版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡介
1、Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are?單元話題閱讀理解專項練習(xí)(2022江蘇九年級課時練習(xí))Mapping out the futureLast summer, my parents and I look a drive to another state. A few hours into the trip, we look a wrong turn. But our trusty GPS pulled up a map of the area and got us back. It made me wonder: Wh
2、o created maps in the first place? After some searching online, I learned that people who map out roads, mountains, oceans, and other places around the world are called cartographers.What does a cartographer do?Cartographers, also called mapmakers, study geographic information. They use this informa
3、tion to make maps of places around the world. Some of these maps are digital. They are often used in GPS. Other maps are printed in books. To do (heir work, cartographers put together information from many different places. They also use ground surveys (調(diào)查).Sonic do ground surveys themselves. Most c
4、artographers, however, depend on surveyors for this important infbrmaiion. Surveyors collect information fbr mapmaking. They measure (測量)land, air space, and water areas.What docs it take to be a cartographer?Most cartographers have a bachelors degree. The degree might be in cartography, geography,
5、or something similar. Students who are interested in becoming cartographers should learn as much as they can about geography. It also helps to take courses in math and computer science.With the rise of computer-based tools such as GPS, cartographers need stronger computer skills than they did in the
6、 past.In the US, jobs for cartographers arc expected to grow. This is due to the increasing use of maps in the armed forces. Also, digital maps have increasingly become a main part of GPS.According to what Ive read about cartographers, Id say that their work is very important to a lot of people. Nex
7、t time a map keeps me from getting lost, Til be sure to thank a cartographer!In Paragraph I, the writer included his experience in order to show.(he GPS is only needed when driving to another placeit is common to gel lost on a tripa mapmakers work is importantthe GPS is not always usefulThe writer t
8、alked about cartographers from aspects.參考答案:cBCA【解析】【導(dǎo)語】本文是一篇說明文。文章主要介紹了關(guān)于地圖制作者工作的內(nèi)容,成為地圖制作者的條件及其工作的重要 性。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段“But our tmsty GPS pulled up a map of the area and got us back.It made me wonder: Who created maps in the first place?”可知,作者在本段描述個人經(jīng)歷主要是為了說明地圖制作者工作的重要 性,應(yīng)選C。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)“Whal does a cartog
9、rapher do?,uWhat does it take to be a cartographer?”和文中空格局部可 知,本文一共介紹了地圖制作者三個方面的內(nèi)容,應(yīng)選B。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)“Some do ground suncys themselves. Most cartographers, however, depend on surveyors for this important information. Surveyors collect information for mapmaking. They measure land, air space, and water area
10、s.”可知,測量員會做地面調(diào)杳、為制圖收集信息、測量土地、空域和水域,應(yīng)選C。標(biāo)題歸納題。根據(jù)下文“In the US, jobs for cartographers are expected lo grow. ”可知,在美國,地圖制作者工 作崗位將會增加,應(yīng)選A。DDCAB【解析】 【導(dǎo)語】 本文主要講述了作者的方向感很差。一次有個人問路,作者回答“不知道稍后才明白剛才那人問的是他 工作的地方。當(dāng)他踏進(jìn)辦公室時,和那人又見面的尷尬故事。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段第,、二句Now, lam no longer too shy to ask people fbr directions, but I
11、often receive helpless or even wrong information. So I try to avoid giving people wrong directions.“可知, 作者不給人指方向 是害怕把方向指錯。應(yīng)選D。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段第二句He asked me if I could tell him the way to the Friendship Building.“可知,在 作者上班的路上有人向他問路。應(yīng)選D。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段第四句I realized that he had asked the way to my office build
12、ing.”可知,“Friendship Building”是作者的辦公樓,也就是作者工作的地方。應(yīng)選C。詞句猜想題。根據(jù)第四段第三句 I gave him my usual reply.”以及第五段第一句When I just got to my office, the secretary showed in the man who had asked me fbr directions. ”可知,作者走進(jìn)辦公室,秘書把剛才問路的 人帶進(jìn)來,而之前作者的回答卻是“不知道”。由此可推測出場面是多么的尷尬。應(yīng)選A。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段第一、二句Some people have a very po
13、or sense of direction. Unluckily, I am one of them.”可知,作者的方向感很差。應(yīng)選B。BACAB【解析】【分析】文章講述作者是方向感很差的人,并通過講述一件尷尬的事情來進(jìn)一步證實。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)“And I am afraid of giving people wrong directions.”可知,作者怕給別人指路,因為他方向 感很差,應(yīng)選B。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Once on my way to work, I was stopped by a man. He asked me if I could tell him the way to
14、the Friendship Building.”可知,個人攔住作者是問路,應(yīng)選A。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)I gave him my usual reply. But just as I walked on only a few steps. I realized that he had asked the way to my office building.”可知,友誼大廈是作者工作的地方,應(yīng)選C。詞義猜想題。根據(jù)“When I just got to my office, the secretary(秘書)showed in the man who had asked me for direct
15、ions. Imagine how embarrassed I was and how surprised he was when we saw each other at the first sight!”可 知,當(dāng)作者看到剛剛向他問路的那個人時,感到非常的尷尬,所以單詞“embarrassed”指的是“尷尬的”,故 選A。推理判斷題。根據(jù)“Some people have a very poor sense of direction. Unlucky, I am one of them.”可知,作者的 方向感很差,應(yīng)選B。CBD【解析】【分析】這篇短文講述的是作者方向感很差,所以當(dāng)有人向她
16、問路時,她總是拒絕別人。有一次又有一個人向作者 問路,作者像往常一樣拒絕了他。但是她隨后就意識到那個地方正是她工作的地方,可已經(jīng)來不及了。當(dāng) 作者在辦公室里見到那個陌生人時,作者感到非常尷尬。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)“He asked me if I could tell him the way to the Friendship Building.! realized that he had asked the way to my office building.”可知,Friendship Building 是作者工作的地方。應(yīng)選 C。詞義猜想題。根據(jù)劃線單詞所在的句子以及上文第四段中的內(nèi)容可知,
17、當(dāng)那個陌生人問路的時候,作者像 往常一樣,沒有為他指路。但是后來在作者的辦公室里,作者再次見到了那個陌生人,所以見面時,作者 應(yīng)該是感到很尷尬。應(yīng)選B。17.細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)“Some people have a very poor sense of direction. Unluckily, I am one of them.”可知,作者的 方向感很差。應(yīng)選D。CBADA【解析】【分析】本文主要是一個城市的地圖,地圖上標(biāo)注了這個城市里的一些建筑、公共設(shè)施、公交線路、公園、學(xué)校等, 我們可以根據(jù)題目的要求在地圖上尋找有關(guān)信息。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)題干中的“the Public Library”和“
18、City Center”定位到短文給出的地圖上,在這兩個地方之 間有“Bus No.3”可知乘坐3路公交車可以從公共圖書館到市中心,應(yīng)選Co細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)題干中的“FirstHospital”定位到短文給出的地圖上,可知第一醫(yī)院是在這個城市的東部, 應(yīng)選B。推理判斷題。根據(jù)題干中的“g。boating”可知是說在哪里可以劃船,A選項意為“大湖和北海公園”;B選項 意為“足球俱樂部”;C選項意為“歷史博物館”;D選項意為“紅星電影院”。根據(jù)常識可知劃船應(yīng)是在有水 的地方,應(yīng)選A。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)題干中的“BankofChina”定位到短文給出的地圖上,我們可以看到它挨著“MayAirport”
19、, 可知是在“May Airport”附近,應(yīng)選D。22. 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)題干中的“middleschool”可知我們可以在地圖上找出這些中學(xué),在城市的南部有一個“No.5 Middle School”,地圖上只有這一所學(xué)校,應(yīng)選A。BBBC【解析】【分析】這是一篇記敘文,主要講的是吉娜初次從意大利到倫敦上學(xué)途中在維多利亞車站的所見以及問路的經(jīng)歷。.推理判斷題。根據(jù)“I have just arrived from Italy to attend a school fbr foreign students in London”可知,她 是來上學(xué)的,結(jié)合選項,應(yīng)選B。.詞句猜想題。根據(jù)Peop
20、le were hurrying everywhere及the ticket counters(柜臺)where there were already queues forming”可知,到處都是匆忙的人,他們已經(jīng)到售票處開始排隊等候買票了,結(jié)合選項,應(yīng)選B, 25.細(xì)節(jié)理解題。根據(jù) Its Oxford Circus that you want. Its the name of an area in the middle of London.”可知, 牛津廣場是倫敦市中心一個地區(qū)的名字,結(jié)合選項,應(yīng)選B。.細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)“What circus do you mean?”以及下文這個婦女為
21、吉娜指路可知,她是不知道吉娜問 的是什么馬戲團,所以才困惑,結(jié)合選項,應(yīng)選C。CDB【解析】【分析】本文詳細(xì)介紹如何在陌生的地方禮貌并高效的問路技巧。.推理判斷題。由文章第,段第句“Asking for directions is the first thing we need to do when we get lo a different country.”可知人在陌生的地方需要問路,所以我們推測在陌生地方的人會對這篇文章感興趣,A、 B、C、D四個選項中只有C選項中的袁海是離開了中國到英國旅游,來到了陌生地方,應(yīng)選C。.細(xì)節(jié)理解題。由文章第二段第一句Starting the conver
22、sation with a friendly greeting is a must.”可知問路 時的禮貌是必須的,所以問路時要禮貌的先和人打招呼是最重要的,應(yīng)選D。.細(xì)節(jié)理解題。由文章第六段“Some important prepositions to remember are between. and nearest are very useful when you need to find somewhere fast.”J知使用nearest最近的”等方位詞可以幫助快速地找到地方, 應(yīng)選B.BBDAC【解析】【分析】本篇文章難度適中,主要講述麥克為約翰介紹如何去他的家。.細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)
23、 Im very excited about your coining and staying in Chichester (奇切斯特)nexl week 可 知,下周約翰將會來并住在麥克家,應(yīng)選B。.細(xì)節(jié)理解題。根據(jù) The day after tomorrow I have to go away on business for three days 可知,麥克出差 3 天,應(yīng)選B。.細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Ill leave a key with my friend next door at Number 21可知,麥克將留一把鑰匙在他 的朋友家,應(yīng)選D。.細(xì)節(jié)理解題。根據(jù) Go straight
24、, and Lansdowne Road is the second on the right. There you can find my house, Ihe door at Number 22可知,麥克的家在蘭斯當(dāng)路上,應(yīng)選A。.細(xì)節(jié)理解題0根據(jù)I was out yesterday when it broke down on the way可知,他的車昨天在路上壞了,故 選C?!军c睛】細(xì)節(jié)理解題是考試時經(jīng)??疾榈囊粋€題型。做細(xì)節(jié)理解題時,首先要先讀題干,劃題干中的關(guān)鍵詞,再根 據(jù)關(guān)鍵詞定位至文中即可找到正確答案。ACBCD【解析】【分析】本文介紹了交通燈不同顏色信號所代表的意義。最開始
25、時,以紅色作為停止,綠色作為警告,白色作為通 行。但是一列火車在晚上把星星誤認(rèn)為白色,因此發(fā)生了不好的事情,最后將紅色作為停止,綠色作為通 行,黃色作為警告。A細(xì)節(jié)理解題。根據(jù) its import to know that before traffic lights for cars, there were traffic signals for trains.可 知在汽車交通燈出現(xiàn)之前,交通信號燈是為火車設(shè)置的。應(yīng)選A。C細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)white to mean go可知白色意味著可以通行,應(yīng)選C。B細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段 This most likely started because
26、 it*s the color with the longest wavelength (波長)so it can be seen somewhere farther than other colors.可知紅色波長最長,比其他顏色能在更遠(yuǎn)的地方被看見, 可以更遠(yuǎn)的地方警告有危險,應(yīng)選C細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)yellow can be seen well at all times of the day可知校車涂成黃色,是因為在一天的任何時 候都可以看到黃色。應(yīng)選C。D概括歸納題。根據(jù) But why were those colors chosen for traffic lights in the
27、 first place?可知主要介紹信號燈為 什么是紅、黃河綠色。應(yīng)選D。點睛:根據(jù)題干要求,在文中尋找答案所在的語句,進(jìn)行分析理解,詞義猜想,推理判斷和概括歸納,選 出正確的選項。例如小題2,根據(jù)white to mean go可知白色意味著可以通行,應(yīng)選C。B. threeC. fourD. fiveSurveyors can do all these following things excepl (除 了).B. threeC. fourD. fiveA. doing ground surveysB. collecting informationC. doing some mappi
28、ngD. doing some measuringWhich of the following best fits the blank in the passage?Will more cartographers be needed?Will the cartographers be replaced by robots?Why is it hard for cartographers to find jobs?Why do cartographers make different maps?(2022全國九年級單元測試)Some people have a very poor sense o
29、f direction. Unluckily, I am one of them. I have visited a place many times but I may still get lost there the next time.When I was a little girl, I never dared ask strangers (he way. And so I used to walk round in circles and hope that by chance I would get to the place I was going to.Now, I am no
30、longer too shy to ask people for directions, but I often receive helpless or even wrong information. So I try to avoid giving people wrong directions. If anyone ever asks me the way somewhere, I always say, Sorry, I am a stranger here.Once on my way to work I was stopped by a man. He asked me if I c
31、ould tell him the way to the Friendship Building. I gave him my usual reply. But just as I walked on only a few steps, I realized that he had asked the way to my office building. However, I had no time to turn back and look for him. I was rushing to meet with someone at my office and I didnt want to
32、 keep him waiting.When I just got to my office, (he secretary showed in (he man who had asked me for directions. Imagine how embarrassed I was and how surprised he was when we saw each other at the first sight!The writer always refuses to give people directions because.A.shes a stranger tothe cityB.
33、she doesnt know thepeopleC.she has no time tohelp othersD.shes afraid of givingwrong directionA man stopped the writer on the way to.A.sell her somethingB.ask for the timeC.make friends withherD.ask for the directionThe Friendship Building is the place where (he writer.A. livesB. studiesC. worksD. t
34、eachesThe word “embarrassed“ in the last paragraph means A.尷尬B.困惑C.激動D.拮據(jù)Which of the following is TRUE according to the passage?A. The writer is too shy to give.B. The writer has a very poor sense of direction.C. The writer never got lost when she was young. D. The man was quite nervous.(2022湖南益陽一模
35、)Some people have a very poor sense of direction. Unluckily, I am one of (hem. I never ask people for directions, because I often receive helpless or even wrong information. And I am afraid of giving people wrong directions. So if anyone asks me the way somewhere, I would say, “sorry, I am a strange
36、r here. Once on my way to work, I was stopped by a man. He asked me if I could tell him the way to the Friendship Building. I gave him my usual reply. But just as I walked on only a few steps. I realized that he had asked the way to my office building. However, I had no time to turn back and look fo
37、r him. I had to rush because I was almost late for an important meeting.When I just got to my office, the secretary(秘 書)showed in (he man who had asked me for directions. Imagine how embarrassed I was and how surprised he was when we saw each other at the first sight!The writer always refuses to giv
38、e people directions because.A. shes a strange to the city B. shes afraid of giving wrong directions. C. she has no time to help others 11. A man stopped the writer on the way to.A. ask for the directions. B. ask for (he lime.C. make friends with herThe Friendship Building is (he place where the writ
39、er.A. livesB. studiesC. worksThe word “embarrassed” in the last paragraph means A.尷尬B.困惑C.激動Which of the following is TRUE according to the passage?A. The writer is too shy to give others directions B. The writer has a very poor sense of directions C. The man was quite nervous when he saw the writer
40、.(2022安徽淮南一模)Some people have a very poor sense (感覺)of direction. Unluckily, I am one of them. I have visited a place many times but I may still get lost there the next time.When I was a little girl, I never dared ask strangers the way. And so I used to walk round in circle and hope that by chance I
41、 would get to the place I was going to.Now, I am no longer too shy to ask people for directions, but I often receive helpless or even wrong information. So I try to avoid giving people wrong directions. If anyone asks me the way somewhere, I would say, “Sorry, I am a stranger hcrc.Once on my way to
42、work I was stopped by a man. He asked me if I could tell him the way to the FriendshipBuilding. I gave him my usual reply. But just as I walked on only a few steps. I realized that he had asked the way to my office building. However, I had no time to turn back and look for him. I was rushing to meet
43、 with someone at my office and 1 didnt want to keep him waiting.When I just got to my office, the secretary showed in the man who had asked me for directions. Imagine how embarrassed 1 was and how surprised he was when wc saw each other at the first sight!The Friendship Building is the place where t
44、he writer.A.livesB.studiesC.worksD. teachesThe underlined word “embarrassed in the last paragraph means A.困惑的B.尷尬的C.激動的D.拮據(jù)的Which of (he following is TRUE according to the passage?The writer is too shy to give others directions.The man was quite nervous when he saw the writer.The writer never got lo
45、st when she was young.(2022全國九年級單元測試)West(2022全國九年級單元測試)WestNorth-J-.South根據(jù)材料內(nèi)容選擇最正確答案。If you want to go from the Public Library to City Center, you can take BusC. No. 3C. No. 3D. No. 10northD. westB. the Football Clubthe Red Star CinemaC. No. 3D. No. 10northD. westC. No. 3D. No. 10northD. westB. t
46、he Football Clubthe Red Star CinemaA. southB. eastYou may go boating in.A. Great Lake and the Beihai ParkC. the Histoiy MuseumThe Bank of China is nearPeoples HospitalPeoples HospitalPeoples HospitalTeachers CollegeC. the Public LibraryD. May AirportPeoples HospitalTeachers CollegeHow many middle sc
47、hools can you find on this map?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.(2022江蘇蘇州模)Gina was surprised to find that it was not raining in London. She stepped down from the train that had brought her from Dover to Victoria Station and put her heavy suitcase on the platform(站臺). People were hurrying everywhere:
48、through the entrances and exits, up and down the steps, along the other platforms and over to the ticket counters(柜臺)where there were already queues forming. The porters(行李員)seemed to be busy helping other passengers. In Milan everyone told her that it was always raining in England. Today, however,
49、they were wrong. It was warm and dusty just like at home. She could even hear someone speaking her native language somewhere near the station bookstore. She walked slowly towards the gate at the end of the platform where a railway official was collecting the tickets. She handed him her tickets and w
50、alked through. She looked up the station clock. Its hands were pointing to 3:15 p.m.A young woman was sitting on a bench reading an English magazine. She looked friendly so Gina went up to her.“Excuse mc. she said. The young woman glanced(瞥一眼)up with a smile. Can you tell me the way to circus?”“The
51、circus?” The young woman looked puzzled. uWhat circus do you mean?”Gina shook her head. Im sorry. I have just arrived from Italy to attend a school for foreign students in London. It is near the circus. u“Do you have a letter with the schooPs address on it?”“Oh, yes. Now I remember.M Gina opened her
52、 handbag and found a postcard with a British stamp on it. “Ah,” said the young woman. “Its Oxford Circus that you want. Its the name of an area in the middle of London. You must go down these steps and take (he Tube(地鐵).Follow the colors. Thals the easiest way.She showed Gina on the colored map of t
53、he underground railway the route from Victoria to Oxford Circus. uGood luck,“ she said. “And by the way, I come from Italy, too/From the passage we know Gina was .expecting a friend to meet herattending to school mattersgoing to study Englishlate for her studies“There were already queues fbrming,“ i
54、mplies(說明).there were too many people waitingpeople were beginning to wait in linepeople were already to form queuespeople were told to form up in linesOxford Circus is .a famous circusa place in Londona railway station to Oxfordanother name for the middle of LondonThe young woman was puzzled becaus
55、e she .had never been to a circusdidnt know the word circus”didnt know what circus Gina was referring to (提及)didnt know where Oxford Circus was(2022全國九年級課時練習(xí))Asking for directions is the first thing wc need to do when wc get to a different country. Knowing how to ask for help can make our life much
56、easier! Here are some tips for you.Use greetings and polite expressions: Starting the conversation with a friendly greeting is a must. If you want to get a great answer, begin by saying “hen。 first. And finish with a “thank you and “have a nice day”.Examples: Excuse me, could you help me?/ Hello! Ma
57、y I ask for some help? /1 need to get to the CN tower.Build your vocabulary: You should know (he basic vocabulary that can be used when getting directions. Try to remember places like High Park, Queen Street, and words like traffic lights, bank, block, etc.Examples: Its about two blocks away from he
58、re. /Go along the street until you reach the traffic lights.Learn the most commonly used prepositions and adverbs: Some important prepositions to remember are between, next to, and straight ahead. And the adverbs nears, nearer, and nearest are very useful when you need to find somewhere fast.Example
59、s: The zoo is straight ahead. / Its between a bank and a post office.Try to know some important landmarks: Every city in the world has its own landmarks. Ybu can cut down on search lime if you know what the important landmarks are.Examples: It is next to the CN Tower! Go past the Aquarium and then t
60、urn left.Who may be most interested in the reading?Lisa from France, who is learning Chinese culture.Mr. Green from Britain, who is teaching English.Yuan Hai from China, who is taking a trip in England.Miss Smith from America, who is having a meeting in New York.is the most important when you ask fb
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025年主管護(hù)師考試真題試題及答案
- 護(hù)士十四項制度試題及答案2025版
- 2025年全國工業(yè)機器人競賽題庫及答案
- 2025年司機年度工作總結(jié)例文
- 新員工入職三級安全教育題庫試卷含答案
- 2026校招:重慶股權(quán)服務(wù)集團試題及答案
- 2026 年離婚協(xié)議書正規(guī)模板標(biāo)準(zhǔn)化
- 統(tǒng)編版(2024)七年級下冊語文教學(xué)工作計劃
- 調(diào)料公司生產(chǎn)部年終總結(jié)(3篇)
- 領(lǐng)導(dǎo)學(xué)(專升本)地質(zhì)大學(xué)期末開卷考試題庫及答案
- 光纖激光打標(biāo)機說明書
- 勞動者個人職業(yè)健康監(jiān)護(hù)檔案
- 《兩角和與差的正弦、余弦、正切公式》示范公開課教學(xué)PPT課件【高中數(shù)學(xué)人教版】
- 治理現(xiàn)代化下的高校合同管理
- 境外宗教滲透與云南邊疆民族地區(qū)意識形態(tài)安全研究
- GB/T 28920-2012教學(xué)實驗用危險固體、液體的使用與保管
- GB/T 26389-2011衡器產(chǎn)品型號編制方法
- GB/T 16588-2009帶傳動工業(yè)用多楔帶與帶輪PH、PJ、PK、PL和PM型:尺寸
- 人大企業(yè)經(jīng)濟學(xué)考研真題-802經(jīng)濟學(xué)綜合歷年真題重點
- 建筑抗震鑒定標(biāo)準(zhǔn)課件
- 人教版二年級數(shù)學(xué)下冊《【全冊】完整版》優(yōu)質(zhì)課件
評論
0/150
提交評論