版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、滬教版七年級(jí)英語(yǔ)上冊(cè)UNIT 5學(xué)情評(píng)估第一部分(聽(tīng)力 共30分)聽(tīng)對(duì)話,選答案(共15小題,計(jì)20分)第一節(jié):聽(tīng)下面10段對(duì)話,每段對(duì)話后有一個(gè)問(wèn)題,讀兩遍。請(qǐng)根據(jù)每段對(duì)話的內(nèi)容和后面的問(wèn)題,從所給的三個(gè)選項(xiàng)中選出最恰當(dāng)?shù)囊豁?xiàng)。(共10 小題,計(jì)10分)A Its rainy.B. Its sunny.C. Its snowy.A. To listen to some soft music.To ask her parents for help.To drink some milk.B. Black.A. Red.C. White.A. By keeping an English diary
2、.By reading aloud.By watching English movies.A. On Saturday evening.On Sunday evening.On Monday evening.A. Rice.C. Meat.A. In a hospital.C. In a store.A. A writer.C. A teacher.A. The camera.C. The telephone.A. At 10: 00 a. m.B. Noodles.B. At home.B. A doctor.B. The computer.B. At 10: 15 a. m.C. At 9
3、: 45 a. m.計(jì)10分)Before Monica goes to bed, she looks out of her window and sees the Moon.The Moon looks so beautiful. I wish I could get the Moon, thinks Monica. But no matter(無(wú)論)how hard she tries, she cannot get the Moon. Papa, Monica says to her father, “please get the Moon fbr me. Papa gets a ver
4、y long ladder(梯子).He carries the very long ladder to a very high mountain. Then Papa puts the very long ladder on top (頂部)of it. Up and up and up he climbs. At last, Papa gets to the Moon.“My daughter Monica would like to play with you, but you are much too big, ” says Papa.Every night I get a littl
5、e smaller, ” says the Moon. When I am just the right size, you can take me with you. After a few days, Papa takes it. Down and down and down he climbs.Here, says Papa to Monica, I have the Moon fbr you. Monica jumps and dances with the Moon. But the Moon keeps getting smaller and smaller and smaller
6、. And at last, it disappears. Then, one night, Monica sees a small Moon come out. Each night the Moon grows, grows and grows.What does Monica want to get? TOC o 1-5 h z She wants to get the.Where does Papa put the long ladder?On top of the.Why does Papa wait for a few days before he climbs down the
7、ladder?Because the Moon is too.What happens(發(fā)生)to the Moon at last?It.Does Monica see a big Moon or a small Moon one night? HYPERLINK l bookmark87 o Current Document AMoon.Vffl.(原創(chuàng)題)補(bǔ)全對(duì)話(共5小題,計(jì)5分)根據(jù)下面對(duì)話中的情境,在每個(gè)空白處填入一個(gè)適當(dāng)?shù)恼Z(yǔ)句,使對(duì)話恢 市女復(fù)兀整。A: What are you going to do this weekend?B: Nothing much. TOC o 1-
8、5 h z A: 76.B: The Space Hotel? Good idea! 77.?A: We can go there by bus.B: What can we see in it?A: I hear(聽(tīng)說(shuō))we can see all the Earth.B: Great. 78.?A: Yes, we can see the Moon.B: 79.?A: Were going to meet at 7: 30 on Saturday morning.B: 80.?A: Lets meet at my home.B: OK. See you then.IX.書(shū)面表達(dá)(共1題,計(jì)
9、15分)假設(shè)你將有一次去月球旅游的機(jī)會(huì),請(qǐng)寫(xiě)一篇短文介紹一下你對(duì)即將到來(lái) 的月球之旅的心情和計(jì)劃。提示:1.描述你獲得這次機(jī)會(huì)的心情;談?wù)勀銓?duì)月球的了解;最后談?wù)勀阍谠虑蛏系幕顒?dòng)計(jì)劃。要求:條理清晰,語(yǔ)句通順,意思連貫,不少于70詞。參考答案第一部分聽(tīng)力聽(tīng)力材料:I .第一節(jié):W: Look! Its raining heavily outside.M: Im afraid we cant go to the park today.Q: How is the weather now?W: I cant sleep well at night, because I feel worried ab
10、out the exams.M: You can listen to some soft music before going to bed.Q: What does the boy advise the girl to do?W: John, is black your favourite colour?M: No, I like red best.Q: Whats Johns favourite colour?W: Could you tell me how to improve my writing skills?M: You should keep a diary in English
11、 every day.Q: How can the girl improve her writing skills?W: Peter, would you like to come to my birthday party tomorrow evening?M: Oh, Sunday evening. Pm glad to.Q: When is the girls birthday party?W: What would you like to eat?M: Fd like some noodles.Q: What does the man want to eat?W: Excuse me,
12、I want three pens for my son. How much is this one?M: Its 5 yuan. You can have three for 10 yuan. It*s on sale.Q: Where is the woman now?M: Betty, what do you want to be when you grow up?W: My mother wants me to be a teacher, but I prefer to be a doctor.Q: What does Betty want to be in the future?W:
13、 I think the camera is the best invention. It can help us remember the old days.M: I dont agree. I think the best invention is the computer.Q: What is the best invention for the girl?W: Henry, do you know when the train will leave?M: Its 10: 00 in the morning now. The train will leave in 15 minutes.
14、Q: What time does the train leave?%H-弟T:Text 11M: Hi, Tina. We will have a three-day holiday in May.W: Oh, yes. We are expecting it.M: What are you going to do?W: I will visit a friend in Beijing. What about you?M: I am going to Peoples Park.W: Have a good time.Text 12W: Mother*s Day is coming. What
15、 present are you going to buy for your mother? M: I dont know. Maybe a beautiful handbag. My mothers handbag looks old. W: Thats a good idea. Whats her favourite colour?M: Blue. What do you plan to buy for your mother?W: Nothing. I want to give her a special present.M: Whats it?W: I want her to have
16、 a good rest on that day. So Ill do all the housework.M: Great! Maybe I can do something for my mother, too.Daily life in space is so different from that on the Earth. For example, a“dayon a space station is not like a day on the Earth. Astronauts see 16 sunrises and sunsets in twenty-four hours. Ea
17、sy and simple things on the Earth become difficult in space. For example, at night, they must tie themselves to the bed so that they wont float away in their sleep. They work hard all day.During the free time, they often write emails to their family and friends onthe Earth or watch DVDs.聽(tīng)力答案:I .第一節(jié):
18、1 5: AAAAB 610: BCBAB第二節(jié):11 15: BABCB16. different from 17. twenty-four 18. become19. float 20. emails第二部分筆試第一節(jié):21 25: ACDBA 2630: CBCCD第二節(jié):31 35: DABAD 3640: BACCA第一節(jié):41 43:BCA4446: ACA47. A 48. B49. A 提示:綜合分析題。綜合分析短文內(nèi)容并由文中的“Third, air and water will be much cleaner. ”可知 A 項(xiàng)正確。50. D第二節(jié):51 55:BFDCG5
19、6. nervous 57. be able to 58. so that59. taking photos 60. takes ; read61. than 62. different 63. Earth 64. into 65. When66. a 67. first 68. takes 69. He 70. goVD. 71. Moon 72. very high mountain 73. big74. disappears 75. small76. Lets visit the Space Hotel 77. How can we go there78. Can we see the
20、Moon 79. When are we going to meet80. Where shall we meet范文:I am happy that Fll be one of the first students to travel into space. I cant wait The Moon is around 380, 000 kilometres from the Earth. We are going to go there by spaceship. There is no gravity on the Moon. It will be fun because we can
21、float then. There is no air, either. Im going to walk on the Moon. So I will have to wear a spacesuit to help me breathe. I will grow some vegetables and bring some back to the Earth. Im going to do exercises because I will get weak there. Last, I will take as many photos as I can. I am sure I will
22、have a good time there.第二節(jié):聽(tīng)下面兩段對(duì)話,每段對(duì)話后有幾道小題。請(qǐng)根據(jù)每段對(duì)話的內(nèi) 容和所給的問(wèn)題,從三個(gè)選項(xiàng)中選出最恰當(dāng)?shù)囊豁?xiàng)。每段對(duì)話讀兩遍。(共5小 題,計(jì)10分)聽(tīng)第11段對(duì)話,回答第11、12小題。What are the two speakers talking about?The latest movie.The coming holiday.Their new teacher.What will Tina do?She will visit a friend.She will travel around the world.She will go t
23、o Peoples Park.聽(tīng)第12段對(duì)話,回答第13至15小題。What will the boy buy for his mother?A seat.B. A handbag.C. A watch.What colour does the boys mother like best?Yellow.B. Red.C. Blue.What will the girl do on that day?She will buy some flowers.She will do all the housework.She will have a good rest.II .聽(tīng)獨(dú)白,填信息(共5小題,
24、計(jì)10分)本題你將聽(tīng)到一段獨(dú)白,讀兩遍。請(qǐng)根據(jù)獨(dú)白內(nèi)容,用所聽(tīng)到的單詞或 短語(yǔ)完成下列各題。(每空限填一個(gè)單詞。)Daily life in space is sothat on the Earth.Astronauts see 16 sunrises and sunsets inhours.Easy and simple things on the Earthdifficult in space.They must tie themselves to the bed so that they wontaway in theirsleep.20. They often writeto thei
25、r family and friends on the Earth or watchDVDs.第二部分(筆試 共90分)III.完形填空(共20小題,計(jì)20分)第一節(jié):閱讀下面短文,按照句子結(jié)構(gòu)的語(yǔ)法性和上下文連貫的要求,從 所給的四個(gè)選項(xiàng)中選出一個(gè)最佳答案,使短文連貫完整。Travelling to space21 always my dream. I feel excited 22 I talk aboutspace with my friends. If I have a chance(機(jī)會(huì))of travelling to space, Im sure I23_a great time
26、.First, I will wear a spacesuit and fly around space. It issaid(據(jù)說(shuō))that people can24 fly in space. That must beexciting. Second, after 25 dinner. I will go to collect somestones from space and send 26 to my friends. Im sure theywill be 27 to see them. Third, I will take many photos 28space and showt
27、hem to my family and friends. Finally, I hope to have a special look at our motherplanet 29 Earth. It must be the most wonderful planet.30 will you do if you have such a chance?A. isC. wasA. afterC. whenA. haveC. hadA. easyC. difficultA. eatingC. eatA. itC. themB. areD. wereB. beforeD. ifB. hasD. wi
28、ll haveB. easilyD. difficultlyB. to eatD. eatsB. theyD. their27. A. sadB.happyC. sorryD. happily28. A. toB.byC. ofD. on29. A. aB. anC. theD. oneB. WhereD. What30. A. HowC. When第二節(jié):閱讀下面短文,理解大意,從所給的四個(gè)選項(xiàng)中選出一個(gè)最佳 答案,使短文連貫完整。Most American families like to have a holiday in summer. Summer is a good31 for h
29、olidays. It is very 32 during the months of July and August. Children do not go to school during these _33_ months.Some 34 like to stay at home during the holiday. They work in the garden, visit friends,35 books, or watch TV. Many families 36 their lunch to a parkor somewhere far 37 the city. They l
30、ike to eat in places with many trees or a nice lake. If they live near the 38 they often go to the beach. They can fish, swim or enjoy the sun there.America is a large country. Many families travel by _39 or by train to see interesting places. They also travel by plane to a foreign country. Many big
31、 cities have famous buildings, theatres, shops 40 other places for travellers.31. A. thingB. placeC. countryD. season32. A. hotB. coldC. wetD. cloudy33. A. oneB. twoC. threeD. four34. A. peopleB. studentC. manD. woman35. A. seeB. watchC. lookD.read36. A. makeB. takeC. seeD. hold37. A. fromB. atC. to
32、D. with38. A. streetB.shopC. seaD. park39. A. their carB. a carC. carD. cars40. A. andB. butC. forD. so閱讀理解(共15小題,計(jì)20分)第一節(jié):閱讀下面A、B、C三篇短文,從所給的四個(gè)選項(xiàng)中選出能回答 所提問(wèn)題或完成所給句子的一個(gè)最佳答案。(共10小題,計(jì)15分)ADo you know anything about the Moon? You can see it at night. Sometimes it looks round and bright. It also looks qui
33、te near. But the Moon is very far from the Earth. If you take a spaceship, you will get there in about four days. The spaceship goes very fast, at 11 kilometers a second. In 1969 two Americans got on the Moon by spaceship.There are no living things on the Moon because there is no air or water there.
34、 Thats why people can!t live there. But you may know you can jump much higher there than on the Earth. It*s fun, isnt it?I hope some day we Chinese will get to the Moon, too.How long does it take to go to the Moon by spaceship?Three days.About four days.Five days.We dont know.Why are there no living
35、 things on the Moon?Because its too far.Because its very hot.Because there is no air or water there.Because its very wet.Whats the passage mainly about?The Moon.How to get to the Moon.The spaceship.Two Americans.DavidSusanHenryIm a Chinese boy. I love travelling a lot. And I go tomany great places.
36、But I dont travel into space. Mydream is that I can fly to the Moon one day. I knowChinese people are working hard to get ready to fly there.So, Im sure my dream will come true.Im from New York. I think space is very interesting andamazing. People dont know much about it. I hope to visitMars(火星)if i
37、t is possible. But its really hard to take atrip into space. So Fll exercise more to keep healthy andmake more money for the trip.The Sun is always bright and beautiful. Cant we visit it?Its too far and hot. But I have the dream to fly there.Maybe we will invent(發(fā)明)a new spaceship and somenew spaces
38、uits so that we can visit the Sun.Who is sure his or her dream will come true?A. Only David.C. Only Henry.Only Susan.D. Susan and Henry.What does Susan think of her visit to Mars?Easy.B. Boring.C. Difficult.Amazing.Which of the following is Not true according to the passage?A. David says that people
39、 know little about space.Susan is an American girl and she wants to visit Mars.Henry hopes he will fly to the Sun one day.All of them would like to travel into space.What will the world be like in the future?First, the transport(交通)will be very easy and comfortable. There wont be roads for cars or b
40、uses on land, and cars wont burn things to get energy.Electricity(電)will be used all around. We will all use a kind of flying car to go from one place to another. It can be faster than a plane, but much smaller. Its only for one)or two people.Second, well have many kinds of robots(機(jī)器人)to do most oft
41、he work for us. They work in factories. They cook food for us at home. And they carry heavy things for us, too. All we need to do is to learn how to use those robots well.Third, air and water will be much cleaner. Theyll be as clean as they werehundreds of years ago. People will live a happier and h
42、ealthier life.Do you think these will come true?Well only need toin the future.A. use the robots wellB. stay at homeC. build robotsD. work in factories48. How many kinds of robots does the article talk about?A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.49. What can we learn about the future from the article?A. W
43、e will have cleaner air and water.Cars will fly higher than a plane.We wont live without robots.D. Some cars will still burn things to get energy.What*s the best title of this passage?Ways to a Better FutureWhat We Need in the FutureRobots and PeopleWorld in the Future第二節(jié):根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項(xiàng)中選出能填入空白處的最佳選
44、 項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。(共5小題,計(jì)5分)Chinese people believe that a full moon stands for(代表)family reunions(團(tuán)聚).But do you know there are many interesting stories about the moon?In China, Changfe flying to the moon is a famous legend(傳說(shuō)).52.One day, Houyi gets a magic pill(魔藥).Being curious(好奇的),Change takes the pill herself. 53.And she flies to the moon. She has to stay there forever.54.She takes care of the hunt and animals. In India, the god of themoon is Soma. 55.If a baby is born on a full moon day, Indi
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025年企業(yè)內(nèi)部員工晉升制度手冊(cè)
- 2025年項(xiàng)目進(jìn)度管理與監(jiān)控指南
- 2025年食品加工安全與質(zhì)量管理指南
- 公共交通運(yùn)營(yíng)安全管理責(zé)任制度
- 電子資源使用管理制度
- 2025年企業(yè)信息安全評(píng)估與風(fēng)險(xiǎn)管理指南
- 超市員工績(jī)效考核及晉級(jí)制度
- 超市顧客投訴處理制度
- 辦公室員工培訓(xùn)效果總結(jié)制度
- 2026年陜西氫能產(chǎn)業(yè)發(fā)展有限公司(榆林)所屬單位社會(huì)公開(kāi)招聘?jìng)淇碱}庫(kù)及1套參考答案詳解
- 福建省廈門(mén)市部分學(xué)校2025-2026學(xué)年九年級(jí)歷史上學(xué)期期末聯(lián)考試卷(含答案)
- 2025浙江杭州臨平環(huán)境科技有限公司招聘49人筆試模擬試題及答案解析
- 生活垃圾焚燒廠運(yùn)管管理規(guī)范
- 江蘇省南京市2025-2026學(xué)年八年級(jí)上學(xué)期期末數(shù)學(xué)模擬試卷(蘇科版)(解析版)
- 箱式變電站安裝施工工藝
- 2025年安徽省普通高中學(xué)業(yè)水平合格性考試數(shù)學(xué)試卷(含答案)
- 油罐圍欄施工方案(3篇)
- 國(guó)家開(kāi)放大學(xué)2025年(2025年秋)期末考試真題及答案
- 盤(pán)箱柜施工方案
- 2025年中小學(xué)教師正高級(jí)職稱評(píng)聘答辯試題(附答案)
- 非道路授權(quán)簽字人考試題及答案
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論