版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領
文檔簡介
1、 2013年浙江省高考英語試卷 選擇題部分第一部分:英語知識運用(共兩節(jié),滿分30分)第1節(jié) :單項選擇題1、 Hey, can I ask you a favor?- Sure, _.A here you are B just as I thought C how is it going ? D what can I do for you?答案:D。情景交際出現(xiàn)在第一題,高考依舊很重視實際運用。題意是“我能請你幫個忙嗎”, D選項-我能為你做什么呢,符合題意。 A-“給你”, B-“正如我所知道的”,C-“事情進展的怎么樣”,均不符題意。2 Mary worked here as a _ s
2、ecretary and ended up getting a full-time job with the company.A pessimistic B temporary C previous D cautious答案:考查形容詞辨析,B-臨時的。A-悲觀的, C-先前的, D-謹慎的。句意:瑪麗在這兒工作是作為臨時的秘書身份,最終她在這個公司得到了一份全職的工作。根據(jù)后句,以得到全職工作而告終可以推斷前面應該是臨時的秘書,其他選項詞義不符合3 I _ myself more -it was a perfect day.A shouldnt have enjoyed B neednt h
3、ave enjoyedC wouldnt have enjoyed D couldnt have enjoyed答案:D,考查情態(tài)動詞。couldnt have done .不可能做了什么事,整句意思是:我不可能玩得更開心了,這是完美的一天。 Cant / couldnt more 這樣一個說法,表示“再什么不過了”。A-表示本不應該做實際卻做了,B-本不需要做卻做了,C-虛擬語氣,表示對過去事情的假設,意思是“本來會做”實際卻沒有。4 As the worlds population continues to grow, the _ of food becomes more and more
4、 of a concern.A worth B supply C package D list答案:B-供應??疾烀~辨析。A-價值,C-包裹,D-名單。根據(jù)句意選B。句意:隨著世界人口繼續(xù)增長,食物的供應變得越來越受關(guān)注。5 The children, _had played the whole day long, were worn out.A all of what B all of which C all of them D all of whom答案:D??疾於ㄕZ從句。非限制性定語從句,介詞of后用whom,先行詞是前面的children。句意:孩子們玩了一整天,都筋疲力盡了。6 I
5、f we leave right away, _ well arrive on time.A hopefully B curiously C occasionally D gradually答案:A-有希望地??疾楦痹~辨析。B-好奇地,C-偶爾,C-逐漸地,均不符題意。句意:如果我們馬上出發(fā),我們將有希望準時到達。7 _ how others react to the book you have just read creates added pleasure.A Hearing B Hear C Having heard D To be hearing 答案: A??疾旆侵^語動詞。分析句子結(jié)
6、構(gòu),找到主語,本句為動名詞作主語。句意:聽到別人對你剛讀過的書作出反應,這能帶來額外的愉悅。8 Eye doctors recommend that a childs first eye exam _ at the age of six months old.A was B be C were D is 答案: B??疾焯摂M語氣。根據(jù)句中位于動詞 recommend 判斷出 后面的賓語從句應該用should + 原形的形式,should 可以省略句意:眼科醫(yī)生建議孩子應該在六月大的時候就進行第一次視力檢查。9 When the group discussion is nearing its e
7、nd, make sure to _ it with important points.A conclude B lead C avoid D hold答案:A-作結(jié)論,查考動詞辨析。 B-導致, C-避免,D-擁有,支持,均不符題意。句意:當集體討論接近尾聲的時候,確保用重要的見解作總結(jié)。10 During the last three decades, the number of people participating in physical fitness programs _ sharply.A was increasing B has increased C had increas
8、ed D will be increasing 答案:B??疾鞎r態(tài)。句首的during the 這個時間狀語,可以判斷出后面句子應該用 現(xiàn)在完成時態(tài)。句意:過去三十年來,參加體育鍛煉的人數(shù)增長了。11 Half of _ surveyed in 16 countries say they go first to their closest friends to share their deepest wishes and darkest fears.A these B some C ones D those答案:D??疾齑~。those 指代特指的一些人。句意:在16個國家中那些被調(diào)查的人說,
9、 他們會首先去找最親密的朋友分享內(nèi)心最深處的祝福和最黑暗的恐懼。12 A good listener takes part in the conversation, _ ideas and raising questions to keep the talk flowing.A realizing B copying C offering D misunderstanding 答案:C-提供,考察動詞辨析。A-意識到,B-抄襲, D-誤解,根據(jù)句意選C。句意:一個好的聽眾參與到會話中,給出他們的想法,提出問題使得談話繼續(xù)下去。13 The museum will open in the spr
10、ing with an exhibition and a viewing platform _ visitors can watch the big glasshouses being built.A what B where C when D why答案: B,考察定語從句,先行詞為platform。這家博物館將在春天開放,伴隨著一個展覽和一個觀看平臺,在這個平臺上參觀者可以看到一個大玻璃屋正在建造。14 It will be a big help if you go to the store and get what we need for dinner. _, Ill set the t
11、able. A As a result B On the whole C In the meanwhile D As a matter of fact答案:C-同時,在此期間,考察介詞短語。A-結(jié)果是, B-總體上來說或,D-事實上,均不符合題意。句意:如果你去商店買我們晚餐所需要的動詞,將會是巨大的幫助。在此期間,我會擺餐具。15 People develop _ preference for a particular style of learning at _ early age and these preferences affect learning.A a;an B a;/ C /
12、; the D the ;an 答案:A,考察冠詞。preference 是抽象名詞,這里轉(zhuǎn)化為具體的一種偏好,前面加a。at an early age 固定詞組,在很小的時候。句意:人們在很小的時候培養(yǎng)了對特定學習風格的一種偏好,這些偏好會影響學習。16 The only way to succeed at the highest level is to have total belief _ you are better than anyone else on the sports field.A how B that C which D whether答案:B??疾焱徽Z從句。belie
13、f 一詞后面跟它的同位語,來說明belief的具體內(nèi)容, 這里只能用that 引導。句意:唯一達到最高水平的成功是相信,在運動場上你比任何其他人都優(yōu)秀。17 Bears _ fat stores throughout the summer and fall to have energy enough to last them through their winter sleep.A pack up B build up C bring up D take up答案:B-積累,加強,考察動詞短語辨析。A-打包, C-養(yǎng)育, D-占據(jù),開始從事,均不符題意。句意:熊在整個夏天到秋天積累脂肪,為了在
14、冬天度過冬眠期。18 If what your friend comes up with surprises you, dont reject it immediately. _, imagine that it is true.A Thus B Besides C Rather D Otherwise答案:C-恰恰相反,考察副詞辨析。A-因此,B-另外,D-不然,否則,根據(jù)句意選C。句意:如果你朋友想出的點子讓你很驚訝,不要馬上排斥它。相反,要去相信那是真的。19 There are some health problems that, when _ in time, can become
15、bigger ones later on.A not treated B not being treated C not to be treated D not having been treated答案:A,考察省略。when 后面如果用完整的句子表達,它的主語就是problem,因此主語和它后面的be 動詞可以一起省略。B-正在被治療,C-將沒有被治療,D-已經(jīng)沒有被治療,時間上均不對。句意:有一些健康問題,如果沒有得到及時治療,之后將會變得越來越嚴重。20 -Excuse me, but could I trouble you for some change? - _. Will pen
16、nies do?A I knew B Never mind C I am sure D Let me see答案:D-讓我看看,交際用語。A-我知道,B-沒有關(guān)系, C-我確定,均不符合題意。句意:-不好意思,我能麻煩你換些零錢嗎? -我看看,便士可以嗎?第二部分:完型填空(共20小題,每小題1分,滿分20分)Last spring, I was fortunate tot be chosen to participate in an exchange study program. In my application letter, I was careful to _21_ how much
17、 I wanted to see France; evidently, my excitement really came through in my words. Once I _22_ that I was going, all I could think about was the fun of foreign travel and making all sorts of new and _23_ friends. While traveling was inspiring and meeting people was _24_, nothing about my term in Fra
18、nce was what I _25_.The moment I arrived in Paris, I was _26_ by a nice French couple who would become my host parents. My entire experience was joyous and exciting _27_ I received some shocking news from my program coordinator: there had been a death in my host parents extended family. They had to
19、travel outside France for several weeks. That afternoon, I had to _28_ out of one familys house and into another. The exchange coordinator told me Id have a _29_ this time and asked whether I could share a bedroom with an English speaker. To avoid the temptation(誘惑) to _30_ my native language, I ask
20、ed not to be _31_ with an English-speaking roommate. When I got to my new room, I _32_myself to my new roommate, Paolo, a Braziling(巴西人), the same age as I, whom I was surprised to find playing one of my favorite CDs! In just a few hours, we know wed be good friends for the rest of the _33_.I left F
21、rance with many_34_, so when people ask me what my favorite part of the trip was, they are always _35_ to hear me talk about my Brazilian friend Paolo and the scores of weekdays in class, weeknights on the town, and weekends_36_ France we enjoyed together. I love how people _37_ seem so different, b
22、ut end up being so _38_. The most valuable lesson I gained from studying in France wasnt just to respect the French people_39_ to respect all people, for your next best friend could be just a continent away. I would recommend an exchange program to anyone who wants to experience foreign cultures and
23、 gain meaningful_40_.21 A discuss B express C announce D argue答案:B-表達,文中句子意思為,“在我的申請信中,我很小心地表達了我是多么得想去看法國?!盇-討論,C-宣布,D-爭論。22 A approved B knew C warned D denied答案:B-知道,文章中句子意思為,“當我知道我將可以去的時候”,符合邏輯。A-贊成, C-想要, D-拒絕,均不符合題意。23 A stubborn B anxious C universal D interesting答案:D-有趣的,聯(lián)系上下文應該是交新朋友和有趣的朋友。A-
24、遲鈍的,B-焦慮的,C-普通的。24 A boring B upsetting C exciting D promising答案:C-令人興奮的,根據(jù)前面“inspiring”, 及句意可知選C。A-無趣的, B-不安的,D-有希望的,均不符。25 A expected B liked C doubted D feared答案:A-預期。前面while這個詞及下文作者在法國發(fā)生的事情,提示了在法國作者碰到的事情并不是他預期中的。B-喜歡,C-懷疑,D-恐懼,均不符。26 A sponsored B witnessed C greeted D supported答案:C-迎接。邏輯關(guān)系,作者一到
25、法國,由一對法國夫婦來迎接。A-贊助,B-目擊,D-支持,均不符。27 A until B when C since D while答案:A-直到,根據(jù)上下文,前面作者還在享受愉快和興奮的旅程,下文出了變故-寄宿家庭有人去世了,因此選A。B-當?shù)臅r候, C-自從, D-當?shù)臅r候,均不符。28 A move B travel C walk D rush答案:A-move out,搬出去。由于變故,作者不得不另選住宿的地方,因此是先搬出去。B-旅行, C-走出去, D-沖出去,均不符。29 A housekeeper B leader C roommate D colleague 答案:C-室友。
26、由下文可知這次作者有一個室友一起住。A-管家,B-領導, D-同事,均不符。30 A learn B appreciate C speak D master 答案:C。由下文可知作者并不想一直講他的本族語言英語-native English, 所以不希望和同樣是母語是英語的人一起住。A-學習,B-欣賞,感激,D-掌握,均不符。31 A combined B fitted C involved D placed答案:D-安置放置。由下文可知作者并不想一直講他的本族語言英語-native English, 所以不希望和同樣是母語是英語的人一起住。A-結(jié)合聯(lián)合,B-適合, C-涉及,參與,均不符。3
27、2 A added B introduced C devoted D adapted答案:B-介紹,第一次見面應該是介紹。A-增加,C-奉獻, D-適應,均不符。33 A term B week C month D vacation答案:A-學期。由第一段最后一句話“nothing about my term in France was .”可知,是學期的剩余部分。B-星期, C-月份, D-假期,均不符。34 A presents B suitcases C stories D dreams 答案:C-故事,由這句話后面部分可知,在談論旅途中的有趣的事,因此是故事。A-禮物,B-行李, D-
28、夢想,均不符。35 A surprised B disturbed C embarrassed D concerned答案:A-驚訝的。B-干擾,C-尷尬的,D關(guān)心的,均不符題意。36 A amazing B exploring C describing D investigating答案:B-探索,探索法國。A-使人驚訝,C-描述,D調(diào)查,均不符。37 A need B shall C must D can答案:D。句中意思為人們可能似乎是如此的不一樣,can表客觀的可能性,其他情態(tài)動詞均不符。38 A generous B independent C similar D distant答案
29、:C-相似的,與前面的different想對應。A-大方的,B-獨立的,D-遙遠的,均不符。39 A and B but C or D so 答案:B??疾閚otbut,不是,而是。句意:在法國學習到了不是僅僅尊重法國人民,而是要尊重所有的人。40 A instructions B friendships C facts D data答案:B-友誼。作者由在法國交友展開,因此是強調(diào)友誼。A-指示說明,C-事實, D-數(shù)據(jù),均不符。第三部分:閱讀理解 A No one knows for sure when advertising first started. It is possible th
30、at it grew out of the discovery that some people did certain kinds of work better than others did them. That led to the concept of specialization, which means that people would specialize, or focus, on doing one specific job.Lets take a man well call Mr. Fielder, for example. He did everything conne
31、cted with farming. He planted seeds. Tended the fields, and harvested and sold his crops. At the same time, he did many other jobs on the farm. However, he didnt make the bricks for his house, cut his trees into boards, make the plows(犁), or any of the other hundreds of things a farm needs. Instead,
32、 he got them from people who specialized in doing each of those things.Suppose there was another man we call Mr,Plowright. Using what he knew about farming and working with iron, Mr. Plowright invented a plow that made farming easier. Mr. Plowright did not really like farming himself and wanted to s
33、pecialize in making really good plows. Perhaps, he thought, other farmers will trade what they grow for one of my plows.How did Mr. Plowright let people know what he was doing? Why, he advertised, of course. First he opened a shop and then he put up a sign outside the shop to attract customers. That
34、 sign may have been no more than a plow carved into a piece of wood and a simple arrow pointing to the shop door. It was probably all the information people needed to find Mr. Plowright and his really good plows.Many historians believe that the first outdoor signs were used about five thousand years
35、 ago. Even before most people could read, they understood such signs. Shopkeepers would carve into stone, clay, or wood symbols for the products they had for sale.A medium, in advertising talk, is the way you communicate your message. You might say that the first medium used in advertising was signs
36、 with symbols. The second medium was audio, or sound, although that term is not used exactly in the way we use it today. Originally, just the human voice and maybe some kind of simple instrument, such as a bell, were used to get peoples attention.A crier, in the historical sense, is not someone who
37、weeps easily. It is someone, probably a man, with a voice loud enough to be heard over the other noises of a city. In ancient Egypt, shopkeepers might hire such a person to spread the news about their products. Often this earliest form of advertising involved a newly arrived ship loaded with goods.
38、Perhaps the crier described the goods, explained where they came from, and praised then quality. His job was, in other words, not too different from a TV or radio commercial in todays world.41 what probably led to the start of advertising?A The discovery of iron B The specialization of laborC The ap
39、pearance of new jobs D The development of farming techniques答案:B。由第一段第二和第三句話可知,是勞動力的分工,可能導致了廣告的產(chǎn)生,42 To advertise his plows, Mr. Plowright _A praised his plows in public B placed a sign outside the shopC hung an arrow pointing to the shop D showed his products to the customers答案:B。細節(jié)題。由第四段第三句話First
40、he opened a shop and then he put up a sign outside the shop to attract customers 可知他在商店外放了一塊記號43 The writer makes up the two stories of Mr. Fielder and Mr. Plowright in order to _A explain the origin of advertising B predict the future of advertisingC expose problems in advertising D provide suggest
41、ions for advertising答案:A。概括題。作者講了這兩人的故事是為了解釋廣告的起源。44 In ancient Egypt, a crier was probably someone who _A owned a ship B had the loudest voiceC ran a shop selling goods to farmersD functioned like todays TV or radio commercial答案:D。細節(jié)題,由文章最后一段最后一句His job was, in other words, not too different from a
42、 TV or radio commercial in todays world可知。45 The last two paragraphs are mainly about _A the history of advertising B the benefits of advertising C the early forms of advertising D the basic design of advertising答案:C。概括題。最后兩段主要是講了早期廣告的形式。 BBelow is a selection from a popular science bookIf blood is
43、red, why are veins(靜脈)blue?Actually, veins are not blue at all. They are more of a clear, yellowish color. Although blood looks red when its outside the body, when its sitting in a vein near the surface of the skin, its more of a dark reddish purple colour. At the right depth, these blood-filled vei
44、ns reflect less red light than the surrounding skin, making them look blue by comparison.Which works harder, your heart or your brain?That kind of depends on whether youre busy thinking or busy exercising. Your heart works up to three times harder during exercise, and shifts enough bloods over a lif
45、etime to fill a supertanker. But, in the long run, your brain probably tips it, because even when youre sitting still your brain is using twice as much energy as your heart, and it takes four to five times as much blood to feed it. Why do teeth fall out, and why dont they grow back in grown-ups?Baby
46、 (or “milk”) teeth do not last long; they fall out to make room for bigger, stronger adult teeth later on. Adult teeth fall out when they become damaged, decayed and infected by bacteria. Once this second set of teeth has grown in youre done. When theyre gone, theyre gone. This is because nature fig
47、ures youre set for life, and what controls regrowth of your teeth switches off.Do old people shrink as they age?Yes and no. Many people do get shorter as they age. But, when they do, it isnt because theyre shrinking all over. They simply lose height as their spine(脊柱) becomes shorter and more curved
48、 due to disuse and the effects of gravity(重力). Many (but not all) men and women do lose height as they get older. Men lose an average of 3-4 cm in height as they age, while women may lose 5cm or more. If you live to be 200 years old, would you keep shrinking till you were, like 60 cm tall, like a li
49、ttle boy again? No, because old people dont really shrink. It is not that they are growing backwards- their legs, arms and backbones getting shorter. When they get shorter, its because the spine has shortened a little. Or, more often, become bent and curved.Why does spinning make you dizzy?(眩暈的)Beca
50、use your brain gets confused between what youre seeing and what youre feeling. The brain senses that youre spinning using special gravity and motion sensing organs in you inner ear, which work together with your eyes to keep your vision and balance stable. But when you suddenly stop spinning the sys
51、tem goes out of control and your brain thinks youre moving while youre not!Where do feelings and emotions come from?Mostly form an ancient part of the brain called the limbic system. All mammals have this brain area-from mice to dogs, cats, and humans. So all mammals feel basic emotions like fear, p
52、ain and pleasure. But since human feelings also involve other, newer bits of the brain, we feel more complex emotions than any other animals on the planet.If exercise wears you out, how can it be good for you?Because our bodies adapt to everything we do to them. And as far as your body is concerned,
53、 its “use it, or lose it”! its not that exercise makes you healthy,; its more that a lack of exercise leaves your body weak and easily affected by disease.46 What is the colour of blood in a vein near the surface of the skin?A Bule B Light yellow C Red D Dark reddish purple答案:D。細節(jié)題,由第一段第三句話when its
54、sitting in a vein near the surface of the skin, its more of a dark reddish purple colour可知。47 Why do some old people look a little shrunken as they age?A Because their spine is in active useB Because they are more easily affected by gravityC Because they keep growing backwardsD Because their spine b
55、ecomes more bent答案:D。由文章中They simply lose height as their spine(脊柱) becomes shorter and more curved. 可知curve 彎曲提示了,因此為D。48 Which of the following statements about our brain is true?A In the long run, our brain probably works harder than our heartB When our brain senses the spinning, we will feel dizzyC The brains of the other mammals are as complex as those of humansD Our feelings and
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 嚴格財務管理制度規(guī)范
- 重金屬回轉(zhuǎn)窯焙燒工操作技能測試考核試卷含答案
- 室內(nèi)裝修驗房師安全宣傳評優(yōu)考核試卷含答案
- 動物疫病防治員崗前情緒管理考核試卷含答案
- 規(guī)范借用社區(qū)工作者制度
- 職工自助工作餐制度規(guī)范
- 國企央企管理制度規(guī)范
- 醫(yī)生病例管理規(guī)范制度
- 制氫工班組建設模擬考核試卷含答案
- 銀行青年先鋒隊制度規(guī)范
- 2026年廣東粵海水務股份有限公司招聘備考題庫及一套答案詳解
- 診所醫(yī)生營銷培訓課件
- 一節(jié)課說課模板課件
- 河道清潔員安全培訓課件
- 2026年鐘山職業(yè)技術(shù)學院高職單招職業(yè)適應性測試備考試題帶答案解析
- 上海市普陀區(qū)2025-2026學年八年級上學期期中語文試題(含答案)
- 人教版(2024)八年級上冊英語期末復習:各單元語法精講+練習題(無答案)
- 水土流失綜合治理工程項目可行性報告
- 美的空調(diào)使用培訓
- 《念奴嬌 赤壁懷古》《永遇樂 京口北固亭懷古》《聲聲慢》默寫練習 統(tǒng)編版高中語文必修上冊
- 婦產(chǎn)科病史采集臨床思維
評論
0/150
提交評論