.Call Mr. Brown at 828-3848.Baseball ClubAn interesting ball game.For boys and girls.Call Miss. Hand at 881-5610.(1) Call Mrs. Black and join the club.A. soccerB. volleyballC. baseballD. tennis(2) clubs are for boys and girls.A. TwoB. Thr
55、eeC. FourD. Five(3) Boys can't go to the club.A. volleyballB. basketballC. ping-pongD. soccer(4) If (如果) you want to join the baseball club, you can call.A. 826-9432B. 828-3848C. 881-5 610D. 821-4466(5) Soccer is a sport.A. difficultB. lastC. relaxingD. boring【答案】(1) DB(3) A(4) CC【解析】【分析】這篇短文中給我們介紹了某個學校里的幾個運動俱樂部,短文中一共有 五個俱樂部,分別是網球俱樂部、乒乓球俱樂部、排球俱樂部、足球俱樂部和棒球俱樂 部。(1)細節(jié)理解題。這篇短文中給我們介紹了幾個運動俱樂部的情況,根據(jù)第一個TennisClub中Call Mrs. Black at 822-8787可知,如果你想參加網球俱樂部,就可以給 Black夫人打 電話。故選D。(2)細節(jié)理解題。根據(jù)這五個俱樂部的介紹中可知,有三個俱樂部是男孩、女孩都可以的,一個是 Tennis Club,一個是 Ping-pong Club,還有一個是 Baseball Club。故選 B。(3)細節(jié)理解
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025年大學四年級(保險學)保險理賠綜合測試題及答案
- 東??h2024-2025學年第一學期六年級英語期末學業(yè)測評試卷及答案
- 2026年零售業(yè)店長選拔面試題及答案
- 2025-2030汽車零部件制造行業(yè)市場深度研究及供應鏈管理與發(fā)展策略報告
- 2025-2030汽車零部件制造業(yè)市場現(xiàn)狀供需情況及發(fā)展?jié)摿ν顿Y評估規(guī)劃分析研究報告
- 2025-2030汽車銷售行業(yè)市場發(fā)展供需分析及投資合作規(guī)劃研究報告
- 2025-2030汽車配件市場競爭分析現(xiàn)狀技術代差供應鏈競爭投入創(chuàng)新競爭發(fā)展報告
- 2025-2030汽車電子行業(yè)市場發(fā)展趨勢分析及企業(yè)競爭評估發(fā)展研究
- 2025-2030汽車方向盤多功能觸控屏集成技術方案設計與人機工效學研究分析報告
- 2025-2030汽車工業(yè)電動助力轉向器市場供需趨勢分析與戰(zhàn)略布局發(fā)展報告
- 混凝土防滲墻施工工作手冊
- 2026版高中漢水丑生生物-第三章第3節(jié)生態(tài)系統(tǒng)的物質循環(huán)
- DB45∕T 2364-2021 公路路基監(jiān)測技術規(guī)范
- 一圖看清37家公司經營模式:財務報表?;鶊D(2025年6月版)(英)
- 如何做好一名護理帶教老師
- 房地產項目回款策略與現(xiàn)金流管理
- 花溪區(qū)高坡苗族鄉(xiāng)國土空間總體規(guī)劃 (2021-2035)
- 非連續(xù)性文本閱讀(中考試題20篇)-2024年中考語文重難點復習攻略(解析版)
- 專題13 三角函數(shù)中的最值模型之胡不歸模型(原卷版)
- 門診藥房西藥管理制度
- 新能源汽車生產代工合同
評論
0/150
提交評論